מלך מאיירי הספרים

אלי אשד

New member
מלך מאיירי הספרים

המאייר והצייר מ.אריה היה מאייר הספרים הפופולארי והפורה ביותר בין שנות החמישים והשמונים וארייר בין השאר סדרות ילדים קלאסיות שונות כמו "קופידו " "דנידין " הספורטאים הצעירים " חסמבה , תוכידס ורבות אחרות . הוא היה גם מאייר השנות הטובות הפורה מכולם ושום ראש שנה בעשרותה שנים הראשונותש ל המדינה לא היה שלם בלי השנות הטובות שלו מתנוססות בכל פינה. . במשך יותר מ-50 שנה ליווה "מ.אריה" את הילדים והמבוגרים של מדינת ישראל עם איוריו שהפכו לקלאסיקה אמיתית ונצרבו כחלק אינטגראלי מהזיכרון התרבותי הישראלי. איורים של סדרות כמו "קופיקו " "צ'יפופו " "חסמבה " " הספורטאים הצעירים " "הימאים " איורי התנ"ך איורים של ספרי בלשים ומיסתורין ,ספרי קריאה לילדים לנוער ולמבוגרים . וכעת לראשונה מוצעים רבים מאיורים אלמותיים אלה למכירה בגירסתם המקורית חתומים בידי מ.אריה ! " ובהם: ציורי התנ"ך עטיפות צבעוניות ואיורים בשחור לבן של סדרת "קופיקו " כמו גם ציורי המקור למוצרים רבים שהתבססו על סדרה זאת . איורים ועטיפות של ספרי "דנידין הילד הרואה ואינו נראה ".מאת "און שריג ". איורים לסדרת "הספורטאים הצעירים"מאת אבנר כרמלי עטיפות של ספרי קריאה לילדים ולמבוגרים מאת ז'ול ורן ,אמיליו סלגרי ורבים אחרים . עטיפות צבעוניות מקוריות של ספרי סדרת המיסתורין " בהוצאת "מ.מזרחי " ספרים בלשיים מאת אגתה כריסטי ,ג'ון דיקסון קאר ,פיטר טשייני,סימנון ורבים אחרים . עטיפות צבעוניות מקוריות של חוברות קומיקס בסדרות "תולדות המערב הפרוע " ו"טרזן " עטיפות של ספרי "טרזן ". פורטריטים מקוריים של אישים ידועים בתולדות המדינה כמו בן גוריון ורבים אחרים חתומים על ידיהם גרסאות מקוריות של קריקטורות שהתפרסמו בעיתונות משנות ה-40 ועד השבעים. כל אלו הם חומרים נדירים ויקרי המציאות שאין כמוהם לעורר זכרונות נוסטלגיים ואין ערוך לחשיבותם לתולדות הספרות והאמנות הפופולארית במדינת ישראל . לרכוש ציור מקורי של מ.אריה זה גם לרכוש פיסה מהיסטוריה התרבותית של מדינת ישראל . בימים אלו נפתח אתר אמנות חדש הכולל דוגמאות של יצירותיו המוצעות למכירה . הקוראים מוזמנים להיכנס . מי שמעוניין לרכוש תמונות אלו מוזמן ליצור קשר עימי באי מייל שלי [email protected] האתר http://www.israel-art.co.il/artist1.asp?id=0&a_id=16

נץ666

New member
נחמד לי תמיד שאתה מכיר בקיום

הפורום הזה כדי לקדם את עניניך השונים. כמובן, לא נכנסתי לקישור.

גנגי

New member
../images/Emo45.gif

אני כן נכנסתי לקישור, כי הייתי חייבת לבדוק שוב אם "המאייר הגדול מכולם" צייר באמת את מה שהיה לי נדמה שאני זוכרת, והפלא-ופלא, זכרוני עמד לי הפעם! לשנייה לא היה לי ברור, לאור הניסוח בהודעה של אלי אשד, אם לא הייתה כאן איזו התבלבלות בין מ. אריה ל-נ. אריה (אריה נבון), אבל כשהבנתי שאכן "הגדול מכולם" הוא חסר ערך אמנותי לחלוטין - נרגעתי. ואכן, אלי אשד רואה בנו בעקביות לוח מודעות לפרסום-עצמי ותו לא.

אלי אשד

New member
צר לי שאתם נעלבים

על שאני לא נכנס לכאן ליותר ,אבל לצערי יש לי כמות מוגבלת של זמן כדי לעשות את מה שאני עושה והיא תצטמצם אם אכנס לפורומים השונים באופן קבוע. בכל אופן אם מגיבים תגובות רלבנטיות למה שאני שולח אני משתדל לענות . לגבי הענין של הערך האמנותי זה כבר שיקול אישי ,אני מסכים שמ.אריה הוא לא אמן בדרגה האמנותית של סטימצקי או נחום גוטמן או אריה נבון. אבל כאמן שיצר יצירות שיש להן היום ערך נוסטלגי איורים של סדרות קלאסיות שונות ,חשיבותו היא עצומה . עוד על מ.אריה

נץ666

New member
כבר כתבת פעם את התירוץ השחוק

והמעליב הזה שלך. אתה מבין, אתה יוצר רושם שכאילו את "עושה לנו טובה" - הנה יש לכם מקום זערער בלו"ז הצפוף שלי, תגידו תודה שלא שכחתי אתכם, והנה אני מזכה אתכם בהצצה בעוד אחד ממאמרי השפר הידועים שלי. דחילק, אתה יותר חכם מההיתממות שלך. אתה מעליב, כי אתה מתיחס אלינו כלוח מודעות ותו לא.

טופז2

New member
למה שמשרת אותך אתה מוצא זמן

ולומר בכנות, אני מראש כלל לא מתיחסת לדברים שכתבת מכיון שמטרתם פרסום לשם רווח. הצלחת מאד הפוך. אתה לא מעליב, אתה פשוט..לא חכם במיוחד.

../images/Emo124.gif מנהלת למחוק!

לא את ההודעה של עפרונית, את כל השרשור. נכון שהתפתח כאן דיון, אבל כולו על נושא הפרסום בפורום- אז אפשר למחוק אותו ביחד עם הודעת הפרסומת. נא לא להגיב כדי לא להגדיל עוד את השרשור הזה.

ובכן

השרשור בכל זאת התפתח וגם עבר לנושא אחר. מלבד זאת אני חושבת שיש חשיבות לתגובות שהועלו כאן כדי לקבל את הרוח הנושבת בפורום. זה חשוב הן כלפי הנמען הראשי הן כלפי שאר הגולשים (למשל, כדי לשמוע אם יש דעות אחרות בפורום). אם יתפתח דיון סביב עצם השאלה אם יש מקום להודעות הללו או לא, הוא חשוב יותר מעצם המחיקה. את דעתי האישית בנושא הבעתי לעיל, ואשמח לראות אם יש כאן גם דעות אחרות. אני מבקשת להעיר הערה אחרת על הטון הנשמע מן הכותרת "
מנהלת למחוק" (ד"א: למה לא מנהלים?) - אולי לא לכך התכוונת, אבל זה נשמע כהוראה למנהלים כיצד לפעול. זכותם של גולשים לבקש מן המנהלים מחיקה של הודעה או שרשור. רצוי שזה ייעשה במסרים (כשמדובר בעניינים אישיים/פרטיים) ועם נימוק ברור. כאן אני מניחה שהיה לך עניין ציבורי בהבעת העמדה שראוי שהשרשור יימחק ולכן כתבת אותה כאן, וזה עקרונית בסדר, אבל בין אם זה כאן ובין אם במסרים רצוי וראוי בעינינו שזו תהיה בקשה ולא הוראה. בכל מקרה אנחנו שומרים לעצמנו את הזכות להחליט אם ההודעה/השרשור אכן ראויים למחיקה או לא.

shellyland

New member
נשבעת לכם שאני לא מבינה למה

אתם מעדיפים להשאר בלי הקישורים לכתבות הרלבנטיות ומעניינות (לעיתים) הללו, רק בשביל שאלי אשד לא יזכה לפרסום חינם.

התגובה שלך

היא אחת הסיבות לכך שהודעות אלה ימשיכו כנראה להתנוסס כאן. כפי שאמרתי אם יש מי שמתעניין בתוכן - יש הצדקה לפרסום. וחשוב לי להוסיף הבהרה נוספת: על אף מה שכתבתי כאן אתמול, יש בעיני הבדל בין הפרסומים האלה לבין פרסום של אירוע או מופע כלשהו, שעל אף שהם "תרבות עברית" אין לדעתנו מקומם בפורום מטעמי "לוח מודעות". מסיבה זאת בדיוק כרגע מחקתי הודעה שכל כולה היתה "כנסו, אני ממליצה על המופע..." הודעות שמפנות אל תוכן כתוב יש בהן מלכתחילה פוטנציאל לעורר דיון, גם אם הכותב עושה זאת למטרות יחצון ופרסום שלו. ואם כך יש להן הצדקה להישאר על גבי הפורום. וכל אחד יכול להיזכר בהודעות מן הסוג הזה שהתפתחו לכדי דיון (גם בהיעדר הכותב הראשי) וכאלה שנפלו די מהר אל תהום הנשייה של עמוד 2 בפורום.

shellyland

New member
תודה על הקישורים, אלי.

אני לא נכנסת לאתר שלך דרך שיגרה, אבל תמיד כשאתה מביא קישורים, אני נהנית לקרוא.

אני מצטרפת לקודמיי

גם דעתי אינה נוחה מכל הודעה שהיא פרסומית גרידא. אמנם הודעותיך קשורות בהחלט לנושאי הפורום, וכפי שראינו כאן יש מי שנכנס לקישורים שלך, קורא אותם ומוצא בהם עניין. אבל אותה מורת רוח שהובעה כאן מפי חברי הפורום היא גם תחושתי בקשר להודעותיך, והעובדה שאתה "מתנצל" על כך שאין לך זמן הופכת את הודעותיך לעוד פחות מושכות לקריאה, לא בשל תוכנן אלא בשל האופן שבו הובאו ואולי המטרה המשתקפת מהם. מכיוון שיש להודעותיך וכתיבתך קשר הדוק לתרבות העברית אינני רוצה לבקש ממך להפסיק לכתוב כאן, אלא מבקשת ממך לפחות להיות פעיל יותר באותם שרשורים שאתה פותח, ולא לתת לנו את התחושה שאתה רק עובר כאן כדי לפרסם את עצמך, בלי לגלות עניין במה שמתפתח בעקבות הודעותיך. כפי שבוודאי ידוע לך פורום הוא במת דיונים ולא לוח מודעות. אם אתה רואה בו כלי לפרסום הכתיבה שלך בלבד, ואינך מתעניין בדיונים שמתפתחים סביבם, אנא, מצא במה אחרת לכך. אבל אם באמת חשוב לך גם מה אחרים חושבים על מה שאתה כותב - אתה מוזמן להיכנס לכאן בכל עת, לשתף ולהשתתף. וכמובן נשמח עוד יותר אם תיקח חלק גם בדיונים אחרים.

אטיוד5

Active member
אני מבין שהוא ..

אייר את קופיקו שלש פעמים רצופות. לזה ייקרא און.

למעלה