מלך העולם

מלך העולם

מלך העולם
King Crimson-In The Court Of The Crimson King
"קום תהיה כל מה שבא לך כי בשבילה אתה תמיד מלך העולם" (שלמה ארצי, בשעה שאינו מחשב קיצם של חתולים לאחור, מכיר בגדולתם של רוברט פריפ והלהקה הראשונה של הרוק המתקדם. מלך הארגמן...)
מאיפה משתין הדג? אז ככה לדגים יש מעין שלפוחית שתן בתחתית בטנם...:):):) ובנימה רצינית יותר - הדג משתין מהראש:) למעשה מהראשון שבאלבומי הפרוג, ממש מהאלבום הזה. ועל מי משתין הדג? על כל מי שנמצא מאחוריו... (יס, ג'נסיס, ELP, הענק העדין וכל היתר...) הנה אוסף קלישאות חלקי לשליפה מיידית בכל שיחת "רוק מתקדם" למתחילים...
אלבום הבכורה הטוב יותר אי פעם בהיסטוריה של הרוק? כן.
אלבום הרוק המתקדם הטוב של כל הזמנים? נו, ודאי.
האלבום שבלעדיו אף אוסף תקליטים אינו ראוי להקרא 'שלם' (ובתנאי שיש בו גם את מוניקה סקס...:)? לכלכתם, שקוף!
העטיפה המשובחת של המאה שעברה? אלמנטרי. בקיצור, רוברט פריפ והחבורה מביאים את האלבום הפרוגרסיבי של כל הזמנים. לדעתי, על פני כל כדור הארץ יש רק שניים שלא שמעו על האלבום הזה (סוס הים השוכן בקרקעית ים הודו-סין ו... דליה איציק, כמובן).
משלושה יוצא אחד (giles) כמו כל לידה של תינוק גדול במיוחד, גם זו היתה כרוכה ביסורים ובחבלי לידה קשים. בתחילה היתה השלישיה Giles, Giles & Fripp. זאת הורכבה מאחים giles (מייק על התופים ופיטר על הבס) ומרוברט פריפ (לעתיד מנהיג להקת 'המלך ארגמן', והדמות המרכזית הבולטת בכל שנות קיום הלהקה, עד ימינו אנו). הם נהגו להופיע בחליפות מחויטות כאוסף של פקידים או רואי חשבון (וגם שם הלהקה הלם תדמית זאת). הטריאדה החביבה יצרה אלבום בודד ב-1968. האלבום נכשל מסחרית. המצב היה בכי רע והחלו ויכוחים בתוך הלהקה. אח אחד (פיטר) נטש. זה הוביל (לאחר כמה עיקולים קלים בעלילה, שלא נלאה אתכם בהם...) להרכב הבא – king crimson.
מאחד יוצא שלושה (אח אחד הלך – שלושה הגיעו: סינפילד, לייק ומקדונלד...) השלושה שהשלימו את הלהקה, והביאו לה את תהילת העולם היו: Ian McDonald – קלידים. Greg Lake – שירה (ובעתיד אבן נדבך ב-ELP) Peter Sinfield – הטקסטים המשובחים (גם אם הזויים לחלוטין) ברוק המתקדם. 'בוב דילן של השרוטים בראשם'... אחרי האלבום הזה הלהקה נפוצה לכל עבר, כשרק פריפ נותר כדי להמשיך ולשאת את הגברת הראשונה של הפרוג לעתיד עמוס אלבומים משובחים ויצירות ענק, כשהוא מוביל הרכבים שונים של הלהקה אל התהילה...
אתה ראשון יה קאזה (סליחה, פריפ...) הגאון המטורף. הנגן הנרגן. מה לא נאמר??? האב הרוחני (והמעשי) של הפרוג. האיש שגילה לעולם שאפשר לעשות רוק משובח גם בישיבה על כסא בקצה הבמה, ועדיין להיות הכריזמטי שביוצרים המוזיקליים.
נקמת היורמים (אפשר גם 'נקמתם ההיסטרית של רואי החשבון'...) את עולם הרוק, על שלל ענפיו ותת הקטיגוריות ניתן לדמות למשפחה. זו משפחה מעוותת, מסוממת, רעשנית במיוחד, שילדיה הם אוסף של מקרים קשים במיוחד לפסיכיאטרים, שמעבירים את זמנם בין צינגלה להסנפה, בין הזרקה לטריפ (ובעיקר אגו טריפ:) הרוק המתקדם הוא במידה רבה 'הילד החורג' של משפחת הרוק. זהו הילד החנון, שיודע לנגן יצירות קלאסיות ולפרוט גם על כינור, פסנתר, סקסופון ואף Mellotron (אח, איזה כלי נהדר...). אבל לקראת שנות ה-70 הראה ה'יורם' הזה לכל המשפחה שטמון בו הרבה יותר ממה שהעין רואה במבט ראשון.
עד חצי המלכות - בחצר המלך (ביקורת אלבום או מפגן עוצמה) חמישה שירים שהם יצירות ענק גדולות מהחיים. האלבום משדר תחושה של הישג חד פעמי כבר מהאזנה ראשונה. זאת בזכות המוזיקה הגרנדיוזית (והמגוונת), שופעת הרעיונות, הטקסטים הנפלאים והמסתוריים, השירה הזכה והמהפנטת... '21st Century Schizoid Man' – קטע הפתיחה האלמותי של האלבום הנצחי הזה הוא משהו שקשה להוציא מהראש. אני מקנא במי שעוד לא שמע אותו (דליה איציק?). ממתינה לבר המזל חוויה חד-פעמית... הקול של לייק נשמע כאן (בזכות פלאי הטכנולוגיה הזמינה ב-1969) כקולו של רובוט (או שמא אדם סכיזואידי מהמאה ה-21?:):):) על רקע צלילי ג'אז עתידני, המשלבים את המלוטרון (ציינתי כבר איזה כלי נפלא זה?:), עבודת תיפוף משובחת, ובכלל אוסף צלילים הזוי, שכובש את המאזין ומשאיר אותו המום. ללא ספק, המנון הפרוג של כל הזמנים (גם אם לפחות לשני קטעים ב – selling England של ג'נסיס יש מה להגיד בנידון...) I Talk To The Wind – בלדת הקיטש של המילניום שעבר... שירת מלאכים על רקע המלודיה ה'נקיה' ביותר (והחליל הענוג ביותר) שניתן להעלות על הדעת. השיר הזה הושמע בכל מקום כ"כ הרבה פעמים, שיהיה זה מגוחך לתאר אותו. עליי, בכל אופן, הוא עוד לא נמאס... Epitaph – הלא יאומן קרה. יש מתחרה לסכיזואיד מהמאה ה-21, ועוד באותו אלבום!!! קטע שמגדיר את המילה 'עוצמה' מחדש... השירה של לייק כאן הולכת ובונה את עצמה עד לשיא בלתי נתפס ממש. ענק בין ענקים. אל תעזו לצעוד אלי קבר בטרם שמעתם את זה... Moonchild – השיר הזה הוא מקסים בבסיסו, נוגה וצובט בלב. אבל בסיומו דחוסות כמה דקות מיותרות של רעשי קלידים בלתי מפוענחים. כמעין אמירה המזהירה ששום דבר אינו מושלם באמת (אבל, אלוהים, האלבום הזה כ"כ מתקרב להגדרה מושלם...) The Court Of The Crimson King – אין לי מילים יותר לעוצמה, ליופי, לתחושת הגדלות, לפומפוזיות, לזכות השירה, לנקיון ההפקה, לנגינה המשובחת ובכלל... (אתם כולכם יודעים על מה אני מדבר...). עוד "יצירת מופת" קטנה ביצירת המופת הגדולה.
שמתי לי פודרה, צבעתי ריסים (ביקורת אמנותית - העטיפה) ביקורת? נראה לכם??? העטיפה המוכרת (תחרות קשה עם 'הבננה') והיפה (אין תחרות. שברו את הכלים ולא משחקים...:) בהיסטוריה של הרוק. אין מילים.
נקמתם של הרוקיסטים למרות הכל, עידן הזוהר של הרוק המתקדם נמשך זמן קצר בלבד בראשית שנות ה-70, ואת רגליו דחקו (גם מבחינה מסחרית) הרוקיסטים הרעשניים החדשים (ה- heavy metal). אבל הפרוג לא הובס לחלוטין. הוא ממשיך עד היום להיות זרם חשוב ומרכזי באמנות החביבה עלי, גם אם הוא כינור שני לרוק ה'סטנדרטי'. כי כנראה שאת הרוק'נרול המסורתי איש לעולם לא יביס... ואיך אמר ניל יאנג? My my, hey hey Rock and roll is here to stay אבל אם היה לרוק המתקדם אי פעם סיכוי לנצח ולהיות הבן המועדף במשפחת הרוק, הרי שהאלבום הזה מסכם באופן מושלם מהיכן הגיע הסיכוי הזה. גבירותי ורבותי – מכאן, אכן, משתין הדג...

LadyG

New member
הולדן אתה פשוט ../images/Emo47.gif

כל מילה נוספת מיותרת.

meandmeandme

New member
אני רוצה אני רוצה!!

הפעם אני הוא המקפיץ, ולשם שינוי אני גם המגיב. אני רואה שלא נתת להתמוטות הקטנה של המחשב שלך להביס אותך וחזרת בגדול עם עוד ביקורת נפלאה. אני מסכים כמעט עם כל מה שאמרת שם: עטיפה גאונית -
רק אולי לא הכי גאונית. תמיד קשה לי לקבוע מה "הכי". דיסק עוצמתי -
ואולי באמת הכי עוצמתי. הסיום של מון צ'יילד מיותר -
למרות שאני עוד לא בטוח
. קיצר.. אלבום מעווולללה ביקורת מעווללהה והולדן אחד גאון.
העטיפה

קיר קמט

New member
וידוי.

אני לא סובל את קינג קרימזון. רק שני שירים שלהם עוד איכשהו אני יכול לשמוע, וגם זה בקושי רב. שניהם, אגב, לא באלבום הזה. אבל אולי אני סתם אנטי, יש לי בעיות עם פרוג.

והנה מגיעה העזרה

קודם תגיד מה 2 השירים שאתה כן יכול לשמוע. אמרת שהם לא באלבום הזה. אני, אישית, לא פגשתי עוד באדם שלא אוהב את epitaph. תעשה טובה לעצמך (טובה גדולה מאוד!), ותשמע את האלבום הזה שוב. ואם לא תאהב, אז תשמע שוב. זה פשוט אלבום שכולם אוהבים! אם לא תאהב אותו, סביר להניח שלא תאהב גם את שלושת האלבומים שבאו אחריו (in the wake of posiedon, lizard, islands). תנסה לעבור לאלבום רד. תשמע אותו. אם לא תאהב, תכתוב שוב. ד"א, לאחרונה שמעתי קטע שלהם שממש אהבתי: fracture, פשוט מדהים!

giloni

New member
קיר, אני מניח עליך סולם!!!

אם יש לך בעיות עם הפרוג, ספר לנו. אנחנו כאן כדי לעזור! אני מאמין שאם נבטל לרגע את ההגדרה (ואני הראשון שאשמח לעשות זאת שהרי העניין הזה מבריח אותי מהפורום המתקדם בנענע) יהיה לנו יותר קל לאכול את העסק, כי ממה שהבנתי, מוסיקה אתה אוהב. ומכיוון שמה שמכונה "רוק מתקדם" זה למעשה מוסיקה לשם מוסיקה (עם פחות מסרים אוניברסאליים, מהפכנות חברתית ופוליטית והרב יותר מקצוענות מוסיקאלית), גם אם בעיני לא מעטים, יומרנות טרחנית. אין עוררין על הכשרונות של חברי הלהקות הללו, ואין ויכוח על תרומתם העצומה למוסיקה הפופולארית של שנות ה 80 ובעיקר של שנות ה 90. לכן לאט לאט, כדאי לפתור את הבעייה. בדבר אחד אני מסכים אתך, התרופה לא תבוא בהכרח מקרימזון, אבל יש לי גם כמה תרופות קלות יותר לבליעה שאיתן אפשר להתגבר על הבעייה. לשרותך יקי

קיר קמט

New member
זו בדיוק הבעיה..

יומרנית, טרחנית.. יותר מהכל מייגעת.. כל זאת ועוד (נשמע כמו פרסומת, לא?) אני מוצא בפרוג, ואפילו בלי לחפש... אני אדם שאוהב אקשן. לא מסוגל לשבת חצי שעה ולהקשיב לדברים שמתרחשים שם. גם שירים שאני אוהב אני לא מסוגל לפעמים לשמוע עד הסוף, אז דברים מייגעים שנמשכים על גביי חצי מהיום שלי ? תחסכו, תודה
פינקי אמר כאן שהוא לא הכיר אף אחד שלא אהב את אפיטפ - אז הנה, אני כנראה הראשון. ושמעתי את זה באמת הרבה פעמים. וגם את אין דה קורט (השיר, לא האלבום כולו.) שמעתי הרבה פעמים. ואף פעם לא אהבתי. מה לעשות, הפרוג זה לא בדיוק כוס התה שלי. פינקי גם שאל איזה שירים בדיוק אני כן אוהב - Red ו-Elephant Talk... יאללה, אם אנחנו כבר בקטע של וידויים קורעי-לב - גם את דיפ פרפל אף פעם לא אהבתי. רק שירים בודדים. את אפריל, לדוגמה, אני לא סובל, וחושב שגם הוא טרחני, מייגע, משעמם, ועוד כמה "סופרלטיבים" נחמדים כאלו. יש לי עוד וידוי קטן אחד, אבל אני חושב שזה מספיק ליום אחד

למה?, לך על זה קיר

לגיטימי לגמרי, תראה, יש לך טעם טוב מאוד במוסיקה, יכול שעם הזמן יעלמו הקוצים מישבנך, ותוכל לשבת ולאהזין לקטעים ארוכים יותר ומורכבים, ואולי לא. תמיד תזכור שארוך ומורכב זה לא בהכרח טוב (איזה מזל שכתבתי מורכב ולא קשה
), ועוד משהו, הרי אין דבר כזה טוב במוסיקה או באומנות בכלל, אני לא יכול להגיד שקינג קרימזון, ג'נסיס או כאמל עם היצרות המורכבות והסינפוניות שלהם באמת יותר טובים או מעניינים מבלוז פשוט של מאדי ווטרס, או שיר של הדורס.

avi real

New member
במילה אחת-גדול

(עוד) ביקרות מצויינת של הולדן קולפילד בשדה על אלבום ענק גדול מדהים

ganooov

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo13.gif

"...ואנחנו כורעים ומשתחווים ומודים..." שאין, לא היה, ואולי יהיה (אני
) כותב ביקורות גדול ממך
. הפעם הראשונה שראיתי האלבום הזה היתה בגיל 10 בערך, התלהבתי מהעטיפה ומהשיר הראשון, אבל האלבום חזר לידיו של חבר של אחי
(שלא לדבר על זה שאז לא אהבתי מוזיקה לועזית
). מתישהו לפני שלוש-ארבע שנים, אחי חובב הפרוג (בן 18, זה לא אותו אחד), קנה את האלבום הזה, ומאז ועד היום - אני לא יוזע את המילים בעל פה
. אם כי אני מסכים לכל מילה בביקורת - אלבום ע נ ק ככה:
. (את הגיטרה של פריפ, אגב, אפשר תמיד לזהות
). אגב, עמדתי לקנות אמש דיסק של ג'נסיס, אחרי שהקשבתי לשלושה מהם, אבל בסוף ויתרתי (שימו לב) לדה אינגווי מאלמסטין קולקשן
. עוד ביקורת לפרויקט הפרה הקדושה בדרך
.

מ מא מאמ מאמר של הולדן

ממש כאן ודרך אגב, זו הזדמנות מעולה לשאול שאלה שיקי שאלה בפורום פרוג, מישהו שמע את האחרון של קינג קרימזון?, איך הוא?

לא ידעתי שהוא יצא.

לא ראיתי ולא שמעתי כלום. אם זה המשך של האלבום האחרון שלהם, מצפה לנו משהו מורכב ומסובך... לא התלהבתי מהאחרון (לפני אחרון) שלהם.

Jam Head

New member
שיא חדש !

לפי דעתי הסקירה הכי טובה עד עכשיו ! או שזה רק אני ?? מעולה , וואי , ממש ממש אהבתי.

מורנא007

New member
מאמר מעולה ותיקון טעות

תודה הולדן. "אחרי האלבום הזה הלהקה נפוצה לכל עבר, כשרק פריפ נותר כדי להמשיך ולשאת את הגברת הראשונה של הפרוג לעתיד עמוס אלבומים משובחים ויצירות ענק, כשהוא מוביל הרכבים שונים של הלהקה אל התהילה..." לא פריפ לבדו לפחות בשלב ראשון, גם לייק וגם סינפליד נשארו בהרכב לאלבום השני, לייק עזב לקראת צאת האלבום. סינפילד נשאר עד אחרי האלבום הרביעי. עם עזיבת סינפליד הקשרים הג'אזיים בשירי הלהקה כמעט ונעלמו, והסיגנון הפך ליותר כבד. אם נניח תשווה בין Lizard לבין Red.

nute kram

New member
לא שאני מנסה להשבית שמחות או משהו..

אבל אני חייב להגיד כמה דברים בקשר לאלבום הזה. אז נכון שזה אלבום מצוין ושכיף לשמוע אותו מאוד מאוד, אבל אני חושב שביחס לשאר האלבומים של קינג קרימזון האלבום הזה הוא ממש מינימלי בתור "רוק מתקדם". כאן הם עושים פחות או יותר מה שהם למדו עם כלים רגילים ומנסים לשלב לתוכו כל מיני כלים חדשים, שזה מצוין, אבל חבל מאוד שהאלבום הזה מוערך כ"כ יתר על המידה,. יש להם אלבומים טובים ומעניינים פי כמה מהאלבום הזה, למשל dicepline, זה אלבום ממש טוב, פשוט נהדר לשמוע שם איך שהגיטרה של פריפ מגיעה לכל מיני מקומות שאי אפשר לתאר, איך היא עושה קולות של חיות, איך היא מנגנת על מה שגורם לנו לחנק מדמעות בגרון, ובכלל המוזיקה הנהדרת שמצליחה לתאר כל רגש שהיא מנסה בדרך נהדרת. אז לקיצור, in the court of זה אחלה אלבום שבעולם, אבל יש הרבה יותר טובים וחשובים ממנו שכדי לפתוח את הראש אליהם.

electricGirl

New member
וידוי נוסף

מעולם לא שמעתי אותם מה שכולל גם תאלבום הזה. כן כן הבושה..... ואם כבר.....יש לי עוד וידוי..... אני שונאת את THE WHO!!! הם משעממים תחת! ואוזי אוסבורן לא יודע לשיר!!! וג'ימי פייג' - גיטריסט גדול אבל הסולואים שלו דפוקים! והביטלס הם להקה של חבורת חנונים שלא יודעים לנגן וכותבים מילים בינונים וטפשיות!!! אחחחח....איזה שחרור

electricGirl

New member
אה ועוד משהו

הסולן של AC/DC גורם לי בחילה עזה וצרימות באוזניים. זהו.

למעלה