אירופה, כמשל.
לאט, לאט, מחלחלת התודעה בעולם. כי צורת הלחימה של הפלסטינאים, היא פשע. ארגון זכויות האדם, ליד האו"ם. שוקל להכריז על, ארגונים, השולחים מתאבדים, לריכוזי אוכלוסיה. כמי שפוגעים בזכויות האדם. כלומר פושעי מלחמה. אבל זו טיפה בים. אפילו ארה"ב נמנעת להכריז על מלחמה כזו. פשע. בתנאי, כמובן, שלא נפגעו אזרחי ארה"ב. אבל, פה ושם, אנחנו עדים, לאישים, האוזרים עוז. קוראים לילד בשמו. הארגונים הלוחמים, נגדנו, פלסטינאים ואחרים, מעדיפים לפגוע באזרחים. במכוון. נגד צבא סדיר. הם נמנעים מקרב מגע. או נסוגים, נכנעים, או נמלטים לקרנות המזבח. דוגמת הפלסטינאים, שתפסו בני ערובה, בכנסיית המולד בבית לחם. שלחה לי חברה בפורום מאמר, במייל, של אוריאנה פאלאצ´י. עתונאית איטלקיה. קשורה לאירגוני השמאל באיטליה. היא מגנה את ערפאת, כשקרן מועד. מביעה פליאה על הקריאה, לשלול מפרס, את פרס נובל לשלום. מבלי לנהוג כך כלפי ערפאת. פאלאצ´י בת ה- 72 זכורה, כמי שארחה, את השיחות, בין עיסאם סירטאווי, לבין אנשי שמאל ישראלים. בראשם אורי אבנרי. אם היא אומרת, היא יודעת על מה היא מדברת. במובן הרחב. השתיקה של המשטרים, באירופה, נוכח הטבח הברוטאלי של הפאלסטינים באזרחים תמימים. דומה לשתיקה, של האפיפיור בתקופת השואה. אולי נולדים, פה ושם ´אמיל זולה´ למיניהם, אך היזמה נתונה, עדיין, ליפי הנפש בבלגיה. משתפי הפעולה עם הנאצים, מן המתועבים באירופה, יפי הנפש, שטבחו אלפים בקונגו, כאשר עמדו לאבד, את השלטון שם. ´משחקים אותה´ מצפון העולם. יש לי דיעה עליהם. מה שיש לי לומר. הנייר לא יסבול .