מלחמת הענקים

IMAway

New member
מלחמת הענקים

בפינה הכחולה – במשקל 56 מגהארץ´ - אלופת הפיתוי, משליטת ההרס, מבזבזת הזמן והמשאבים – האינטרנט. בפינה האדומה – קטן, חלש ומסכן – אני. איזה סיכוי היה לי נגדה? והיא כל כך יפה ומפתה. "אני אכיר לך אנשים חדשים" היא אמרה לי, "אתה תוכל להתבטא בחופשיות, תוכל להגיע למקומות שלא חלמת עליהם". ואני הלכתי אחריה, בטוב וברע. בחולי ובבריאות. בעוני ובאושר. טוב הגזמתי. אבל אכן דרך ארוכה עשינו יחדיו. ונופים משגעים ראינו. אנשים חדשים הכרנו וזנחנו בדרכנו, הדרך לשום מקום. אבל אני סטודנט, ותקופת המבחנים הגיעה. "אני לא חושב שאני אוכל להמשיך להתראות איתך בתדירות גבוהה בתקופה הקרובה" אני אומר לה. "יש לך אימייל" היא עונה לי. בת זו... הימים הולכים ונוקפים ואני מנסה לשבת על הספרים. "יש סדר עדיפויות", היא אומרת לי. "לא כדאי שתבדוק אם מישהו כתב לך תגובה על התגובה שלך מלפני 5 דקות?" וכך אני מעביר את ימיי, קורא דף אחד מחומר הלימודים, גולש שעתיים באינטרנט וחוזר חלילה. כך עברתי תקופה של 48 שעות בלי שינה, אני יכול לדמיין לעצמי מה יהיו התוצאות במבחנים שעשיתי במשך היומיים האלה... אבל עכשיו זיהיתי את ההזדמנות שלי לבריחה הגדולה. עברתי דירה לאחרונה ונחשו מה? נכון, אין לי חיבור אליה. זהו, אנחנו מנותקים. אני עוד פוגש אותה מדי פעם בבית הורי או באוניברסיטה. בכל זאת, לא נעים, אז אני יושב איתה איזה שעה שעתיים לזכר הימים היפים. אני מנסה לבנות איתה קשר חיובי יותר מאשר בעבר. אני מקווה שאני אצליח להתמיד בכך.

e-magine

New member
אהבתי ../images/Emo47.gif

אני חושב שמהכתיבה שלך אפשר ללמוד על דרך ההתמודדות שלך, דרך נפלאה, אתה כותב מחדש את סיפורך ובדרך זו אתה חי אותו מחדש והסיפור הופך ליותר טוב ויותר נכון בשבילך. הלוואי ותצליח.

IMAway

New member
תודה אי וליז.

תסלחו לי שאני עונה מאוחר, אני מנסה להצדיק את שמי. לקח לי חמש פעמים עד שהצלחתי להיגמל מסיגריות אבל אני מעודד מכך שבסוף הצלחתי. ההבדל הוא שההכרה שלי בהתמכרות לסיגריות גורמת לכך שאני לא מעז לעשן סיגריה פה וסיגריה שם. לאינטרנט לעומת זאת אני משיך להתחבר מדי פעם, כמו שאתם רואים, ואני חושש שזה יוביל להמשך ההתמכרות (למרות שמבחינת זמן גלישה אין ספק שהפיחות הוא משמעותי)

e-magine

New member
להבדיל מסיגריות

האינטרנט לא מזיק כשלעצמו. הבעיה שלנו היא התלות הנפשית. אם אתה מצליח לשלוט בשעות הגלישה, סימן שהקטנת את התלות הנפשית.

IMAway

New member
זו לא הנקודה.

גם אם היו מבטיחים לי ששתי סיגריות ביום זה לא מזיק לא הייתי מעז לעשן כי זה ממכר . גם עם האינטרנט, למרות שחומרים כימיים לא מעורבים, אני מרגיש שכל שימוש מגביר את ההתמכרות.

e-magine

New member
אז אתה מייצג גישה קיצונית

א´ לא בטוח שגלישה באינטרנט לא משחררת חומרים מסויימים במח שגורמים להרגשה טובה, כפי שהוכח כבר שפעילות גופנית משחררת אנדורפינים שגורמים להתמכרות. ב´ האלכוהול הינו חומר ממכר ובכל זאת בעולם מאות מיליוני אנשים שותים משקאות אלכוהוליים ולא חוששים מהתמכרות וגם לא מתמכרים. ג´ בפסיכולוגיה מוכרות התמכרות נפשית גרידא שאינה התמכרות פיזיולוגית. התמכרויות אלה יכולות להיות להרגלים (התמכרות לעבודה, התמכרות להימורים), או אפילו לבני אדם. אינך יכול לנהל את חייב תוך המנעות מכל דבר ששאתה עשוי להתמכר לו, כי זאת כבר המנעות מהחיים.

למעלה