תנין, נמלה וחפיסת קלפים
למזלי היו לי כבר אז מבחר לא קטן של מסיכות מגן וגן חיות שלם לארוז פנימה. כמובן שבשלווה סטואית והיכרות עם המערכים העירקים התעקשתי שאין שום סיבה להכין חדר עטוף בניילון ,כי איך יגיעו פצצות מעירק הרחוקה שעסוקה בערב הסעודית והאמריקאים עד הבית הקטן שלי. אז כמובן שלא הכנו כלום. וכמובן שהאזעקה תפסה אותנו בלתי מוכנים בעליל. אבל תוך 3-4 ימים היינו מצויידים למקלט של מלחמה אטומית ארוכת שנים. אחרי שבוע בכלל השכבנו את הילדים לישון ישר בחדר האטום אחרי 10 ימים גם לא הערנו אותם. אבל כן על מאורעות הלילה הראשון- מילא החתול של גלי, אבל אצלי הנמלה היקרה שהייתה בת שנה גילתה התלהבות גדולה מהממ"ט ואפילו הדגימה 3 מחזורים רצופים בתחנות החלוקה של הערכות, איך ילדה נטולת תסביכים זוחלת לתוך הממ"ט כמו כלבלב מותנה פאבלוב, איך שפותחים לה פתח.אחרי 3 סיבובי הדגמה אימא שלה החליטה שהיא מעדיפה שאת הקריירה שלה במשחק היא תפתח באופן אחר ולא לתשואות הקהל הזה. בכל אופן התרגול עזר, האזעקה צרחה, הילדים לא התעוררו.(ממתי הם מתעוררים ממה שצריך ומתי שצריך?), ואני פותחת את הממ"ט לכבוד הנמלה שזוחלת בזריזות פנימה. יחד עם זאת, התנין הירוק, שהיה אז בכיתה א - לבש את השחור על הפנים, ונהיה לו צבע ירוק אמיתי. הילד הפסיק לנשום. אז מה עושים? אבא אומר, אין מה לעשות? את רוצה שהוא ימות מכימי? אימא אומרת- אבל ככה הוא ימות לפני שהכימי יבוא לפה בכלל. ואז פתחתי את הפתח של הממ"ט, והכנסתי תנין ירוק מקופל קצת , פנימה ושם נשאר איתה , והם שיחקו בקלפים אני חושבת, בכל אופן בהחלט צחקה בצחוק גדול. כמה ימים ראשונים, הם בילו יחד , אח"כ קיבלנו את הברדס הצהוב לאנשי החלל. ובא לציון גואל וגם לאסטמה הקלילה שנולדה באותו הלילה.