מלחמת העולם השנייה

GolanBerlin

New member
מלחמת העולם השנייה

חשבתי על זה... למה עולם הקוסמים לא התערב במלחמת העולם השניה?

ובוודאי שיש אזכורים לזה בספר. בספר 4, בפרק הראשון, כתוב בפירוש שפרנק (האיש הזקן שוולדמורט הרג) לחם במלחמת העולם השניה. אבל למה לעזאזל עולם הקוסמים לא עשה כלום?

אגב, הידעתם שטום רידל הפך את היומן להורקרוקס בשנתו החמישית, וזה היה בשנת 1943? כלומר, ממש בשיא המלחמה! איך זה שהוגוורטס היתה כזו שלווה ורגועה (כמובן עד לפני שהבסיליסק של רידל התחיל לתקוף) אם באותם ימים בריטניה נמצאת במלחמה עם גרמניה, ויש הפצצות על בריטניה? איך הכל רגיל? נשמע לי ממש הזוי...

מה דעתכם?

GolanBerlin

New member
טוב, ה"פ ויקי מספק נקודות מעניינות להתחלה

יש ערך על המלחמה: http://harrypotter.wikia.com/wiki/Second_World_War

מסתבר ש...

1. במבחן ה-W.O.M.B.A.T. (שזה נראה לי כמו פסיכומטרי), יש שאלה "איזה תיאוריה מהתיאוריות הבאות הוכחה כנכונה?", ויש שם כמה תשובות, וצריך לבחור את התשובה הנכונה ממש כמו במבחן אמריקאי. אחד הסעיפים הוא "התיאוריה שהיתה יחידה (צבאית, של משימות צבאיות) מיוחדת של מוגלגים וקוסמים, והיחידה הנ"ל תרמה לניצחון בעלות הברית על מדינות הציר במהלך מלחמת העולם השניה). אבל יש עוד הרבה סעיפים שם, ולא ידוע אם זו היא התשובה הנכונה, או שזה עוד תשובה לא נכונה מתוך כל התשובות שיש שם לבחירה.

2. מלחמת העולם השנייה הסתיימה ב-1945, ולמרבה ההפתעה הקרב בין דמבלדור לגרינדלוולד היה גם ב-1945. כזכור, בקרב האגדי הזה, דמבלדור הביס את גרינדלוולד אחת ולתמיד, ואז הכניסו אותו לכלא. ה"פ ויקי מציין שיכול מאד להיות שיש קשר בין הדו-קרב הזה לבין המלחמה, ושיכול מאד שהניצחון של דמבלדור היה אחת הסיבות שבעלות הברית ניצחו. לכו תדעו, אולי גרינדלוולד סייע בכוחות קסם למדינות הציר, ובזכות זה שדמבלדור ניצח אותו, גרינדלוולד לא יכול היה לעזור יותר למדינות הציר?

3. רולינג אומרת שיש קשר הדוק מאד בין האידיאולוגיה הנאצית לבין האידיאולוגיה של טוהר הדם:

J. K. Rowling draws several parallels between the pure-blood supremacists and Nazi ideology in her works. Rowling consciously drew such parallels: "The expressions 'pure-blood', 'half-blood' and 'Muggle-born' have been coined by people to whom these distinctions matter, and express their originators' prejudice. As far as somebody like Lucius Malfoy is concerned, for instance, a Muggle-born is as 'bad' as a Muggle. Therefore Harry would be considered only 'half' wizard, because of his mother's grandparents. If you think this is far-fetched, look at some of the real charts the Nazis used to show what constituted 'Aryan' or 'Jewish' blood [...] The Nazis used precisely the same warped logic as the Death Eaters. A single Jewish grandparent 'polluted' the blood, according to their propaganda".

hollypop girl

New member
בדיוק כתבתי את 2 בתגובה למטה
פשוט שמתי

לב לזה בקריאה האחרונה של הספר הראשון, לא ידעתי שזה באמת נכון...

ובכן

עולם הקסמים היה באמצע בלאגן משלו-
גרינדלוולד, קוסם האופל שקדם לוולדמורט פעל גם באותם השנים ולכן הם היו עסוקים בו ולא בדיקטטור מוגל.

אגב, אני לא חושבת שהם גם בכלל מתערבים בהיסטוריה מוגלגית באופן ישיר- אלא אם כן זה משפיע על הקהילה הקסומה

GolanBerlin

New member
אבל...

ברור שזה כן שייך לקהילה הקסומה. מדובר פה בסכסוך הכי ענקי שהיה אי פעם. מדינות כובשות מדינות אחרות, אנשים נשלחים למחנות רצח, מטוסים מפציצים עיירות של אזרחים... איך הם לא מתערבים???

וכאילו, מה, אף קוסם יהודי לא ניסה לעזור ליהודים שנשלחו למחנות הרצח?

נ.ב כשאמרת "גרינדלוולד, קוסם האופל שקדם לוולדמורט פעל גם באותם השנים ולכן הם היו עסוקים בו ולא בדיקטטור מוגל" התכוונת שקוסם האופל שקדם לוולדמורט הוא גרינדלוולד, או שיש קוסם אופל נוסף שפעל לפני וולדמורט, בנוסף לגרינדלוולד?

התכוונתי לגרינדלוולד

ושמע, לא הכרתי את התאוריה שהעלת עד לפני שתי דקות.
זה נשמע לי הגיוני מה שאמרת

hollypop girl

New member
אממ... אם אני לא טועה,

*אל תהרגו אותי, אם אני כן
* מלחמת העולם השנייה נגמרה ב-1945 (?) וזה בדיוק מתי שדמבלדור הביס את גרינלוולד.
רגע! אז דמבלדור היה בעצם "סתם" מורה לשינוי צורה כשהוא הביס את הקוסם הרשע של אותה תקופה?
חשבתי שקהילת הקוסמים לחצה על דמבלדור להילחם איתו, כי הוא היה התקווה האחרונה שלהם (אבל באותה
תקופה הוא היה בסה"כ מורה?!)

דמבלדור תמיד היה אדם מיוחד

הוא התכתב עם קוסמים מוכשרים כבר שהוא היה בתיכון , והוא היה תלמיד מבריק, יצר את אבן החכמים..
אל תשכחי גם שהוא נולד במאה ה18 בכלל, עד לנקודת הזמן הזאת דמבלדור הפך להיות עילוי וקוסם מוכשר בטירוף.

הוא הפך למורה רק אחרי הקרב איתו, לא לפני.

אני לא באמת בטוחה

ואני לא חושבת שיש לזה תשובה

לא רק לוולדמורט יש חורים בסיפור החיים שלו, מסתבר

GolanBerlin

New member
בטח ישב באוניברסיטת בר אילן

וכתב כל מיני מאמרים משעממים שרק אנשי רוח מבינים...

למעלה