מלחמת קוריאה

dollysade

New member
מלחמת קוריאה

בתנ"ך ירמיהו א' כתוב "כי מצפון תבוא הרעה" אני תקווה כי לנו ולכל תבל שלא יהיו מלחמות ועוד.. אני תקווה שהכוונה היא לא צפון קוריאה כי הם כמו האירנים לא בני אדם שווים כקליפת שום.

kiCkiC

New member
לא חושבת שהם לא בני אדם

ואי אפשר להכליל מדינות שלמות ולומר שהם שווים כקליפת שום. זה שיש להם מנהיגים שעל תועלתם לעולם אפשר להתווכח לא אומר שכל תושבי המדינה הם כך - אפילו לא רובם.

ARayOfLight

New member
שאלה ליודעים...

איך בכלל התרחש הפילוג בין הקוריאות? אני יודעת שהדרום תומך בתרבות מערבית בעוד שהצפון לא. לפי מה שאני יודעת, התושבים שגרים בצפון קוריאה תומכים נלהבים במדיניות ממשלתם ולכן התרחש הפילוג, לא כך?

בסיום הכיבוש היפני

בסוף מלחמת העולם השנייה, האמריקאים ובנות בריתם נחתו דרך הים ובשו את קוריאה מדרום, והרוסים הגיעו דרך היבשה וכבשו את קוריאה מצפון. הם נפגשו באמצע, והיו אמורים לשחרר לבסוף קוריאה אחת, אבל כל צד ניסה ליצור מדינה לפי עקרונותיו, וככה נוצרו שתי קוריאות. בהתחלה צפון קוריאה שיגשגה יותר בזכות המשאבי טבע. אבל בהמשך המדינה נפלה יותר עמוק לתוך דיקטטורה (קומוניסטית כביכול) והמצב שם כיום הוא שרוב האנשים עניים ורעבים, המצב שם עוד יותר גרוע מרוב הדיקטטורות האחרות בעולם. בשנות השיבעים דרום קוריאה התחילה לזנק קדימה, וכיום זו אחת הכלכלות החזקות העולם. הקוריאנים בשני הצדדים רואים את עצמם כמדינה אחת ומקווים לאיחוד. מהסיבה הזו אני לא חושב שצפון קוריאה תשתמש אי פעם בנשק גרעיני נגד אחיהם בדרום. בדרום קוריאה יש גם מי שפחות מתלהב מאיחוד, כי יודעים שיהיה לזה מחיר כלכלי יקר מאוד.

ARayOfLight

New member
תודה על התשובה, למדתי דברים חדשים

אם זה כך, אני מקווה ששתי הקוריאות יתאחדו בקרוב (למרות שכרגע זה לא נראה מעשי) בקשר לנשק הגרעיני, אי אפשר לדעת מה מנהיג דיקטטורי עלול להחליט... הוא עוד עלול להחליט שמתחשק לו לתקוף בנשק גרעיני, כמובן אני מקווה שזה לא יקרה.

האמנם?

קוריאנים משתי המדינות כבר לא מאמינים או מקווים שיום אחד שתי המדינות יתאחדו. בדרום קוריאה צופים רב בעייתיות באיחוד קוריאה, לאו דווקא בגלל מחיר הכלכלי, יותר בגלל כאוס חברתי ובטחוני. כמה שצפון קוריאנים רעבים לגרגרי אורז, הם שטופים היטב במוחם ע"י השלטון, עיוורים למציאות ועולם המתקדם. להתגבר על פער התרבותי וכלכלי...אפשר לומר ש...לא נורא. אבל מה עם ביטחון אזרחיה של דרום קוריאה? זה יהיה מאוד דומה למצב בישראל כיום. למרות זאת, הייתי אומרת שלא תהיה מלחמה רצינית בין שתי המדינות, כי זה מנוגד לאינטרסים של שני הצדדים.

התחושה שלי היא שמצפים לאיחוד

אני לא יודע מה חושבים בצפון קוריאה, אבל רוב מי שדיברתי איתו על הנושא, ראה את זה כמובן מאליו שיהיה איחוד מתישהו. אני לא רואה איזה סכנה יש לביטחון מאיחוד, לא מדובר בעם של גנבים או טרוריסטים, מדובר באותו עם. זאת כמובן בתקווה שהצפון קוריאנים לא הושחתו יותר מדי ע"י השילטון. לדעתי הסינים למשל הושחטו קשות ע"י השילטון הקומוניסטי. מחברה בעלת עקרונות מוסר גבוהים, לחברה בה כבברירת מחדל אי אפשר לסמוך על אף אחד עד שיוכח אחרת. אם נשווה אלינו, אולי זה יותר כמו איחוד של אשכנזים ומזרחיים, יש פערים תרבותיים בשל הבדלים היסטוריים. אמנם יש מי שדגיש ומקצין את הפערים, אבל רוב האנשים לא רואים בזה משהו מיוחד.

העניין יותר מורכב...

צפון קוריאנים לא טרוריסטים או גנבים. להפוך הוא רוב האזרחים בצפון קוריאה הם תמימים מבחינת העולם הפוסט-מודרני ז"א לא ראו חדשות או עיתונים בצורה דמוקרטית או מציאותית מיום לידתם. מה שהם מכירים זה משהו שהשלטון האכילו אותם. כמו כן לא ידוע כמה משכילים יש וכמה לא...רק מעטים זוכים ללימודים בהשכלה גבוהה. לאור עובדה כשהאיחוד יקרה יהיו כאלו שימצאו את עצמם בהלם תרבותי או בהלם עולמי בכלל. לא משנה איזו תכנית ימציאו בדרום קוריאה ברור שמספר גדול של נוער מצפון קוריאה ייגרר לעולם התחתון הן בגלל בלבול וכאוס והן בגלל שפע של גירוי תרבותי שלעולם לא פגשו בחייהם. זה לא תופס רק במקרה של הנוער אלא גם בקרב המבוגרים שכל כך האמינו והקריבו את חייהם לשלטון הקומוניסטי של צפון קוריאה, יביעו אכזבה וכעס ע"י פגיעה בחברה הדרומית. איך זה לא ברור... אגב, אני דרום קוריאנית

kler18

New member
זה בערך מה שקרה עם 2 הגרמניות

לאחר נפילת החומה ,גרמניה המזרחית הייתה בפיגור של 30 שנה מהמערבית אבל היום הכל בסדר מבחינה כלכלית ,למרות שיש בה המון מהגרים שנוגסים חלק גדול מהשוק הכלכלי. הלוואי ישכילו לעשות הקוראנים מצפון כי זה רק יעשה להם טוב. אתמול הראו בטלויזיה כמה אזרחים מהצפון שאמרו שאין להם מה לאכול ושהמשטר שם רודן והמון אנשים מתאבדים מתוך יאוש. ואם לא יהיה שינוי לטובה אז הם ימרדו, הלוואי ויעשו זאת. ויש עוד הרבה אזרחים כאלה שפוחדים לצייץ פן יהרגו אותם.

יש כמה הבדלים גדולים בין מז'גרמניה לצ.קוריאה

במזרח גרמניה היתה מערכת חינוך חזקה. אני בספק אם יש הרבה משכילים בצפון קוריאה. זה הבדל משמעותי מבחינת שילוב של הכלכלה. הצ' קוריאנים יוכלו בשלב ראשון להשתלב רק כעובדי תעשייה. (להחליף את העובדים הזרים מסין, מונגוליה וכד' שעובדים בקוריאה) בצ' קוריאה אנשים רעבים, זה אומר עומס מיידי להאכיל אנשים ולהביא אותם לכלכל את עצמם. אפשר באמת לקוות שהאיחוד הזה יקרה ויצליח, כי אחרי השוק הראשוני, זה יהיה טוב מאוד לשתי הקוריאות, וגם לשאר העולם.

kler18

New member
לא יכולים לדעת על הצפון

מאחר והכל מוסתר ומעוות , הכל כ"כ מיליטנתי אפילו הקריינית בטלויזיה מזכירה את הקריינים בברית המועצות של פעם............ק.ג.ב. לכן אין לדעת אם האנשים מלומדים או לא ומה האחוז שלהם בעם הצפוני. ואני מאמצת את המשפט האחרון שלך , נקווה שהאיחוד הזה יקרה בקרוב ויצליח ושיהיה בר- תיקון לאחר 60 שנה ,בערך (יהיה קשה אבל כדאי) הלוואי !!

Bartal j

New member
מסכימה זה מאוד צורם להכליל מדינה שלמה

לא רק צפון קוריאה גם איראן, בין כל הטרור הזה יש אנשים, אוכולוסיה שלמה שרובה חפה מפשע ולא מבינה דבר בפוליטיקה כמו למשל הבחורה האיראנית הזו שדנו אותה לסקילה בגין ניאוף באיראן. אני דווקא מרחמת על האוכולוסיה שמה שיש להם שלטון קשה שמשליט טרור באזרחים שלו וזורע פחד ודיקטטורה במקום לשרת את האינטרסים של הציבור ולהגן עליהם כמו ששלטון נורמלי אמור לעשות במדינה יציבה. מי ששוה כקליפת השום אלו אנשי השלטון שמשתמשים באנשים ובחיי אגם כאילו היו בובות והם אלוהים... ארצות כאלה תמיד נופלות בסופו של דבר, בסופו של דבר הדם שהם שופכים, הוא זה שיזעק נגדם כי הוא מחלחל לקרקעית היסודות המושחתים שלהם ויביא עליהם את מפלתם.

העידכון מויקיליקס

ממשלת סין מסכימה לא להתנגד לאיחוד בין צפון קוריאה ודרום קוריאה בתנאים מסויימים. קיימת הערכה שאחרי מות "המנהיג הנערץ" הממשלה הנוכחית של צפון קוריאה תתפרק והאיחוד יתאפשר.

למעלה