מלחמה זה כאן!?

מלחמה זה כאן!?

בימים האחרונים אני נכנסת לפורום וחשה בזירת מלחמה כולם תוקפים את כולם. חברים אנא באו נישמור על אוירה נינוחה ורגועה. אפשר לומר דעה אחרת אך לא לתקוף את מי שטוען הפוך מימך וככה ימשיך בית פורום חרדים בעל כורחם להיות בית אוהב ותומך לחבריו. אוהבת חני.

קתרזיס

New member
רוצה להרחיב בנושא ואהבת לרעך כמוך

אני יודעת שהיית חצי ציני... אבל רציתי לספר על פרשנות שהמורה שלי ללימודי ימימה הביאה לפתגם הזה. למדתי תקופה ארוכה לימודי ימימה אצל אורנה סלע - לא יודעת אם אתם מכירים. היא חרדית לייט. לא מדברת על אלוהים, לא מנסה להחזיר בתשובה, לא מציקה לאנשים. רק מדברת על התקרבות לעצמך ועל הטוב שבך, על העומס ועל ההפרדה ביניהם. ובנוגע לפתגם - ואהבת לרעך כמוך - בפרשנות השנייה שלו, במקום שתנסה לאהוב את האחר כמו שאתה אוהב את עצמך... נאמר שהוא מתאר מצב קיים. כלומר הדרך והמידה שבה אתה אוהב את עצמך משפיעה על איך שאתה אוהב אחרים. אם יש בך הרבה ביקורת פנימית, גם היחסים שלך עם אחרים יסבלו ממנה, ואם אתה חי עם שנאה עצמית לחלקים ממך, הרי שהם יבואו לידי ביטוי בהתייחסות שלך לאנשים שמזכירים לך את אותם חלקים. כלומר כל רגש שלילי שאתה חושף כלפי אחר, קיים בך כלפי עצמך ויוצא אל הפועל מול אחרים. היא אומרת שאתה יכול ללמוד על האהבה שלך לעצמך דרך היחסים שלך עם אחרים. כשהדגש הוא ללמוד ולהתבונן במה שקורה לך, ולמצוא הבנות איפה יש ערבוב בין הטוב והעומס - שם הפרדה תעזור להתקרבות עצמית ולאהבה עצמית אמיתית ובריאה. מה שישפיע גם על יחסיך עם אחרים. ואלו היו 120 שניות על ואהבת לרעך כמוך. מצטערת אם חפרתי :)

סוג ב

New member
לא חפרת אבל אני חושבת הפוך

דווקא כי אני עושה כל מיני דברים בצורה מסויימת ואני בסדר עם הסביבה, אני מצפה מהסביבה להתנהג איתי בסדר וכשזה לא קורה, אני לא מבינה. ז"א לדוג', נניח ואני לא מבריזה בחיים לחברות. אין לי עם זה ביקורת פנימית, כי מבחינתי זאת תכונה מושלמת. כשהחברה תבריז לי, אני ארגיש תסכול ואז תתחיל הביקורת הפנימית שאומרת, אל תהיה בסדר כל הזמן.

את לא מבריזה לחברות?

אז אפשר להיות חברה שלך? פשוט נימאס לי מההברזות של החברות...

קתרזיס

New member
זה נושא אחר.

היא מדברת על האהבה שלך לאנשים כמראה לאהבה שלך לעצמך. את מדברת על תסכול... ופה יש שני דברים אחרים 1. סביר להניח שכשהיא מבריזה לך זה גורם לך להרגיש שאיזה שכנוע פנימי לגבי חוסר הערך שלך הוא נכון. כלומר ההברזה שלה מזכירה לך איזו אמונה פנימית שלילית לגבי עצמך...(לא חשובה, לא אהובה וכו) 2. בגלל שמתחשק לך להבריז אבל את לא מעזה בגלל שאת מרגישה מחוייבת לאנשים - וזה מתסכל שאחרים כן מרשים לעצמם... בכל מקרה הרעיון הוא שכל אינטראקציה חיצונית יכולה ללמד אותנו על משהו פנימי שניתן לתיקון.

mister xy

New member
כולם? לא,

מדובר רק בכמה טרולים (ואולי אפילו אחד בודד) שמשחקים איתנו בחתול ועכבר, עברנו כבר מצבים יותר קשים וגם זה יעבור עוד מעט.

אילו היה בפורום עוד אחד כמוך

כבר היה בית המקדש נבנה במהרה בימינו

למעלה