מלטה - ההמשך:

מלטה - ההמשך:

קשה היה לשבת אמש ולשלוף תמונות מתוך הוידאו, כאילו כלום לא קרה, נוכח האירועים החדשותיים המרצדים על המסך. יחד עם זאת, אני לא מוצא לנכון לעצור הכל, במיוחד כאשר הפורום המשיך הלאה, פחות או יותר, בימים קשים מבית והרי זה לחם חוקינו כאן, לדאבוננו. אז הנה המשך תיאור הצלילות, מהנקודה בה סיימתי בפעם האחרונה: הגוררת רוזי וריף קירקאווה: בעומק תחתית של 36מ´, על משטח חולי גדול, ניצבת הגוררת רוזי. בפעם הקודמת צללתי אליה בלילה והיה יפה לחזור לכאן באור יום. להקות דגים גדולות וראות מצויינת, אפילו שבמקום כמות נכבדה של צוללים המגיעים לכאן בהמוניהם. כאשר מדובר בשבוע מרוכז עם צלילות עומק יומיומיות, זמני התחתית מתקצרים בהתאמה ולכן השהות בעומק המכסימלי קצרה יותר. אין זה פוגע כהוא זה מההנאה שבאתר, במיוחד כשממנו ממשיכים היישר לריף הסמוך והרדוד יותר. הריף המלטזי הטיפוסי שופע צמחיה, מערות, כוכים, מעברים מענינים וקשתות. מענינת המערה המאפשרת מעבר צולל בודד מצד אחד ויציאה דרך מנהרה צרה בצד השני, כשבאמצעה חלון ובו קרדינאלים אדמוניים. מערת אהראש: אתר צלילה יפהפה ומיוחד, אידאלי לצלילה שניה רדודה. מערה עם כניסה דרמטית, צרה וגבוהה יחסית, בפנים אור מלא, שכן תקרת המערה הענקית התמוטטה וכך נוצרה ממש לגונה פנימית, רדודה ומקסימה ובקירותיה הצדדיים מחילות ומערות משנה. ביציאה מהמערה קידם את פנינו ארנבון ים ששעות היממה התבלבלו עליו כנראה, או שסתם הפרענו את מנוחתו, הואיל והוא פעיל במיוחד בלילה. סלע פסיי: נבחר כאתר הצלילה הראשון ביום המחרת. מדובר בסלע הנטוע כחרוט מעל פני הים אל מול דרום האי גוזו. צלילת מים כחולים קלאסית בסמוך לריף טיפוסי, העומקים מסביבו נעים בין 40 ל-70מ´. ניצפו להקות טונות שחולפות במהרה, כאילו באו לחגוג עימנו את צלילתו ה-3333 של אלכס, חברי המלטזי. לאחר סיום הצלילה שבנו לספינה והמשכנו הלאה לפיורד מג´אר עיש-שיני, עליו בפעם הבאה. בתקווה לימים שלווים יותר, לפחות כמו הצלילות...

אבי ע

New member
נפתלי אין כמוך ../images/Emo39.gif

תודה על המשך הדיווח. ספק בבקשה ממחטות נייר לניגוב המקלדות...

דנה ב

New member
../images/Emo51.gif קותי

נהניתי לקרוא את דיווח צלילותיך בטורקיה ואני תוהה: האם (חס וחלילה...) ישפיע הדבר (לרעה...) על תוכניות הצלילה שלנו באילת בסוכות...??? ואם תשובתך שלילית (חסר לך שלא
), אז האם לו"ז 5-9 מתאים לך?

יתכן בהחלט...

אם הגברת תחליט לצלול בלעדי, קותי הוא אופציה מעולה בתור באדי-סיטר... וספה, קבלי סחתיין על הרעיון

קותי

New member
אני לא אוכל להיות בכל הימים באילת

אבל אם אתה תהיה שם בין 5-9 לאוקטובר, אני מבטיח להגיע לפחות ליום אחד כדי שנבדוק ביחד איזה ריף או שניים

hockeye

New member
רק בשבוע שעבר

בעת קונקשן מסורבל בשדה התעופה של רומא, חלפה בראשו של הנץ מחשבת כפירה: אולי לעזוב הכל ולחתוך לכמה ימי צלילות במלטה? שהרי אז, אוכל לבחון במו עיני הנץ את האתרים המסקרנים שנפתלי מצלם בכישרון וגם להיות ראוי לתואר "הנץ ממלטה"... ואם זה לא נקרא להרוג שתי ציפורים במכה, אז אל תקראו לי נץ... אבל היונה והגוזל חיכו בבית והנץ חזר לארץ ולשגרה. עין הנץ נכספת. הוקאי.

ולכן...

בפעם הבאה שהנץ יחליט לפרוס את כנפיו ולעוף למלטה (יחד עם יונתו וגוזלו), אשמח לתת טיפים למען הנאת כל דרי השובך, והנץ יוכל להתפנות ולשכשך נוצותיו במים ללא שמץ של מחשבות כפירה ועוון...

מלטה - הסיום:

הפלגה קצרה מסלע פסיי לדרום האי גוזו והנה, אנו בפתחו של פיורד מקסים ומים בגוון טורקיז (שכן למטה, בעומק של כ15-מ´, משטח חולי נטול צמחיה) מג´אר עיש-שיני: הסירה שלנו נקשרה למזח מאולתר ויושביה התפנו לקפוץ למים לשחיה ושנירקול בפיורד ההולך וצר שבסופו חוף חולי ומספר קייטנים שמעבירים בו את יומם. חלקנו טייל קצת סביב ואני, לאחר סיבוב קצר במים, תפסתי תנומה בתוך צניר טבעי חצוב בסלע. לאחר שעתיים לערך אנו שבים לסירה ומפליגים מעט חזרה החוצה כדי להתחיל בצלילתנו השניה. מי שחובב צלילת מערות, אין כמו מלטה להשביע את רצונו. מתוך עשרות אתרי הצלילה שיש סביב האיים, המערות תופסות חלק נכבד. הן שונות בגודלן ובמבנה הפנימי שלהן וכולן מרתקות גם אם בתמונות הן נראות אולי דומות משהו. יורדים לקרקעית בעומק של כ-18מ´ ונכנסים למערה צרה וגבוהה. עולים מעלה ויוצאים דרך המעבר העילי, בעומק של כ-12מ´, שנראה כמו ארובה אופקית. מקסים גם למי שחשב שראה כבר מספיק מערות. הצוללים מגלים סימני התלהבות. יוצאים וממשיכים הלאה למערה נוספת שכמובן בנויה אחרת. אלכס, תיאטרלי כמו תמיד, שולף 3 כדורים ומשחק פול בכניסה למערה. אני מתפקע מצחוק. הנה דג סנדל שביתו הפך למגרש משחקים לעת מצוא והוא מתרחק למקום אחר. אני נשאר עם דגי הסנדל וחלק מהצוללים עולה בתוך המערה כדי לשאוף אויר צח בתוכה. יוצאים וממשיכים חזרה לכיוון נקודת העגינה. תם יום הצלילות באי גוזו. יום הצלילות האחרון מוקדש לאחד האתרים המרשימים ביותר שיש למלטה להציע, לטעמי, המיכלית אום אל-פארוד! הצלילה הזו לא תועדה הפעם (מזל, כבר אין מקום על המפה...) אך שלל תמונות ממנה ניתן לראות במפת האתרים מיוני השנה. המגדלור בקומינו: הצלילה האחרונה בוצעה באחד הריפים היותר נחשבים במלטה. המבנה הגיאולוגי המשלב ריף רדוד וקירות אנכיים הנופלים למעמקים, מרתק תמיד. "המגדלור" עצמו הוא לא יותר מאשר פנס סימון בקצה הדרום מערבי של קומינו המתריע על המצאותו של ריף רדוד סמוך לקו הפלגתן של המעבורות העושות דרכן בין מלטה לגוזו. יורדים לעומק של כ-10מ´. הריף שטוח ברובו. מתיאס, אחד השותפים הגרמניים במועדון הצלילה, מוביל והוא עוצר כל שניה כדי להתרשם מכל מה שזז במים... יורדים לאורך הקיר האנכי לעומק 30מ´. בתחתית המצוק מעבר מתחת לסלע בולט. זוהי בפירוש צלילה למאמינים בהמשכיותם של תצורות בטבע ולמבינים משהו בתורת ההסתברות... מתיאס מתעכב על סרטן נזיר והנה כוך ובו בוצעה הטלת ביצים השזורות על חוטים. ממשיכים לעלות מעלה ויוצאים מתוך המנהרה שנוצרה בסלע ומיד נכנסים לתצורה הטבעית הבאה וכן הלאה עד שאנו מגיחים סמוך למקום שבו התחילה הצלילה. מרתק! הנה כי כן תמו הצלילות. אין ספק שמלטה מחזיקה בכתר הים תיכוני ללא עוררין. שתי המפות ותיעוד האתרים הינם רק חלק ממה שיש לאי הזה להציע לצוללים. אני מקווה שתפיקו מהן תועלת, במידה ותחליטו גם אתם לצאת לשם. יאללה, אני הולך לצלול... שבת שלום.

למעלה