מלטונין וגדילה

all about eve

New member
מלטונין וגדילה

לאחרונה נדמה לי שגבהתי, החולצות קצרות יותר, אנשים אחרים נראים נמוכים יותר, אבל הבעיה היחידה באוגוסט ימלא לי חצי יובל.... ובגיל כזה כבר לא ממש אמורים לגבוהה. מאחר שאני סטודנט ועבדתי בשמירה בלילה בלילות שלא קדמו ליום לימודים, נעזרתי במלטונין על מנת להרדם שוב בשעות נורמליות... קראתי בויקפידה שיש סברה שמלטונין מעודד את בלוטת האיצטורבל להפריש הרומון גדילה, ואני שואל האם יש לכך הוכחות, והאם יתכן שבאמת גבהתי? . (לא ממש נמדדתי בשנים האחרונות בצורה מקצועית בחוגר היה רשום לי מטר שביעיים אבל תמיד הייתי קצת יותר מזה)

בעקרון זה לא כל כך סביר

הדבר הראשון שאתה יכול לבדוק זה רקע משפחתי. האם גם אחרים במשפחתך גבהו עד גילאים כאלה. לגבי ההורמונים- הורמון הגדילה מופרש מבלוטת ההיפופיזה ולא האצטרובל, אבל בין אם יש קשר בין מלטונין להורמון גדילה (וייתכן שיש בהחלט קשר, שכן הורמון גדילה מופרש יותר זמן שינה), אין בכך להסביר את הצמיחה שלך. הצמיחה נעשית בסחוס שבקצות העצם, עם סיום גיל ההתבגרות אותם סחוסים אלה (פלטות הגדילה) נסגרים והצמיחה מפסיקה. לכן גם אם הורמון הגדילה מופרש (והוא בהחלט מופרש גם לאחר סיום הצמיחה) הוא אינו אמור לגרום להתארכות העצמות. הבדיקה האולטימטיבית לכך היא צילום כף יד. פלטות הגדילה בכף היד הן האחרונות שנסגרות, ואם הן סגורות - כל שאר הפלטות סגורות.

nadaval56

New member
מצטרף..

הורמון הגדילה גורם לפעולות שונות בילדות ובבגרות. אני לא חושב שמישהו יודע את הסיבה המדוייקת אבל מה שברור הוא שגם לאחר הפסקת הגדילה ממשיך להיות מופרש הורמון הגדילה אולם הוא מפסיק לגרום לגדילה. בקיצור - שווה לבדוק את מצב המרווח בין העצמות ולראות אם אכן יש לאן לגבוה. בנוסף, לבדוק האם אכן גבהת. ניתן לבדוק גם אם החלפתם אבקת כביסה בבית או תוכנית כביסה (דבר שיכול להשפיע על הפורפורציות של גוף-בגד
) בכל אופן, מעניין..

למעלה