מלחמת תרבות

nutmeg

New member
מלחמת תרבות

והיום: על פרוייקט התוכים של שרי אריסון: "השלום מתחיל בתוכי"... האם אפשר לתבוע אתר פרודיה? (ותודה לדיוור של האתר "קונספציה").

קראתי לעומק...

אני בעד האתר.

גנגי

New member
תביעה כזאת

תהיה קריעת תחת, לא? ובעניין מכתבו של העו"ד - נראה לי שאלו האשמות מהתחת. סתם עניין מסריח.

לא ייתכן שיעשו פרדויה כזו על תורמת

שתורמת מכספה ומזמנה למען הכלל. בושה וחרפה. צריכים לקרוע לבחור הזה את ה*** ואת הכיס. יש גבול גם לחופש הביטוי.

shellyland

New member
בלי קשר למלחמת העו"דים או לפארודיה

דומה שהש שרי אריסון הפך לאחרונה מטרה נוחה להתקפות, ולי קצת קשה עם זה. קשה, כי יצא לי לעבוד עם האישה הנפלאה הזאת באופן אישים ויש לי חשק עצום לומר לכל המתקיפים "אבל אם רק תכירו אותה תראו שהלב שלה במקום הנכון". אני יודעת שזה לא רלוונטי ושהנושא שעומד על הפרק אינו מידת חביבותה של אריסון, אבל בכ"ז - מפריע לי.

אני לא פגשתי את גברת אריסון ../images/Emo141.gif

וכשאנשי הועדים עשו לה הפגנות ליד הבית, שאלתי את עצמי למה דווקא אליה נטפלים, ולא לעשירים אחרים (או עשירות אחרות, כמו עפרה להט-שטראוס וגליה מאור). יש משהו בהתנהלות שלה, לא ברור לי מה, שמאפשר להדביק לה את הדימוי של מארי אנטואנט. אולי הדימוי עושה לה עוול, אבל הוא נדבק. וזה למרות שהיא מעסיקה את רן רהב, מלך היחצנים.

ואולי זה בגלל

המדינה שלנו סובלת ממצוקות חברתיות וכלכליות חמורות מאוד והיא מצד אחד רוצה לשנות אותנו ומצד שני מעסיקה את היחצ"ן הכי פלצן במדינה. אולי במקום להקים אתרים לשיפור הישראליות, שתתרום כסף לנזקקים ואולי במקום לפטר 900 פקידים בבנק רווחי, שתפטר 90 מנהלים בבנק שמרוויחים משכורות גבוהות. עם כל הכבוד לה, לנחמדות שלה וללבה שנמצא בצד הנכון. ראשה נמצא בצד הלא נכון. בצד של העשירים מלידה ושל הנובורישים (אליטות חדשות...) ששולטים במדינה הזו, וזה תמיד, אבל תמיד, בא על חשבון רוב הציבור שהולך ויורד מנכסיו. אין לבי עליה. מסכנה גדולה היא לא. הדימוי שעושה לה עוול לא מתקרב אפילו לעוול שהיא עושה למאות משפחות בישראל!!!

shellyland

New member
הלו! הלו!

שרי אריסון היא אחת התורמות הרציניות במדינה! עוד הרבה לפני שירשה את אימפריית הביליונים של אבא שלה הקימה את "קרן אריסון" שעשתה רבות למען אירגונים חברתיים בארץ. היא גם פעילה מאוד בתחום של זכויות בעלי חיים ולא, זה לא בא על חשבון פעילות בארגונים לזכויות אדם. אני חושבת שאחת מהסיבות שהתדמית הזאת נדבקת אליה בקלות היא ששרי לא באמת יודעת "לשחק את המשחק". יש בה איזו תמימות בסיסית שמאמינה בטוב שבאדם, ושום יחצ"ן שבעולם לא יצליח לשפר את התדמית העסקית של אישה שבאמת חושבת שבזכות אתר מלא חום ואהבה היא תצליח להציל את העולם. ואנקדוטה: כאשר טד אריסון הלך לעולמו ושרי נכנסה לנעליו הענקיות, היא ערכה ביקור בכל החברות שבבעלותה. אחת מהן היתה החברה בה אני עבדתי - חברה ביוטכנולוגית המפתחת שיטת טיפול לחולי סרטן. אריסון נפגשה עם כל המנהלים במעבדות בהדסה, כאשר כל אחד מציג בפניה את תחום אחריותו. כשהגיע תורה של מנהלת המחקר, היא תיארה בפירוט רב את הניסויים אותם ערכנו על עכברים ותוצאות ניסויים אלה. בפירוט רב מדי, אם זוכרים את העובדה ששרי פעילה בארגונים לזכויות בעלי חיים. שוב ושוב ושוב ביקשה שרי לדעת מה עושים לעכברים ולמה חייבים לעשות להם את זה, כשראשה מסרב לקלוט את מה שאזניה שומעות. כשהחוקרת דיברה על אחוזי ההחלמה של העכברים, שאלה שרי "אבל מה לא היה בסדר איתם?" כהשיבו לה שלא היה להם מח-עצם, ממש כמו לחולי סרטן לפני השתלה, שאלה שוב "אבל איך זה קורה שלעכברים אין מח עצם?" הסבירו לה בסבלנות שאנחנו מוציאים להם אותו בשביל שנוכל להזריק להם אחד חדש והיא התעקשה "אבל אין דרך אחרת לעשות את זה?". באיזשהו שלב הסבירו לה את חשיבות העניין ותיארו לה את התהליך במלואו, וכשאמרה מנהלת המחקר שאנחנו "מקריבים" אותם, שאלה אריסון "מה אנחנו עושים להם?" "מקריבים אותם" אמרו לה. "מה זאת אומרת?" שאלה אריסון, שהיא רחוקה מלהיות אהבלה אבל פשוט לא תפסה מה אומרים לה "הורגים אותם" נשבר לבסוף המנכ"ל שהחליט לדבר בלשון ברורה, ויו"ר מועצת המנהלים המבוהל הוסיף מייד "אבל בצורה מאוד הומאנית!". בשלב הזה אני כבר לא יכולתי להתאפק, ביקשתי סליחה מן הנוכחים ויצאתי החוצה לפרוץ בצחוק אדיר.

lexigali

New member
הכל נכון, אבל:

בין אם היא נובו-רישית, ובין אם סתם עשירה, צריך לזכור שהיא בן אדם פרטי גם. ובן אדם פרטי יכול לעשות מה שהוא רוצה בכספו, רב ככל שיהיה. אז נכון שיש משכאלה תמיד ציפיות לעשות את הדברים ה"נכונים" עם הכסף (לתרום וכו'), אבל הם לא חייבים בעל כרחם לשמש דוגמה לשום דבר. לגבי בנק הפועלים, יש כאן בעיה, אכן (אם כי אני לא בקיאה מספיק כדי להביע עמדה חד-משמעית). אבל לגבי העמותה שלה, בין אם זה יחסי ציבור כאלה או אחרים, או בין אם היא מאמינה בזה בלב שלם, זה יפה. זה יותר טוב מכלום. היא לא חייבת כלום לאף אחד.

nutmeg

New member
ואני בכלל התכוונתי

לעניין הזה בו עורכי דין משתלחים בכותבי פרודיות/סאטירות וכד' - אבל לא משנה. הגב' אריסון יכולה באמת לעשות כרצונה - אבל היה עליה לקחת בחשבון שכל מי שמנסה להתערב במהלכים חברתיים וכותב את האני המאמין שלו בראש חוצות, אוטומטית חושף את צווארו לכל מיני מקיזי דם סטירי. אני כל הזמן שואלת את עצמי על התזמון הגרוע והאם היועצים למיניהם לא מתאמים מהלכים.

גנגי

New member
לרגע 'תבלבלתי בשרשור

וחשבתי שסימנת "כן" לביאת המשיח (או לבואך למפגש, היינו הך)...

בחיאת גשרים ../images/Emo20.gif

האם, לשיטתך, כל מי שהעסיק פעם עובד, חייב לפרנסו עד הפנסיה ? זה הפתרון שלך ל "מצוקות החברתיות והכלכליות החמורות מאד" ? להריץ קטעים על אשה עשירה אחת - זה קל מדי.

כן ולא

אני מכבד את פרטיותה ועושרה של שרי אריסון עד שזה מגיע לבנק הפועלים כי בין אם זה מוצא חן בעינינו ובין אם לאוו הבנקים הם כוח בלתי מבוטל במדינה ולמרבה הצער שיטות העבודה שלהן עושקות את החלשים ומקדמות את החזקים. במרה זה לאריסון כמו למשפחות האצולה האחרות ששולטות במשק הישראלי חייבת להיות אחריות כלפי המועסקים שלהם. שלי אני מוקיר ומעריך את רגישותה של אריסון בעיקר לזכויות בעלי חיים אבל זה לא סותר את היותה בשר מבשרה של אצולת הממון הישראלית שרואה לנגד עיניה אך ורק את טובת העשיר על חשבון רוב האוכלוסייה. ואני, מה לעשות, סוציאליסט שאכפת לו גם ממובטלים וגם מרעבים וגם מאנשים שבנק הפועלים זרק מהבית בגלל חובות. כששרי תדאג גם לאנשי ככר הלחם אז אהיה יותר רגוע. זה לא אישי נגדה אבל יש דברים יותר חשובים מאשר לשנות את האופי המחורבן של הישראלים (ואני מסכים איתה בכל לב), כמו להאכיל ילדים רעבים. במסגרת העבודה ובמסגרת פעילות התנדבותית יצא לי לראות השנה יותר מדי מקררים ריקים. אני לא יכול להשאר אדיש לזה.

זה סוציאליזם לעניים ../images/Emo20.gif

מן החזקים צריך לדרוש אחריות לכל החלשים, לאו דווקא למועסקים שלהם (שלא בהכרח כולם חלשים). את זה אפשר לעשות ע"י הכבדת המיסוי עליהם. אבל זה דורש התארגנות פוליטית, זה דורש עבודה אפורה ומתישה. זה סוציאליזם. להיטפל לאשה עשירה אחת, שלא היה לה שכל להישאר רחוקה מזרקורי התקשורת, זה סוציאליזם לעניים. זה לא ימלא אף מקרר.

shellyland

New member
אני דוקא דוגלת בסוציאליזם נוסח

"ללמד אותם לדוג" וקרן אריסון תרמה הרבה מאוד ציוד מחשבים, תוכנות למידה ושעות לימוד לאירגונים נזקקים. לפני שאתה בא בביקרות - בדוק את העובדות. לא "משפחות האצולה ששולטות במשק הישראלי" אחראיות על אופייה הסוציאליסטי של המדינה אלא המערכת הפוליטית. לכן, אין לבוא בטענות לאדם שמרויח את לחמו ביושר, גם אם הוא מרויח הרבה יותר מאחרים. אני לא מבינה - בתקופה בה כל המשק נמצא במצוקה כלכלית וכל האירגונים מצמצמים ומפטרים עובדים, למה שבנק הפועלים לא יעשה אותו דבר? הם חייבים משהו למישהו?

אבל מי שולט במערכת הפוליטית? ../images/Emo20.gif

נכון! "משפחות האצולה ששולטות במשק הישראלי" !! כבר מאז אמצע שנות הששים !!! ומשום כך המדיניות הכלכלית הממשלתית לא עושה דבר לצמצום הפערים החברתיים, משאירה לנדבנים ולמוסדות גמילות חסד את הטיפול בנזקקים, ושולחת את דודו טופז לצלם את זה. לעומת זאת, אני מסכים איתך, שזה לא תפקידו של בנק הפועלים (או של כל מעסיק אחר) לדאוג למצב התעסוקה במשק, וגם לא תפקידה של שרי אריסון.

למעלה