יש לי שאלה... בכל מודעת דרושים לגבי מלצרות בבית קפה וכו' רושמים שדרוש ניסיון. אין לי ניסיון קודם במלצרות והייתי מעוניינת לעבוד במלצרות.מה אתם מייעצים לי לעשות?"להמציא" ניסיון? או שלא? אשמח לקבל רעיונות..
ומנסיון אני אומרת לך שזה לא הלך גם אני בדיוק כמוך מחפשת עבודה בלי ניסיון כי הרי צריך להתחיל מאיפשהוא לא? אם אמרתי שאין לי אז לא קיבלו אותי ואם אמרתי שיש אז התחילו לתחקר אותי וגם אם את אומרת שיש לך נסיון כשבעצם אין לך הם יצפו ממך שכבר תסתדרי לבד ותדעי את העבודה ויעשו לך חפיפה לא רצינית אני אישית לא מצאתי עדיין פתרון אבל אם אתקל במשהו (עדיין מחפשת) אודיע לך. מבטיחה!
הלכתי עם חברה שעבדה בבית קפה, והצעתי למנהל המשמרת שאעבוד יום בחינם יחד עם החברה. הוא הסכים, היא הסבירה לי מה היא עושה, ואז בראיון הבא אמרתי בבטחון שיש לי נסיון.
תתחילי להיות מלצרית באולמות אירועים - הכסף לא בכלל גם כן והעבודה יותר גמישה ונוחה - אולי טיפה יותר קלה אפילו - שם (ובעיקר בתקופה הזו) צריכים כמה שיותר מלצרים וגם אם אין להם נסיון - תעבדי שם איזה חודש או חודשיים ותצברי נסיון טכני וכללי ואז יהיה לך מספיק נסיון בשביל לעבוד כמעט בכל בית קפה שיש! אז כמו שאמרתי - פשוט תעשי סיבוב באולמות האירועים שליד הבית שלך ותשאלי אם רוצים מלצרים ואל תתביישי להגיד שאין לך נסיון! בהצלחה