מלחמת העולם השניה

ilanush198

New member
מלחמת העולם השניה

שלום. האם יש פה במקרה מישהו שיודע על מקום באוקראינה כנראה בעיר ז'יטומיר שקוראים לו באגוניה??? זה מקום כמו באבי יאר בקייב, שהיו שם בורות הריגה בתקופת מלחמת העולם השניה. אני לא מוצאת אף איזכור בספרי ההסטוריה אבל סבא וסבתא שלי יודעים במה מדובר.תודה ענקית למי שיעוזר. ועוד משהו קטן, מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא מפות שונות של אוקראינה או ברית המועצות בתקופות שונות לפני מלחמת העולם השניה??? אני עושה עבודת גמר ואני צריכה את הדברים האלה די בדחיפות. תודה רבה.

Kawaii Baka

New member
בורות הריגה היו מחזה נפוץ למדי עד

אמצע שנת 42' והדבר היתרחש בכל רחבי המדינות הסלאביות. אני בספק אם מישהו כאן זוכר כפר או עיר זאת או אחרת שבה הדבר היתרחש אלה אם כן מדובר במשהו "מיוחד" (בצורה שלילית למדי) ובכמות אנשים גדולה מאד.

ilanush198

New member
נו באמת

אני יודעת שלא זוכרים מקום כזה, הוא פחות מוכר. הרוב מכירים את באבי יאר בקייב. איפה אני יכולה למצוא מידע על מקום שאף אחד לא מכיר אבל הוא קיים והוא חשוב?

Kawaii Baka

New member
נסי אולי לחפש במקורות לא ישראלים.

אולי היסטוריון זה או אחר הזכיר את המקום באחת מהעבודות שלו. Google הוא התחלה אני מניח.

ilanush198

New member
הבעיה

חיפשתי כבר באתר של יד ושם ולא מצאתי וכשהייתי שם וחיפשתי ראיתי שהספרים שכן כתוב בהם על זה,כתובים ברוסית. קצת בעייתי...

ilanush198

New member
זאת לא הבעיה

גם אני קוראת ברוסית. בהרבה יותר לאט מאשר בעברית אבל קוראת. חיפשתי ברוב הספרים שיש ברוסית בארץ בנושא, אבל לא כתוב שם יותר משורה. אני צריכה הסבר על המקום הזה!!!!! את העבודה אני כותבת בעברית כמובן אז חשבתי שיהיה יותר קל לסכם חומר שכתוב בעברית. אף אחד לא יודע מה זה באגוניה??? באוקראינה, קרוב לעיר ז'יטומיר???

למעלה