מלפפונים בחומץ?

דנה ב.

New member
מלפפונים בחומץ?

מישהו יודע או יכול לאלתר מתכון למלפפונים חמוצים בחומץ!!! כמו בקופסת שימורים?

meravido

New member
דנה, אין לי מתכון למלפפונים בקופסת

שימורים אבל יש לי סלט נורא נחמד וטעים של מלפפונים ירוקים עם חומץ. וזה פשוט: מלפפונים פרוסים דק (עם הקליפה) בצל פרוס דק דק (או קצוץ דק) ולתבל בחומץ, מעט שמן, מלח פלפל ולתת לסלט לנוח איזה שעתיים. המלפפונים צריכים להיות ``סמרטוטיים``. אחלה של סלט בעיקר בקיץ.

meravido

New member
יש מלא אבל אני הכי אוהבת

מרק טרטור שהוא גם קל להכנה: יוגורט / ריוויון (או חצי חצי) מלפפונים טריים קצוצים מלפפונים חמוצים (מעט) קצוצים שמיר קצוץ שום כתוש לערבב הכל ואפשר אפילו לשים קוביות קרח. אחלה של מרק

meravido

New member
מאפין - בולגרים יוונים מה זה חשוב?

העיקר שזה טעים לא?! אני חושבת שאין כמו מאכלי עדות ובינינו לכל העדות יש כמעט אותו אוכל רק בשמות ותבלינים שונים.

מלפפונים בחומץ / מינדי גינצבורג

מצרכים: 5 שיני שום גדולות 1 ק``ג מלפפונים קטנים קשים (להקפיד לקחת רק את הקטנים ביותר) 3 עלי דפנה 4 כדורי פלפל אנגלי 3 כדורי גד (כוסברה - לא חובה!) כמה גרגרי חרדל (יש בסופרמרקטים חרדל בגרגרים) 1 פלפל חריף 1/4 כוס חומץ הדרים 1/2 2 כפות שטוחות מלח גס לבן 4 כוסות מים צרור שמיר 1/2 פרוסת לחם אופן ההכנה: קולפים וחוצים את שיני השום. שוטפים את המלפפונים ושמים בצנצנת שתכולתה 2 ליטרים. מפזרים בין המלפפונים את חצאי שיני השום ואת עלי הדפנה. מוסיפים את כדורי הפלפל, הגד, החרדל והפלפל החריף. מנערים היטב בצנצנת נפרדת את החומץ, המלח והמים ויוצקים על המלפפונים. שמים על המלפפונים את צרור השמיר ואת חצי פרוסת הלחם. אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד שהמלפפונים והשמיר יכוסו לגמרי. מכסים את הצנצנת. לשים לב - אסור שהמלפפונים יהיו דחוסים אחד לשני. הם צריכים להיות חופשיים (מה לעשות גם מלפפונים אוהבים חופש). אם הם דחוסים צריך להוציא מלפפון אחד או שניים. מעמידים את הצנצנת בשמש או במקום חם במטבח 3-2 ימים, או בארוך חשוב 5-3 ימים (תלוי בדרגת הכבישה הרצויה). מרחיקים את השמיר והלחם ושומרים במקרר.

עוד מלפפונים בחומץ / קובי בר

לוקחים צנצנת שניתנת לסגירה הרמטית. מכניסים לתוכה בערך קילו וחצי מלפפונים אבל רק את הקטנים ביותר. בשום פנים ואופן לא את הגדולים. מוסיפים מים עד כדי כיסוי המלפפונים. מוסיפים צרור שמיר, ראש של שום לא מקולף אך מנוקב במזלג, 2 פלפלים חריפים, 2 כפות מלח וחצי כוס חומץ. שמים למשמרת ליומים שלמים או עד שמגיעים לרמת הכבישה הרצויה לנו.

אגב מלפפונים בחומץ, כדאי להציץ בזה

בסופשבוע של מעריב של היום הנושא במדור אוכל הוא כבושים. בא בדיוק בזמן, לא?

למעלה