מלחמת מבצע סיני

sustento

New member
מלחמת מבצע סיני

שועלי שמשון הייתה אחת היחידות המובחרות של הפלמ"ח שהלוחמים בעצם לחמו בנגב בין 1947 עד ראשית שנות החמישים. בתקופה זו היחידה הזו ושאר היחידות הנוספות נבלעו בתוך צה"ל שהוקם והם התמזגו עם חטיבת גבעתי גדוד 52 ויתר החטיבות הנוספות האחרות. זה פחות או יותר הרקע לעניין זה.

מפקדה של גדוד 52 היה יעקב פרולוב בדרגת אלוף ממוצא בולגרי, התקופה המדוברת היא 1948 אבי מנשה משה שהוא גם ממוצא בולגרי כאשר הגיע לארץ ב-1949 גוייס לצבא והיה לוחם בנגב רוב השנים ולאחר מכן היה בשירות בבית נבאלה. היה לוחם במבצע סיני. שירותו הסתיים ב-1967.

היום הוא כבן 95 ולאחרונה בשיחות שהיו לי עמו הבנתי ממנו שהיה לוחם בנגב, השתתף במבצע ובין היתר הייתה לו נגישות למפות וזה בין היתר היה אחד התחומים שלו כי הרי באותה תקופה ידוע היה שהשטחים בנגב היו ממולכדים במוקשים ולפני כל פעולה היו צריכים לסלול את הדרך ולהימנע ולהיזהר ככל האפשר ולזהות את המקומות המסוכנים.

ברצוני לדעת בתמונה שמוצגת לפניכם לדעת בעצם מי האיש במרכז התמונה עם מעיל הפרווה שמצביע על המפות ואם יש אפשרות לזהות את שלושת הדמויות הנוספות שמסביבו. התמונה הזו בעיני היא בעלת חשיבות גדולה והלוחמים האלה היו גיבורים. אם מישהו יוכל לציין את שמותיהם של האנשים בתמונה הזו.

קישור ישיר לתמונה זו:
http://photos1.blogger.com/blogger/4278/2696/1600/1051.jpg

קישור ישיר לאתר ממנו נלקחה התמונה:
http://adhalom.blogspot.co.il/2006/04/1516-1948.html

sustento

New member
תשובה לגבי המשך הבדיקה

ראשית כל אני מודה על ההתייחסות על התעניינותי בנושא זה.
נכון שלפי הידע שקיים מתייחסים למבצע יואב והתמונה הזו נמצאת במאגר התמונות שכנראה שייכות למבצע יואב, אך היות ואני מתעניין ספציפית בתמונה הזו, התמונה הזו גם אם היא מופיעה במבצע יואב היא לא שייכת למבצע יואב היא יכולה להיות שייכת בסבירות גבוהה ביותר לאותם הלוחמים שהיו קשורים לחטיבת הנגב ולמבצע סיני.
אני מניח כך היות ואני מעריך שבמרכז התמונה מופיע כנראה אבי משה מנשה אך, אני לא בטוח בכך קיים דימיון רב בין האיש שמצולם במרכז התמונה לאבי שהיום הוא כבן 95.

התמונה הזו בעצם אם מדובר בתקופה של אבי שגם היה שייך לחטיבת הנגב ולחם בנגב הרי שהתמונה הזו היא מצולמת בתקופה שבין 1952 עד 1960 בין השנים האלה, והתמונה הזו בעצם עוטפת את כל התקופה של אותו זמן.

אני מעוניין לדעת באופן ודאי אם מישהו מכיר או מזהה את התמונה לבקש לציין את השמות של אותם האנשים ובמיוחד האיש שמופיע במרכז התמונה מה שמו?

herouth

New member
דווקא התמונה הזו נראית לי מתאימה יותר

לתש"ח מאשר ל־1956. והאיש בתמונה נראה לי כמו הרמטכ"ל דאז רא"ל יגאל ידין. ממליצה לך לפנות למנהל האתר ההוא ולשאול אותו באשר למקורות התמונה.

sustento

New member
המשך למה שכבר צויין

אני מתרשם שאת מדייקת ומבינה על מדובר, אבל אנחנו רוצים לדעת מעבר לזה.
במבצע יואב ייתכן וקיימות תמונות של כל מיני לוחמים אך אין זה מחייב בוודאות שהתמונות אכן שייכות למבצע יואב, הן יכולות גם להיות שייכות לאירועים אחרים שהתרחשו בסמיכות למבצע יואב.

למעלה