מלכוד!!!

ivgany4

New member
מלכוד!!!

בס״ד
אני נכה צה״ל. במשך שנים נאבקתי להחזיר חובותיי לבנקים, ובמקום להחזיר, החובות הלכו ותפחו, עד שהגעתי לעברי פי פחת. גם בגלל שפוטרתי (בניגוד לחוק העסקת נכי מלחמה) מעבודה ממשלתית קבועה, חצי שנה לפני זכאות לפנסיה.
מאז עבדתי בעבודות שמירה מזדמנות. לפני כחמישה חודשים הגשתי בקשה לסיוע משפטי. עורכת דין עצלנית דחתה את הבקשה בטענה שביחד עם קצבת הנכות ( כאלף שקל לפני הלוואות) אני חורג בכשלושים שקלים מהתקרה. מאז נפצעתי בשעת עבודה, פוטרתי וכבר חמישה חודשים איני עובד. הגשתי בקשה נוספת, והפעם קיבלתי עורך דין ערבי שטוען כי איני יכול לעשות פשיטת רגל כי אני מובטל. אני מיואש. בעיקר מהמדינה שהפקירה אותי. יש לציין שנפצעתי פעמיים, בסדיר ובמילואים, ולמרות זאת המשכתי לעשות מילואים בצנחנים עד גיל 47. לפני שאני מתאבד, החלטתי לנסות לעשות את פשיטת הרגל ללא עזרה. פשוט, אינ לי כסף לאכול, קל וחומר לשלם לעורך דין. מישהו יכול לומר לי אם אני זכאי לפטור מתשלום האגרה, כי אין לי 2000 שקל ויותר, לצורך תשלום האגרה. כאמור, אני נכה צה״ל ומובטל (עדיין לא מקבל דמי אבטלה, כי אני מיואש ונמנע מלגשת לביטוח לאומי). לעזרתכם אודה. חג אורים שמח!

תשובה!

חייב שאינו מיוצג על ידי הלשכה לסיוע משפטי אמור לשלם את האגרה לפתיחת תיק שנאמדת על סך של כ - 2,700 ש"ח.

נסה לבדוק דרך תוכניות "פרו בונו" שונות, כדוגמת "שכר מצווה" של לשכת עו"ד וכד'. אולי גם כדאי לבדוק דרך משרד הביטחון...

בהצלחה ושבוע טוב!

תשובה

קודם כל לא צריך ללכת לקיצוניות בגלל חובות.
אכן יש בעיה בהליך פש"ר כאשר אינך מייצר הכנסה אשר תשמש לצורך הנושים.
לגביי האגרה: אתה יכול להגיש בקשה לפטור מאגרה ולקוות שיאשרו לך. מי שמטופל ע"י הלשכה לסיוע משפטי אכן מקבל פטור מאגרה אחרים בדרך כלל לא מקבלים אבל אולי לאור המקרה שלך המתואר אולי יאשרו לך.
להערכתי טועה העו"ד מהלשכה אשר אמר לך כי אינו יכול להגישך לפש"ר בשל היותך מובטל, יש מצבים בהם כאשר אין תועלת לנושים בניהול הליכי פש"ר בתלוי בנסיבות של החייב מקבל החייב הפטר אוטומטי.

פשיטת רגל - איך יוצאים מן המלכוד

יבגני שלום,

קודם כל בשום אופן לא אמליץ לך להכין בקשה לפשיטת רגל ולהגישה לבדך
כי זה משול לניסיון להטיס מטוס מבלי שלמדת מעולם לעשות זאת. רוב הסיכויים שתתרסק.
לפעמים בגלל טעויות ומשגים קלים שיתכן ולא תהיה מודע להם.

הייתי ממליץ לך לפנות לעמותת ידיד הם מסייעים לפעמים במקרים כמו שלך.

אמיר דניאל 050-5919502

http://www.hovotout.blogspot.com

למעלה