מלעיל ומלרע.

פלפל.

New member
אל תתמהה...

תתמהא!

dage

New member
כשכותבים הודעה

יש למטה [תחילת הדגשה] לוחצים על זה וממשיכים לכתוב - זה יצא מודגש. בסוף ההדגשה לוחצים על [סיום הדגשה] (גם-כן למטה, מתחת לתיבת הטקסט)

Idan91

New member
הממ... ../images/Emo187.gif

רד" זה לא ציווי לאדם לרדת, אלא פנייה לאדם בידיעה שהוא מתישהו בעתיד הקרוב או הרחוק, יירד.

dage

New member
ולא נותר לי אלא להפנותכם

להודעתי למעלה בכותרת "מתפלא עליכם".

Idan91

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo187.gif

בשפה שמדברים בה, אך היא לא נכונה. זה שאנשים עושים את זה, לא הופך את זה לבסדר.

נכון ובכל זאת - יש משהו חינני

בעובדה שבמקום להגיד בבקשה ולהשתמש בלשון צווי (שנשמעת מאוד "חזקה") עברנו לשימוש בעתיד

shellyland

New member
תכנסי להודעה שלי ותקראי

אני אסביר לך: למרות שזה מה שהעברית התקנית דורשת, אני מוצאת את עצמי פעמים רבות מסתייגת משימוש בצורת הציווי מחמת המטען האגרסיבי שיש לה. לעיתים אני אעדיף את צורת העתיד, שאיננה תקנית, על מנת לרכך את הציווי, כאשר יש בו משום התנשאות לטעמי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הוצאת לי את המילים מהפה!

זה בדיוק מה שתכננתי לכתוב...
הבעיה עם צורת הציווי היא כבר בהגדרה שלה - "ציווי". פעמים רבות אנחנו לא רוצים לצוות (כי אנחנו לא מפקדים) אנחנו רוצים לבקש. צורת העתיד מרככת את צורת הציווי הקשה, וכל מה ששלי היטיבה לנסח טוב ממני
.

Idan91

New member
בשביל לרכך את צורת ../images/Emo187.gif

הציווי, אם היא נשמעת לכם צורמת ומתנשאת (וגם זה, לדעתי, רק בגלל ההתרגלות לצורת העתיד), אפשר פשוט להוסיף לה "בבקשה". מעבר לזה, אני פשוט לא מסכימה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא רק בגלל ההרגל

מה לעשות, צורת הציווי באמת נשמקת כמו פקודה, כי זה מה שהיא - ציווי... ומותר לך לא להסכים ולהשתמש באיזו צורה שנוחה לך. אנחנו נמשיך בשלנו. (אגב, בפקודות בצבא משתמשים דווקא בלשון עבר - "30 שניות הייתן מסודרות בשלשות במגרש המסדרים" לקח לי איזה יום להתרגל לזה בטירונות, וזה מצחיק אותי עד היום).

Idan91

New member
אמנם ../images/Emo187.gif

הזמן הזה קרוי "ציווי", ולכן יש אנשים שזה נשמע להם זמן "פקודתי", אבל הזמן הזה הוא לא יותר מפנייה.

גנגי

New member
קודם כל - זה לא זמן.

ושנית, אני, למשל, לא אוהבת להשתמש בצורה הזאת. לא משו עקרוני, סתם הרגשה שזה פורמאלי כזה, פחות נעים לאוזן (שלי). ~גנגי מתוודה בפרהסיה על דברים שלא חשבה שתחשוף בפני הציבור~

Idan91

New member
נכון, ../images/Emo187.gif

התכוונתי למשמעות של הפעלים בזמן הזה.

הסימן שלי לזכור

הוא ש"מלעיל" בא במילון לפני "מלרע", וכמו-כן הטעם ב"מלעיל" בא לפני הטעם ב"מלרע".

למעלה