ולאיזו מטרה? מה שאני יכול להמליץ לך זה את הספר "סטלינגרד" של אנטוני בייוור. אם אתה מחפש מאמרים, תריץ חיפוש בגוגל, יש מלא מידע על הזה (בעיקר באנגלית. בעברית, לצערי הרב, יש בקושי, אם בכלל).
ספר הזה אני מכיר בתרגום לרוסית זה לא ספר שאפשר ללמוד הסטוריה אני גם מכיר ספר של אותו סופר "קרב על ברלין" איפה חיילים של ברא"מ נראים לפעמים בצבע שחור... אני מדבר על ספרות בעברית ומה לומדים בנושא הזה בבה"ס ישראלי תודה
בחנויות ספרים שמוכרות ספרי בית ספר. פשוט תבקש ספרי היסטוריה לתיכון ותחפש שם מלחמת העולם השנייה. לא נראה לי שיש הרבה חומר בנושא הספציפי שלך, אבל שווה לך לנסות.
משמעותי. הכל תמיד משני לעומת השואה. אבל אם חיפשת ספר מבוא מקיף שתורגם, הרי שהחשוב ביותר הוא 'מבצע ברברוסה' של אלן קלארק (במקור מ-1965). אני לא יודע אם עוד מדפיסים אותו (הוצאת 'מערכות' מזמן לא הדפיסה דברים, למרות שהיא עדיין קיימת), אבל הוא קיים במרבית הספריות, ועדיין מציע כמה אבחנות מצויינות.
קיבלתי רושם שבישראל לא יודעים הרבה על מה שהתרחש בזמן מלחמת העולם השניה בברה"מ מסקנה כזאת :"את מלחמה ניצחו אמריקנים, נחיתה כוחות הברית בצרפת היתה מפנה במלחמה 1944, את גרמנים ברוסיה עצר גנרל חורף" שאלה לכם איפה היה קרב טנקים הגדול בזמן המלחמה שאחריו נשבר עמוד השידרה של מכונה צבאית של גרמניה. יש לי מספיק ספרים מתורגמים מגרמנית לרוסית זכרונות של קצינים בחירים של WERMACHT KISSELRING GUDERIAN GALDER MEINSCHTEIN לצערי בעברית אין כלום
שבו אכן גילו הגרמנים שהעליונות הטקטית שלהם בהתקפה אינה מוחלטת ולעיתים אף לא קיימת. זה היה קרב השריון הגדול האחרון בחזית המזרח; הגרמנים לא החזיקו בריכוז שריון דומה לאחר מכן. אני מניח שאת המשפט שאבת מספר לימוד לתיכונים. כמו שציינתי בהודעה קודמת בפתיל, יש ספרים טובים שתורגמו (כמו למשל ראיונותיו של לידל-הארט עם המצביאים הגרמנים שאת חלקם הזכרת - 'הצד השני של הגבעה'), אבל רובם קיימים רק בספריות.