מלחמות וויכוחים לחג

מריפוסו

New member
מלחמות וויכוחים לחג

רוצה אני לשתפכם במשהו אישי. הרי מותר: פורום אינטימיות עסקינן. לי (ואני מניח שלכולם)יש חוויות וזכרונות ילדות, חלקם חזקים חלקם חלשים וחלקם הבזקים של אי וודאות באם דמיון או מציאות. משום מה קיים רצון להנחיל להעביר לילדים מן מסר של "והיגדת לבינך", למרות חיינו האפיקורסים החילונים מידי פעם צצים עקרונת ודברים שלא תמיד יודעים ומקפידים על פשרם אבל העקשות יכולה לשגע. זה יכול על קידוש ליל שישי זה קורה במנהגי יום הכיפורים (כל נדרי,יזכור,נעילה....), זה קורה בחמץ של פסח בראש השנה ולאורך השנה בנקודות מפגש לי עם ילדותי.ובר המיצווה כמובן. שמחת תורה הרי כולם יוצאים עם ספרי התורה מוציאים ומכניסים וכולם רוב עם וחברים אמורים לצאת ולשמוח בככר העיר עם כל העם כל החברים השכנים ותושבי העיר כמובן עם הדגל והתפוח האדום. למרות ההפצרות ההגיוניות והאמיתיות פתאום נכנסת העיקשות ולא יעזור שום דבר! יהרג ובל יעבור! הילד חייב ללכת להקפות וזהו!!! ימות העולם והאורחים ! ואני בשלי אף על פי ולמרות!! "דע מהאין ולאן אתה...." הקטע של "בפני מי ..." לא קיים! ואז המריבות הצעקות ואני בעקשנות ובשלי מבלי יכולת להתפשר. מכירים? או רק אני עקשן וטיפש? חג שמח!

לא רק אתה עיקש וטיפש

גם אני, אני מבטיחה לך. התעקשתי ללכת להקפות בכל מחיר, ובסוף מצאתי את עצמי בלי הקפות, בלי מחיר, ועם ילד חולה בבית....

אורמור

New member
אני לא בעד להתעקש ולהלחם

כי זו אחלה דרך להשניא כשהמטרה היא לחבב.. לעניין, לקרב, להקפיד שיהיה טעם של מסורת בשטח זה נחמד... אבל לא להלחם ד"ש לממינת הגרביים אור

למריפוסו, שאל אותי פעם ילד קטן

בן 7 , למה אני צריך ללמוד תנ"ך אם אין אלוהים ומוצא האדם הוא מהקוף, אזה חמוד, אזה באסה שאין לי ילדים. התשובה שלי היתה, קודם כל בגלל שהבית ספר רוצה כך ועם בית ספר לא מתווכחים, דבר שני, יכול להיות שבאמת מוצא האדם מן הקוף אבל זה לא אומר שאין אלוהים, מצד שני יכול להיות שבאמת אין אלוהים, אלה הם שאלות שאתה תעסוק בהם כל החיים שלך, ואת חייב ללמוד תנ"ך כדי שתהיה מסוגל להחליט אם יש אלוהים או לא. סתם רציתי לספר לך, לא יודע אם זה קשור למה שכתבת, אבל הכתיבה שלך הזכירה לי את זה. באהבה ממני,

למעלה