מלחמת התה

duja

New member
מלחמת התה

שלום. אולי מישהו יכול לעזור לי להזכר. הנושא הוא תרבות התה באנגליה. עד כמה שאני זוכרת זה קשור באיזה מלחמה או כיבוש של האנגלים שאז גילו את התה. אם זה נכום אשמח לקבל פרטים נוספים. כמו כן מישהו יודע למה בדיוק השעה שקבעו לשתית התה באנגליה ? תודה

אני הנך לך

כתבה ממסע אחר על התה ולרוויה

hastings

New member
חידה לאנגלופילים

מהי הסיבה *האמיתית* שבאנגליה מוזגים את החלב לכוס לפני שמוזגים את התה?

היות

והחרסינה הבריטית היתה יותר רגישה לחום לכן הבריטים שמו את החלב הקר קודם ואת את המים עם התה

duja

New member
מרד באנגלים

עד כמה שזכור לי,היה מרד באנגלים,כחלק מביטוי המרד,המורדים הטביעו ספינת תה... אני מעוניין להיזכר ולאמת פרטים אלו.

לכל מי שמבקש מידע: ככה עושים את זה

אנא, לפני שאתם ציבים הודעה בנוסח "שלום, אני צריך\ה חומר על..." נא לעיין בהודעה של דוחא ולהפנים איך עושים את זה ככה שזה יתקבל בברכה. 1. פונים בנימוס. אנחנו לא קיימים כאן כדי לחפש עבורכם מידע. 2. לא להגיד "אני צריך מידע על האימפריה הבריטית" או "הכיבושים של נפוליאון". ולצפות שפשוט נתקתק לכם סיכום. תפרטו מה אתם כבר יודעים ומה בדיוק אתם צריכים לדעת, כדי שלא נצטרך להתחיל מנקודה שהיא אולי לא רלוונטית בכלל, ולא נצטרך להתחיל לשפוך פרטים בקילו בתקווה שאולי משהו מזה יהווה תשובה לשאלתכם. 3. באופן כללי, אנחנו לא מרגישים שאנחנו כאן כדי לנפק לאנשים חומר לצורך הלימודים שלהם. אפשר למצוא כל דבר באינטרנט, ולדעת לחפש מידע זה אולי החלק הכי חשוב בלימודים בעולם המקוון. אם אתם רוצים עזרה, תוודאו שחיפשתם כבר לבד ותראו לנו מה כן מצאתם נכון לא מסובך? נכון. מי שיקרא ויפנים את ההוראות הנ"ל, יקבל יחס חיובי. מי שלא, יסבול מנחת הסרקזם והעוקצנות של האנשים הלא נחמדים בפורום הסנובי הזה. נ.ב. לדוחא: האתר שצירפת לא ממש קשור למלחמות התה - או שאני מחמיץ משהו? mi espanol no es mejor.... בכל מקרה, אחרי שתפסתי טרמפ על ההודעה שלך לצורך ניהול הפורום, אני אשמח אם תחדדי את השאלה, כי בינתיים ממה שקראתי ערבבת שני נושאים. מסיבת התה של בוסטון היתה צעד שנעשה במחאה על מיסוי התה שנמכר בקולוניות, אבל זה לא אירוע שקשור לתחילת צריכת התה - לא במושבות באמריקה ובוודאי לא באנגליה עצמה. יום טוב

הדור הולך ופחות

אבל עדיין הדרישות שלו גדלות
ואם תוכל להרחיב קצת על מסיבת התה של בוסטון ולמה אי אפשר לראות את האירוע הזה כארוע של פרטיות או טרור היות והיתה פה פגיעה ברכוש פרטי שלא היה שיך למתיישבים ?

קצת היסטוריה

ראשוני המתיישבים הבריטים, בהנהגת הכומר וויליאם בלקסטון, הגיעו בבוסטון ב-1624 - פחות מארבע שנים אחרי שהגיעו החלוצים לפלימות´ הסמוכה, העיר הראשונה שהוקמה בעולם החדש. בהיותה העיר הראשית באזור, היא מיקדה אליה את תשומת הלב של לונדון. כאשר בחרו המלך ג´ורג´ השלישי והפרלמנט שלו להטיל על המושבות מיסוי ללא ייצוג בבית הנבחרים, הם החלו את הגבייה בבוסטון. טבח בוסטון "ומסיבת התה" של בוסטון היו שני מאורעות שמילאו תפקיד מפתח בזריעת ניצני המהפכה, והקרב על גבעת בונקר גיבש את ההחלטה של המושבות להכריז על עצמאות מן הכתר הבריטי.

יותר מפורט

נסיונם של הבריטים לאכוף את סמכותם על 13 המושבות של בריטניה בצפון אמריקה, הוביל למלחמת הבריטים בצרפתים ובאינדיאנים (1757-1763). הבריטים ניצחו במלחמה, אך הוצאותיה היו עצומות, וכדי לכסות אותן הטילו מסים חדשים על תושבי המושבות. העיקרון ´אין מיסוי ללא ייצוג´ איחדה את המושבות בהתנגדותן לבריטים, ומשהתעלמו הבריטים ממחאותיהן, התגנבו המתיישבים לכמה ספינות בריטיות שעגנו בנמל בוסטון והטילו ברוב טקס לתוך המים את מטען התה שנשאו. "מסיבת התה של בוסטון" - כפי שנודע האירוע, סימן את תחילתו של מרי אזרחי רחב היקף. חמש שנים נוספות נדרשו כדי לגרש את הבריטים מאמריקה, עד הניצחון הסופי ביורקטאון, וירג´יניה, ב-1781, כשהגנרל הבריטי המכותר, קורנווליס, נכנע בפני המצביא האמריקני, ג´ורג´ וושינגטון. קצרתי במקום שיש להאריך

למעלה