מלחמת ויאטנם

exit_from_here

New member
מלחמת ויאטנם../images/Emo91.gif

ספר שאצלי כבר הרבה זמן וקראתי אותו המון פעמים,נכתב על ידי כתב-לוחם בצבא ארה"ב,הספר לוקח סיפורים של כמה חיילים (ומתמקד בעיקר באחד) ומלווה סיפור של פלוגה במבצע קשה לטהר את עמק הקה טה לאו (בדקתי והיה כזה מבצע גם במציאות אבל הסוף היה שונה...) ואת הסוף לא נגלה..
לספר קוראים "העמק ה13" ומי שלא קרא אותו אז שיקרא ומהר,אחד הספרים הטובים על מלחמת ויאטנם אם לא הטוב שבהם.וכמו שהבנתי הוא עם הפרטים היותר מדוייקים... יש קצת היסטוריה שם...למדתי ממנו המון.

Vendetta

New member
תודה רבה :)

אני באמת מתעניין לאחרונה במלחמת וויאטנם, ורוצה ללמוד אותה יותר לעומק.

בן של חברה כותב עבודת גמר על

מלחמת ויטנאם בקולנוע. יש לכם המלצות?

יש לי כמה סרטים

שיכולים לעזור 1)מטאל ג´קאט 2)ברדי 3)ג´קנייף 4)גי´ אף קי תיק פתוח 5)נולד בארבע ביולי 6)פלאטון 7)אפוקליפסה עכשיו 8)צייד הצבאים 9)דמעות של שתיקה (זה על קוריאה אבל אולי זה יכול לעזור) 10)ניקסון (על הנשיא ניקסון) 11)בוקר טוב ויאטנם יש עוד אני כרגע לא זוכר ...תבדקי את הסרטים של אוליבר סטון יש עוד סרט שמדבר על התושבים הויאטנמים אבל אני לא זוכר את שמו מקווה שעזרתי לך

Recursive

New member
סרטים

תמיד חשבתי שסרטי מלחמת ויאטנם הם הסרטים הכי טובים.. נתחיל באפוקליפסה עכשיו: סרט נפלא וטיפה ארוך מדי (אפשר להוריד ממנו חצי שעה מהסוף), אמנם רובו ממוקם בקמבודיה אבל גם חלק גדול מאותה מלחמה היה בקמבודיה.. הם חטפו יותר מצפון ויאטנם. סתם לידע כללי , הסרט מבוסס על הספר "לב המאפילה" שמדבר על הקולוניאליזם באפריקה. פלאטון: סרט יותר מחאתי מהאחרים, יצא כבר בזמן שאפשר היה להעביר ביקורת יותר נוקבת בקולנוע. מספר יותר על הצד "האנושי" במלחמה- מלחמות בין הטוב לרע? Full Metal Jacket: הסרט מתחיל מהגיוס של החיילים, עובר לטירונות ומשם למלחמה, טיפה הוליוודי אבל הוא סרט מצוין. זורם יותר מהשניים הקודמים. ויש עוד כמה סרטים, רובם פחות טובים לטעמי. I Love the smell of napalm in the morning!

אני חושבת שהוא כבר בחר את הסרטים

אתם מכירים ספרים שיכולים לעזור לו, שיתנו רקע היסטורי, למשל, או ספרים שמדברים ספציפית על הסרטים והשפעתם וכו´?

Vincent Glenn

New member
מצעד האיוולת

הספר המצוין של ברברה טוכמן, "מצעד האיוולת", לא עוסק בבלעדיות במלחמת ויטנאם, אבל מקדיש לה את חלק הארי שלו. יש שם ניתוח של הסיבות לכניסת ארה"ב למלחמת ויטנאם, שלבי ההסלמה שלה והביקורת שהועברה כנגדה - בעיקר מבתוך הממשל. לדעתי זה ניתוח חובה למי שרוצה להבין את הטימטום שהיה במלחמה הזאת ואת הסיבות להתנגדות אליה.

hastings

New member
מצטרף בחום להמלצה

נדמה לי שהזכרתי פעם את הספר פה, לא ככה?

למעלה