מלחמת יום העצמאות.

Kostya del Sol

New member
מלחמת יום העצמאות.

ידוע לי שבסוף מלחמת יום העצמאות היה מיבצע שבה צהל הישתתף במעבק נגד מצרעים. עז יש לי כמה שעלות למי שיודע היטב: 1. מה היה שם המיבצע? 2. מה היה משמעות של המיבצע? 3. ומה הוי הגורמים? (לשני שעלות אחרונות בבקשה תענו בפרטים אם אפשרי.) תודה רבה.

yan553

New member
איזו מלחמה?

המלחמה הזו, שבזכותה יש לך מדינה, נקראת מלחמת העצמאות. ואם כך אתה מכנה את המלחמה הזו, אז או שצריך לפטר את המורה שלך או שחלמת בשיעורים האחרונים. אבל, בעצם, אם אתה מבקש שנכין לך שעורי בית אז אני בהחלט מבין מאיפה הגיעה הבורות הזו.

yan553

New member
אבל אולי כדאי להתנצל

מקריאה בכרטיס שלך אני מבין שאתה לא תיכוניסט שמבקש הכנת שיעורי בית ואולי הטעות נובעת מכך שלא גדלת בארץ. אני מתנצל.

Tough Midget

New member
בונא, מה יש לאנשים בפורום הזה?!

תראה על מה אתה תוקף אותו! על זה שהוא קרא למלחמת העצמאות "מלחמת יום העצמאות"? אתה הבנת למה הוא התכוון, אני הבנתי, וכולם פה הבינו. אז למה לרדת עליו ככה? אם קשה לך כלכך עם טעות כזו "איומה" אז תקן אותו וזהו. לא צריך להעליב

anubis1

New member
צה"ל נלחם במצרים במשך כל המלחמה

על מבצע ספציפי שהיה אולי אתה מתכוון למבצע עובדה שהיה בסוף המלחמה ובו צה"ל כבש את הנגב עד אום רשרש (אילת של היום)

eshir31

New member
אולי מבצע 'יואב'?

במבצע זה נכבש הנגב וחלק מח.א סיני.

anubis1

New member
'יואב'... מצלצל מוכר

אבל משום מה אני זוכר מבצע עובדה

nitsansh

New member
מבצע עובדה לא קשור למצרים

הוא נערך לאחר שנחתם הסכם שביתת הנשק עם מצרים, וכוחות חטיבת הנגב קיבלו פקודה לא לעבור את הגבול המצרי (אם כי הם סטו פה ושם...)

nitsansh

New member
מבצעים בחזית הדרום

היו 3 מבצעים עיקריים, לפי הסדר: יואב (אוק 48), חורב (דצמ 48-ינו 49), עובדה (מרץ 49) On October 15, the IDF launched Operation Yoav in the northern Negev. Its goal was to drive a wedge between the Egyptian forces along the coast and the Beersheba-Hebron-Jerusalem road and ultimately to conquer the whole Negev. Operation Yoav was headed by the Southern Front commander Yigal Allon. The Operation was a huge success as it shattered the Egyptian army ranks and forced the Egyptian forces to retreat from the northern Negev, Beersheba and Ashdod. On October 22 the Israeli Navy commandoes sunk the Egyptian flagship Amir Faruk. On December 22, the IDF drove out the remaining Egyptian forces out of Israel, by launching Operation Horev. The goal of the operation was to liberate the entire Negev from Egyptian presence, destroying the Egyptian threat on Israel's southern communities and forcing the Egyptians into a cease-fire after all the Negev was liberated. The operation was a huge success, and Israeli deep raids into the Nitzana and the Sinai peninsula forced the Egyptian army, which was encircled in the Gaza Strip to withdraw and accept cease-fire. On January 7, a truce was achieved. Israeli forces withdrew from Sinai and Gaza under international pressure. On March 5, Operation Uvda was launched. On March 10, the Israelis reached Um Rashrash\Eilat and conquered it without a battle. The Negev Brigade and Golani Brigade took part in the operation. They raised an ink-made flag ("The Ink Flag") and claimed Eilat for Israel.

טשאפק

New member
זה לא העניין

האזור הגובל עם ירדן נקרא הערבה. מבצע עובדה לא כוון נגד מצרים, אלא רק נועד לתפוס בכוח צבאי את שטח הנגב הדרומי, שנקבע כחלק מהמדינה היהודית. המבצע לא נתקל בהתנגדות כלשהי. מלחמת השחרור התנהלה כידוע בכל שטחי ישראל.

nitsansh

New member
הגבול עם מצרים נקבע כבר קודם

ב-24 בפברואר 1949 נחתם הסכם שביתת נשק עם מצרים ונקבע כי קו הגבול הוא הגבול הבינלאומי של 1906, למעט אזור רצועת עזה שנשאר בשליטת מצרים. באותו זמן נערכו דיונים על הסכם שביתת נשק עם ירדן, והיה חשש שהירדנים ינסו להשתלט על דרום הנגב, לכן הוחלט על מבצע עובדה, שהחל ב-5 במרץ. המבצע התנהל ב-2 צירים: כוח של חטיבת גולני שנע בציר הערבה הגובל עם ירדן, וכוח של חטיבת הנגב שנע דרך הר הנגב סמוך לגבול עם מצרים. חטיבת הנגב הוזהרה לא לחצות את קו הגבול, כדי לא לגרום לתקרית דיפלומטית עם מדינה שזה עתה חתמה על הסכם שביתת נשק עם ישראל. במבצע חורב שנערך בסוף דצמבר וראשית ינואר, חצו כוחות צה"ל את קו הגבול לתוך שטח סיני מניצנה לכוון אל-עריש, במטרה לאגף את הכוחות המצריים באזור עזה ורפיח. המעצמות איימו בהתערבות צבאית (מטוסים בריטים נשלחו לאזור הקרבות וכמה מהם הופלו ע"י חיל האויר) וישראל נכנעה ללחץ ונסוגה מסיני.

למעלה