מלחמת העולם הראשונה 1756-1763

אריק ל

New member
מלחמת העולם הראשונה 1756-1763

מלחמת העולם הראשונה, כידוע לכמה, לא התחוללה ב-1914, אלא כ-150 שנה קודם לכן, ונמשכה 7 שנים. מלחמה זו נקראת גם "מלחמת שבע השנים". זו הייתה המלחמה העולמית הראשונה, והקרבות והקונפליקטים בה התפרשו לכל קצוות תבל. הצבאות שלחמו: בריטניה, פרוסיה והאנובר. נגד צרפת, שוודיה, רוסיה, אוסטריה וסקסוניה. מאוחר יותר גם ספרד ופורטוגל הצטרפו, בעוד הולנד נשארה נייטרלית. המלחמה התפשטה באירופה, בקריבים, באזורים שהם עכשיו ארה"ב וקנדה, ובהודו. השאלה שלי היא - מה היה מספר הקורבנות? חיפשתי ברחבי האינטרנט, אך לא הצלחתי למצוא. מישהו יודע?

the man is back

New member
ככל הידוע לי...

המלחמה התנהלה בעיקר על אדמת פרוסיה ואני מעריך שפרוסיה איבדה כ- 200,000 איש. אני מעריך שבמלחמה זו (אבל על תסמוך עלי בקשר לזה) נהרגו 500,000 איש.

אריק ל

New member
לא, המלחמה התנהלה בכל מיני מקומות

בעולם, ולכן נקראת מלחמת עולם. היא התנהלה באמריקה, בקריבים, ובהודו, בנוסף להתנהלות באירופה. אז נכון, עיקר הקונפליקט היה באירופה, אבל לא לשכוח שגם במלחמת העולם השנייה - זו של 1914-18, התנהלה רוב המלחמה ורוב ההרוגים היו באירופה. רק במלחמת העולם השלישית (זו שנקראת מלחמת העולם השנייה) היה מוקד חוץ אירופאי גדול, יפן והמזרח הרחוק, אבל גם במלחמה הזאת מרבית הקורבנות ורוב היריות נורו באירופה.

the man is back

New member
לא אמרתי שלא...

רוב הקרבות התנהלו בין פרוסיה, אוסטריה ורוסיה. צרפת ובריטניה לא נלחמו בצורה יותר מדי אינטנסיבית.

אריק ל

New member
צרפת ובריטניה נלחמו קשה מאוד

אולם בעיקר בקנדה ואמריקה. למעשה, במלחמה הזאת השיגה בריטניה שליטה על קנדה, והמתיישבים הבריטים הבינו שהם אינם זקוקים להגנת הכתר. התוצאות של המלחמה היו בין השאר מלחמת העצמאות האמריקנית.

anubis1

New member
בגלל

ששני מלחמות העולם במאה האחרונה גימדו את המלחמה הזו גם מבחינת המימדים של המלחמה וגם מבחינת האבדות (בין חצי מיליון למיליון אני חושב לעומת 20מיליון במלחמת העולם הראשונה וכ 50 מליון בשנייה) לכן אנשים נוטים לשכוח אותה

למעלה