מלכה ערווה דם

cruise

New member
זיווג השימפנזה -בדיוק העובדה

שכליה אני מדבר. מה הקשר בין העובדה ששימפנזה היא קרובת משפחה של האדם מבחינה גנטית, להתנהגויות של האדם וההבדל בין ההתנהגות הזו להתנהגות השימפנזה? אז השימפנזה (להלן הקוף בגלל נוחיות הכתיבה) היא קרובת גנטית, וניתן לבצע הפריה בין שניהם. אז מה? מכאן ועד לחזור לחיות על עצים ושיחים בקבוצות, או להסיק מסקנות על ההתנהגות שלנו כיום הדרך רחוקה. נכון יש בהחלט לא מעט מאלו המתקראים בני אדם שעדיף היה לו היו קופים במקומם, בכל מקום. שוב - לקחת עובדה נכונה מדעית ולהסיק מעובדה גנטית שכזו על התנהגויות או תשוקות וכיוצא באלה, זה מזכיר לי את המחקר הסטטיסטי שקובע שבממוצע לאדם ולפרה יש שלוש רגליים בממוצע לכל אחד. זו עובדה נכונה מדעית ומתימטית. אין עוררין. אבל זה לא הופך אף אחד לבעל 3 רגליים. דרך אגב, מבחינה גנטית ניתן להפרות עם זרע אנושי יותר מאשר סוג אחד של קופים ואפילו חיות נוספות. לא בכל המקרים יצא משהו שיכול לחיות, אבל הוכח שזה אפשרי. אז מה? אז מה? אז מה? שוב - עובדה מדעית נכונה שלהשליך מתחום הגנטיקה לתחום מדעי ההתנהגות מזכיר לי תקופה שבה מדדו היקף ראש של בני אדם כדי לדעת מי ומה הם.

nerissa

New member
ממש לא קשה לעכל

וכולנו חיים במציאות אלימה. ההבדל הזעיר ביננו לבין שאר החיות הוא שניחנו בדמיון הזה שגם מייצר סיפורי אלימות אבל גם מאפשר לנו למתן את האלימות סביבנו במעט נועם ורומנטיקה ועדנה. זה הופך אותנו למזוייפים? למה? כיון שאנחנו מסרבים להזדהות טוטאלית עם האלימות סביבנו ומידי פעם מעדיפים לרכך אותה? אני לא מסכימה איתך.. אני גם לא מסכימה עם קו בסיסי המנחה אותך בדוגמאות. אבל אולי הבעיה הטמונה היא בהגדרה שונה שיש לנו לאלימות. אני לא רואה אלימות בסקס. יש הבדל עצום בין כוחניות ועוצמה לבין אלימות למרות שיש בינהם שורשים משותפים. זה הדבר הבסיסי ההוא המנביט בתוכנו גם אנשים טובים וגם אנשים רעים שעושה את ההבדל. היכולת הזו לנתב עוצמה וכוח טבעיים הנמצאים בך לערוצים חיוביים ולא לערוצים "חייתיים". עבורי אלימות היא משהו רע. אלימות מקורה בכפיה. בניצול כוח פיזי או מנטאלי על מנת לפגוע בצד אחר. בסקס שהוא לא אונס אין את זה. יש משחקי כוחות (לפעמים) אבל לא אלימות. יש עוצמה, יש כוחניות (לפעמים) ויש את הדבר המתנשא הזה.. נו.. וניליות.
יש סקס עדין, אירוטי ורומנטי ונטול כוחניות.. כששני הצדדים נמצאים במישור אחד ולשניהם אותה מטרה - עונג הדדי. בסקס אלים אין את זה. בסקס אלים יש מטרה אחת - גניבת עונג או סיפוק עצמי כלשהו על חשבון הצד השני, ולא חשוב מה אתה משאיר אחריך לאחר מכן. ויש סקס אלים. סקס בדסמי הוא לא סקס אלים.

nerissa

New member
קראתי שוב את דבריך.. הנה עוד משהו

וממה שמשודר מדבריך אתה איש המאמין שכולנו רעים/אלימים/פרימיטיביים.. שהאנושיות שבנו נתנה לנו כלי קטן. דמיון המאפשר מנגנוני הגנה כדי שהאלימות הזו לא תשתחרר החוצה המלא עוזה. אנחנו מדמיינים לעצמנו שאנחנו מאושרים/מסופקים/נהנים רק כדי להגן על היסוד הפרימיטיבי הזה שלא ישתחרר לחופשי. שכולנו חיות ביסודנו (כי הרי מוצאנו חייתי). אני לא מאמינה בזה ולא חושבת כך (במידה ו"תרגמתי" נכון את מה שכתבת למה שאתה מאמין בו) אני ממש לא חושבת שהאנושות "ביזבזה" מיליוני שנים של אבולוציה רק כדי לפתח מנגנוני הגנה, אלא כדי לפתח זן חדש לגמרי מתוך הזן הישן שהיה אלים, בסיסי, פרימיטיבי וחסר את האלמנט הבסיסי להבדיל בין טוב לרע. אני לא חושבת שיש כאן מישהו המתנגד להנחת היסוד שמוצאנו מהקוף. אני רק לא חושבת שיסכימו איתך שנשארנו כאלה
אני מסרבת לקבל את ההנחה שיצר האדם רע מיסודו וכי הוא אשם עד שיוכח אחרת. אופטימי מידי? שיהיה. הלואי וכולם היו בעלי ה"חסרון" הזה של אופטימיות.. אולי אז לא היינו מעלים בכלל דיון המבוסס על אלימות..

calba 2

New member
נריסה...

דווקא יש כמה שנשארו קופים. אם את יודעת למה אני מתכוונת.......... (וזאת מחמאה מר באג)

bugbuster

New member
לו הכוונה לי, אני לוקח את תואר

הנשאר כקוף בשמחה. בהערצה ממש.
אף שימפנזה לא הקימה מחנה ריכוז. נקודה. (כך גם בבונים אגב.)
ולך נאריסה, איש באמונתו יחיה. לצערי נראה לי שאת היא הטועה, נכון לזכותך תדבר האמונה. סוו? אכן רע מנעוריו. אלא שמנגנונים שלמים של דת וחברה ומוסכמות חוסמים בנו את הזכות לדעת ולהכיר בכך. שלו כן, לשם מה אני זקוק למורה דרך? למטיף? לפוליטיקאי? לו אני מסתדר עם ההכרה שטבעי רע מבריאתי, ומחפש בעצמי את הדרכים להגביל את האלימות, (יש לי בזה אינטרס אגואיסטי אגב. יקירה, אני העלול להיפגע, אבל גם אינטרס חברתי זה, מודחף בראש וראשונה בחיה האלימה שבי. היא הביצה, וןהחברתיות היא תרנגולת.) אך לו כזה אני, מה יעשה המנגנון? רבנים ומטיפים וסרסורי שררה? כן, מה? ילכו ויצטרפו לפורום BDSM ?

nerissa

New member
חבל (4)

מנקודת המבט שלי, יש לך עולם עצוב ואפל שם.. אתה מזכיר לי את "הלויתן".. :) לא מקנאה בך ולא.. ממש לא רוצה לחיות שם. אבל כמו שאמרת - איש באמונתו יחיה.

calba 2

New member
התואר אכן מכוון אלייך

ולא בשל התנהגותך הטיזרית והמתחכמת אלא בשל דעותייך הפרימיטיביות וזאת אכן מחמאה.

bugbuster

New member
עכשיו אני מוחמא כפליים

דעות פרימיטביות.. אהמממ. נו טוב. כשאשת הבישופ האנגליקני שמעה את תאוריית דארווין, תגובתה הייתה דומה. מי זוכר אותה היום?

calba 2

New member
דעתו פרמיטיבית

לא בגלל שנוגדת את שלי אלא כי כזאת היא.

אסתי69

New member
כן, אין ספק שזו

תגובה מלאת הבנה ומשמעות... דעתו היא אחרת היא שונה היא אולי לא מקובלת עליך אבל עדיין אינה פרימיטיבית... אבל... איש באמונתו יחיה (קבלת דעה השונה, היא אולי המהות ליצר האדם טוב/רע מנעוריו)

calba 2

New member
תראי אסתי

יכולתי להביא ציטוטים מתגובותיו שיהוו הוכחה או אולי חיזוק לדברי. הוויכוח הזה מיותר ואין לי כל עניין להשקיע בו. הגישה שלו מציקה ולא נעימה(לטעמי!!!) אני לא מתכוונת לחסוך בהבעת דעותי.

bugbuster

New member
אני מתנצל עם הפרעתי למנוחה.

בצד הפוזיטיבי של התמונה - הרי זה שרשור דינמי. אז לא הגיע הזמן לסיימו כבר? שבוע טוב לכולם.

nerissa

New member
התפתח דיון מעניין

וזה כיף מידי פעם להעיר את הפורום הזה. תודה על כך, באג

למעלה