מלחמת העולם השנייה.

Reign Of Chaos

New member
מלחמת העולם השנייה.

תקנו אותי על טעויותיי בבקשה: המלחמה הייתה בין קבוצת המדינות ארה"ב, אנגליה, צרפת ורוסיה לבין קבוצת המדינות גרמניה, יפן, איטליה ואוסטריה. במלחמה נהרגו 40,000,000 (ארבעים מיליון) אזרחים וחיילים, ונגמרה רישמית בשנת 1,945 כאשר ארה"ב הטילה 2 פצצות אטום, בהירושימה ובנגאסקי שביפן בהפרש של שלושה ימים. בהפצצות האטום נהרגו לדעת מומחים בין 80,000 ל-140,000 אזרחים.

רענן111

New member
ראיה די פשטנית שיש בה שגיאות

צרפת הייתה כבושה ולא באמת יכלה להשתתף כצד ממשי בין בעלות הברית. אוסטריה כלל לא הייתה קייימת מאז שאוחדה עם גרמניה ב-1938. נדמה לי שהמספר 40 מיליון שגוי, למיטב זכרוני מדובר על 60 מיליון אם לא יותר. המלחמה התקיימה באירופה ובאוקינוס השקט, באירופה היא הסתיימה רשמית ב-8 במאי 1945 עם כניעת גרמניה, ובאוקינוס השקט ב-8 לאוגוסט, אחרי שתי פצצות האטום, עם כניעת יפן.

Reign Of Chaos

New member
תודה רבה

צרפת הייתה כבושה בידי הגרמנים? זה חדש לי. עוד שאלה- ארה"ב הרי הצטרפה למלחמה באירופה מאוחר יחסית, אבל המלחמה באוקיינוס השקט הסתיימה כדבריך מאוחר יותר מהמלחמה באירופה, מה שאומר שארה"ב בעצם ניהלה מלחמה בשתיי חזיתות (גם מול גרמניה וגם מול יפן?) והאם יפן הייתה באיזו שהיא דרך באותו הצד של הגרמנים מבחינה אידאולוגית ו\או צבאית? או שמה ששם אותם תחת אותה קטגוריה היא האויב המשותף? ושאלה אחרונה- כמה אמריקאים נהרגו במלחמה?

אוי ואבוי...

תעשה לעצמך טובה ותקרא קודם ספר או מאמר בסיסי שמתאר את מהלך המלחמה ותפסיק עם הפאדיחה הזאת שאתה עושה, אתה שואל שאלות של כיתה א במקום בו יש אנשים עם ידע רב.

Reign Of Chaos

New member
וואו איזה איש גדול אתה

אני לא באתי לפה כדי להגיד לכם מה אני יודע על היסטוריה ושאתם תלמדו. באתי כדי להחכים וכדי שתתקנו את הטעויות שלי. אני מתערב איתך ש-95% מבני גילי, ואנשים עד גיל 25 לא יודעים יותר ממני על מלחה"ע ה-2. אז במקום להתנשא ולהגיד לי שאני מבזבז את זמנך, תתקן אותי יא חתיכת פלצן מתנשא. גם ככה הפורום הזה מת ונדמה כי אפילו שאלה בנוסח "חבר'ה מי היה ראש הממשלה הראשון!????" של ילד בכיתה א' שלומד את מה שאגב, ילד בכיתה א' לומד- תחייה את הפורום. ולפני שאתה מתנשא עלי, דע עם מי אתה מדבר. אני ארמוז לך רק בשביל הכבוד העצמי שלך תחזור בך. או לפחות תשתוק.

רענן111

New member
הגזמת

תגובתך מוגזמת. הערתו של הנדרסון נכונה. באמת כדאי שתקרא משהו. כי אם לא ידעת שצרפת הייתה כבושה על ידי גרמניה בזמן מלחמת העולם השניה, ושמת את אוסטריה כצד עצמאי, יש לך פער רציני מאד בידע... יש ספרים מצויינים ומאד קריאים בנושא. אולי תתחיל בקריאת הערך בויקיפדיה? לא שזה מקור מוסמך מבחינה אקדמית, אבל מושג ראשוני - שאין לך כרגע - זה יתן לך. ותרגיע את ההתבטאויות. לדעתי אתה בדרך לגרום למנהל הפורום להעיף אותך.

Y. Welis

New member
קראת ספר על התקופה או לא?

אם לא, אז תגיד לא. קח המלצה לקריאה - 'למה ניצחו בעלות הברית' / ריצ'ארד אוברי.

אבוי....

הוא שאל שאלה של ילד בכיתה א'.. בחצי הזמן שלקח לך לכתוב לך את התגובה המתנשאת יכלת לכתוב משהו מעט יותר אדיב........אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד. וזה שיש פה אנשים עם "ידע רב". לא אומר שהם חייבים לשמור את הכל לעצמם ולגחך בהתנשאות על אחרים.

masorti

New member
אפשר להתווכח על הסגנון...

אבל נשארת בעינה העובדה שזה פורום "למתקדמים" בהסטוריה ולא פורום להסברים ברמת בית הספר היסודי. במחצית זמן התגובה שהערת עליה, אפשר להפנות את השואל לשני לינקים: לינק 1 לינק 2

Y. Welis

New member
ויש בעיה כשאין מוכנות להודות בחוסר ידע

גם אצל המתחילים ולא מעט אצל המתקדמים.

Boogieman

New member
יובל

הבנאדם פתח את ההודעה ב"תעזרו לי לתקן את טעויותי בבקשה".

mishauli

New member
ברה"מ הייתה בצד גרמניה עד 22.6.41.

את מספר הכולל של ההרוגים לא נדע, כי בברה"מ, בסין ובאסיה תחת כיבוש יפאן לא דאגו לרישומים ולעיתים אף לא לקבורה.

קוכולין

New member
לא בדיוק

אוסטריה כמדינה לא היתה קיימת במלחמת העולם השנייה, אלא היתה חלק מהרייך הגרמני. צרפת היתה אחת מבעלות הברית עד שנכבשה ב-1940. לאחר מכן, צרפת של וישי תמכה בציר הנאצי, ואילו צרפת החופשית (לוחמים צרפתים שהצליחו לברוח לאנגליה) בהנהגת דה-גול המשיכה להילחם עם בעלות הברית. לאחר שחרור צרפת ב-1944, צרפת בשלמותה הצטרפה לבעלות הברית פעם נוספת. רוסיה הצטרפה לבעלות הברית רק לאחר שהותקפה על ידי היטלר ב-1941, וכנ"ל ארצות הברית.

Reign Of Chaos

New member
תודה רבה על התיקון.

ההתקפה על ארה"ב הייתה התקפה של איזו שהיא אונייה (אזרחית או צבאית) שלהם ע"י טיל טורפדו שנורה ע"י צוללת גרמנית, לא? ועוד דבר. כשכתבת "צרפת של וישי" הבנתי שזו צרפת הכבושה. אבל מה אומר הביטוי "של וישי"? אודה על התשובות. תמיר

Y. Welis

New member
ההתקפה על הספינה היתה העילה להכרזת המלחמה

הרשמית של ארה"ב על גרמניה, אם כי בפועל האמריקאים סייעו לבריטים כבר מתחילת 41' במשלוחים. זה היה יותר התירוץ שחסר להם. וישי היתה בירת האיזור הצרפתי הכבוש (רוב מרכז ודרום צרפת), שבו משלה ממשלה 'עצמאית' עד 43'.

למעלה