מלפנים או מאחורה?

מלפנים או מאחורה?

זה מתיחס לעגלות ולצורת הישיבה של הילד בהן,כאשר אני הולכת ברחוב ורואה את העגלות שבהן הילד יושב לפנים והמוליך אותו מאחור נידמה לי שזה יוצר נתק בין הילד למלווה כאשר כל אחד מהם שקוע בשלו בלי קשר עין ובקושי קשר דיבור בעוד שכאשר הילד יושב עם הפנים למלווה הלה באופן טיבעי מתיחס אלי יותר הן בעין והן בדיבור כן או לא? שלכם חנה גונן

מאיו

New member
אני מעדיפה שהילד עם הפנים החוצה

אותי הוא יכול לראות גם בבית. בחוץ אני מעדיפה שהוא יראה את העצים, החתול,הציפורים או מכוניות.

אורלי99

New member
אז מה???

גם בקשרים חבריים/בינזוגיים לא כל הזמן נמצאים בקשר עין וקשר מילולי. יש זמנים שרוצים גירויים חיצוניים או פנימיים שלא קשורים לשותף/מטפל/חבר שלך. אני לא רואה רע בזה שילד שיושב בעגלה רואה את הסביבה, מכוניות ציפורים, אנשים וכו' וכו'. בבית יש מספיק זמן לקשר עין ודיבור. בני עד גיל 3 חודשים היה עם הפנים אליי וברגע שהתחיל להתעניין בסביבה, עברנו למנשא (זה גם פחות או יותר התקופה שהוא הסכים להיות במנשא)

Kalla

New member
כשמדובר בעגלת טיולון של

דר בייבי עם 3 גלגלים, לא נטפלים לקטנות. העבירות והנוחות שלו מכפרות על כל חסרון אפשרי, כולל כיוון ישיבתו של הילד (אם זה בכלל חסרון). גם במנשא אני כמעט מהתחלה שמה את הילדים עם הראש כלפי חוץ שיראו את המסביב ולא רק את הפרצוף המשעמם שלי, שאותו הם רואים כל יום בבית.

maya100

New member
לדעתי זה תלוי בגיל

בגיל כמה חודשים, כאמא רציתי להיות כל הזמן בקשר עין עם אביגיל ואף לא הבנתי אמהות שהלכו עם עגלות בהן התינוק היה עם הגב אליהן (מוסתר בכיסוי הענק). ככל שהתינוק מתבגר ומתעניין בסביבה (ולאחר מכן יושב) הוא מתעניין במה שקורה מסביב ונדמה לי שגם לאמא הצורך ב"שליטה" נרגע, כך שזה מתאים לעובדה שבשלב זה בערך הופכים את העגלה והילד יכול לצפות בעולם.

תּמר

New member
כמו מאיה, גם לדעתי זה תלוי גיל

עד גיל חצי שנה (או אפילו פחות), הילד פחות מתעניין בסביבתו, וצריך יותר קשר עין עם אמו או עם מסיע אחר. לאחר מכן - אני אישית מרגישה שאני גוזלת מהתינוק את חוויית הטיול אם הוא מסתכל כל הזמן עלי ולא רואה את הנוף המרתק.

תּמר

New member
ומעבר לעניין הנוחיות ...

מעטות העגלות עם כיוון כלפי המוביל, ובייחוד טיולונים. וההבדל במחיר גם קיים (טיולון פשוט יכול לעלות פחות משלוש מאות שקל, מה שאין כן עגלה דו-כיוונית או עגלה לתינוק קטן)

למעלה