מלנת'לפים מחשבות 2

מתלבט13

New member
מלנת'לפים מחשבות 2

בשרשור הקודם כתבתי כמה מחשבות. ועכשיו הנושא לא מרפה ממני. וחשבתי עוד קצת (הרבה) נניח שאני אשאר דתי. היום אני יכול לחיות עם זה די סבבה. לפעמים זה מרגיז אבל סביל. ולפעמים זה אפילו נחמד. אבל מה יקרה בעוד 10 שנים? אולי אז אני ארגיש כמו אנוסים שונים שממש סובלים מהחיים הדתיים ללא אמונה? מספרים לי על כל מיני חבר'ה כאלה. אני מניח שיש גם כאלה שסבבה להם, אבל עליהם אנחנו לא יודעים. וודאי שהם לא מגיעים לפורומים של יוצאים. תכל'ס אני לא יודע כמה מהאנשים במצבי צפויים לאכול את הלב בעתיד אם יישארו דתיים. וכמה אפילו ליהנות מזה. אני יודע שיש הרבה בקרב הדתיים לאומיים שאינם ממש מאמינים כמו גם הרבה חרדים. אבל. 1) רובם הגדול אינו "לא מאמין" באופן מוחלט כמוני. 2) הנושא אינו מרכזי בתודעה שלהם. 3) אני חושש שאצלי ההיגיון מאד מרכזי בחיים. אני עושה גם דברים לא הגיוניים, אבל לא באופן שיטתי ומרצון. השאלה של מה מרכזי בתודעה היא מאד מעניינת. כי לפעמים אתה לא חושב על נושא והוא בעצם "לא קיים" (בפראפרזה על "לא בעיתון לא קיים"). אבל מי יודע מה יהיה מרכזי בתודעה שלי בעתיד? האם הסתירה של תפילה שאני לא מאמין במילותיה תציק לי באופן שאינו נסבל (קורה היום לפעמים)? או שאני "אזרום" עם זה לנצח ואפילו אשכח (כפי שקרה בעבר)? וכי אני לא משקר? אז מפריע לי שאני לא מאמין במה שאני אומר? יש לי תחושה שאם אני אנסה להיות חילוני אני כבר לא אחזור. האם זה אומר שזה מה שאני מעדיף? אני לא בטוח. (למה? היה לי איזה פילוסופיה לזה שאני לא זוכר כרגע) כואב לי להפסיד אהבה חברה וסוג של יציבות רגשית וכו'. אבל מצד שני אולי אין ברירה, וזה שהאהבה הזו היא מותנית זה די מרגיז כי כשאני מודע ל"על תנאי" של האהבה, היא מאבדת מערכה. (מאידך, איזה אהבה אינה מותנית?) אני מזיין לעצמי את השכל יותר מדאי? נכון. החלטתי בשישי שאני לא חושב על הנושא למשך שבוע. קראתם את מה שלא חשבתי.

אני חושבת ש...

אתה צריך כל פעם לעשות מה שטוב לך.. זתומרת, מחר בא לך לשמור שבת (למרות שמחר יום שלישי), אז תשמור שבת, ואם בעוד 10 שנים תחליט שבא לך להתנצר-תתנצר.. לאדם יש חופש מוחלט לעשות מה שבא לו...תנצל את זה. אהבה?? אם מישהו באמת אוהב אותך, הוא יאהב אותך בכל מצב. (דרך אגב- זה זמן טוב לבדוק אם יש לך חברים אמיתיים או שהכל אינטרסים) תפסיק לחשוב כל כך הרבה.. החיים הרבה יותר פשוטים ממה שזה נראה לנו.

the dudu

New member
זה בסדר להיות מבולבל בגילך

אפילו שאתה לא באמת בן 13 קח את הזמן, אני מאמין שתמצא את הדרך. אולי אם תלך לישיבה, מכינה קדם צבאית(אולי גם מקבלים אחרי צבא) שמתאימה לך אתה תרגיש שייך יותר ואולי יפתרו לך כל מיני "בעיות" אמוניות. לדעתי בסופו של דבר כל הפילוסופיות של זה אמת או לא אמת נכון או לא זה בולשיט אחד גדול ובסוף אתה עושה מה שבאמת מתאים לך, מה שאתה הכי מתחבר אליו, ואני מקווה בשבילך שתמצא את הדרך שהכי מתאימה לך. אולי אתה גם לא צריך לבחור, אני לא ככה, אבל אולי אתה אחד כזה שיכול להיות לא מוגדר, מן דתי חילוני כזה ששם את הכיפה במקומות שמתאימים לו ומוריד במקומות שפחות. אני הייתי ככה עד לפני איזה שנה וזה די דיכא אותי אבל זה כבר אני טוב אני רואה שלא עזרתי בכלל וסתם זיינתי תשכל(כמוך) אבל בהצלחה!!

משייט

New member
מה הקטע שלך ?

יצא לך לכתוב שאינך יודע מה תהיה ההשפעה של החלטות עכשויות על עוד נניח 10 שנים תגיד אתה ריאלי ?הרצון לחיות טוב קיים אצלך רק מבעוד 10 שנים.? היום כן היום יום שני אתה לא רוצה לחיות כרצונך ? ואל תסיק מסקנות פזיזות גם לגבי עצמך האם תוכל לשוב לדת או לא . איך כתוב, אל תאמין בעצמך עד יום מותך עכשו אני חושב מה הקטע שלך בכלל ? לדעתי אתה נהנה מהמצב הנוכחי כאילו אתה מצליח לאחוז ביתרונות מכל האפשרויות. או בחסרונות ?

מתלבט13

New member
כנראה שאני באמת וירטואוז

רוקד על כל החתונות. האם זה טוב או לא אינני יודע. שרית ברזילאי (חוקרת היוצב"שים בעלת הספר לפרוץ מאה שערים) טוענת שהפוסחים על שתי הסי\עיפים היו הראים לה הכי מאושרים ואנרגטיים. שיהיה. אבל במובן מסוים אני באמת מקנא שאותם אנשים עם ראש פשוט וישר. לא מאמינים אז הם חושבים שאין להם ברירה אלא להתחלן. מפחדים לצאת בשאלה? אז מורידים את הראש ונשארים "אנוסים" ולא מעלים את הנושא יותר מדאי. אני פילוסוף. יש לזה תמורה ויש מחיר.

למעלה