מלפפונים

A Boy

New member
מלפפונים

הוצאתי זרעי עגבניה מעגבניה, זרעתי באדמה, הזרעים נבטו. אותו דבר עשיתי עם פלפל חריף וגמבה, הוצאתי להם את הזרעים, זרעתי והם נבטו. השאלה שלי היא איך לעזאזל אפשר לעשות את זה עם מלפפון? הזרעים שלו קטנים ורכים ולא נראים בשלים בכלל. עדיף כבר לקנות?

זרעים בפרי המלפפון

מרבית זני המלפפונים המצויים כיום בשווקים, ובמיוחד זני החממה, מניבים פירות פרטנוקרפים (ללא הפריה) ומכאן שבפרי לא מתפתחים זרעים כמקובל בזנים רגילים. "הזרעים" שניסית להנביט אינן אלא קליפות ריקות מעוברים. ראה תופעה דומה באבטיח ללא זרעים (אלא ששם הסיבה היא שונה לחלוטין).

מוטי בר

New member
תצתרך מלפפון צהוב וגדול שתראה בשוק

ועדיף מזנים כמו הבלדי אצל הערבים. אם הוא גדול וצהוב אז הזרעים כבר מלאים ויש רק להוציאם וליבשם.

A Boy

New member
תודה לשניכם. ניצול שרשור לשאלה

יש לי שאלה לכל "חכמי הפורום". מאיפה אתם יודעים כל כך הרבה על גינון, צמחים, זרעים וכ"ו? הנושא הזה ממש מעניין אותי.

מוטי בר

New member
מה שלא עושה השכל, עושה הזמן.חג שמח.

כאשר עוסקים במקצוע עשרות שנים לומדים דברים מתוך הניסיון שלא לומדים בשום בית ספר אחר כמו בבית הספר של החיים. ולא קלה היא,לא קלה דרכנו, לחיות ביחד עם הכלה בשמלת כלולותיה לאחר החופה. חג שמח.

Boojie

New member
ובאותו נושא,

אנקדוטה משעשעת שתהייה בצידה: לפני כמה שנים קניתי בסופר פלפלים חריפים, הוצאתי את גרעיניהם, הנבטתי, שתלתי באדנית, גידלתי, ומה יצא? עגבניות. בחיי, נשבעת לכם. עם פירות אדומים ויפים, ולא חריפים בכלל. ולא היה שום מקום לבלבול, כי זה היה הדבר היחיד שזרעתי. האם הפלפלים החריפים שמוכרים בסופר הם זן מכלוא? ואם לא, איך ייתכן לעזאזל שמהזרעים שלהם בוקעות עגבניות?

זרעי פלפל

מישהו חמד לצון ודאג להחליף את הזרעים. בכל מקרה, זרעי פלפל חריף ינבטו לנבטי פלפל ויתנו צמחי פלפל. אם בקרבת השדה יגדלו גם צמחי פלפל מתוק הרי שיש אפשרות להאבקה מוצלבת ויתקבל פרי שלא בהכרח חריף כקודמו (וגם להיפך). חלק מזני הפלפל החריף אינם זני מכלוא בעוד שכמעט כל זני הפלפל המתוק (על כל צבעיו) הם זני מכלוא. בכל מקרה שני ההורים של זן המכלוא הם קוים טהורים (גנטית) של אותו המין, ובמקרה הנוכחי - פלפל. שכח מעגבניות.

Boojie

New member
די קשה להחליף את הזרעים

בתוך פלפל. קרא שוב את הודעתי, מדובר בפלפלים חריפים שקניתי בסופר, לא בזרעים. ואני מבטיחה לך שהפלפלים הנ"ל היו שלמים וסגורים לפני שפתחתי אותם והוצאתי מהם את הזרעים... ובכל זאת נבטו מהם עגבניות. אז אולי, אולי מישהו חמד לצון והצליח להחליף את הזרעים בתוך הפלפלים בזרעי עגבניות, או להחליף אבל קשה לי לראות איך זה נעשה בטכנולוגיה של ימינו... מצד שני, יכול להיות שאותו חומד לצון פרץ לביתי באישון ליל והחליף את נבטי הפלפל באדנית שלי בנבטי עגבניה...

מוטי בר

New member
הפלפל לא, אבל בקומפוסט יש עגבניות

בין היתר, ואותם הצלחת להנביט בקלות. לגבי הפלפל, אם הזרעים אכן פוריים,, אז יקח קצת זמן עד אשר הם ינבטו.

דרך אגב, אם מדברים על הנבטה

מה השיטה להנביט זרעים? יש לזה רשימה של כללי "עשה ועל תעשה"?

למעלה