"מלחמה ברחובות" - סרט תעודי

tsveeka26

New member
אכן זו בעייה

כן זה בעייה יש בחורים שעושים זאת בחוסר תרבות או טקט. מה לעשות שיש כאלה שלא איכפת להם מהרגשות של מישהי/ו אחר/ת. קשה לך אולי להתעלם אבל אולי זה הפיתרון. מה חשוב מה איזה ליצן שוביניסטי אומר או מתנהג. אני מבין שיש לך בעייה עם החבר שיאת איתו.

aaa123

Member
ענית לאלת הירח ולא לאורין קיי

כך שאני לא רואה את הקשר בין סוף ההודעה שלך לזאת שענית לה.

aaa123

Member
לא,מספר אלו שלא פוגעים בבחורות

איננו קטן,אבל הבעיה היא שמספר אלו שכן פוגעים בבחורות הוא גם לא קטן.

tsveeka26

New member
יש פתרון

יש שלושה דרכים להתמודד עם זה: הראשונה להעלב ואז הגבר ההוא ניצח השנייה להתעלם ממנו הרי הוא עושה זאת בכדי לכסות על חוסר ביטחון שלו השלישית בעיטה במקום הכי רגיש לגבר (אני אגב גבר). אם יש עוד משהו אשמח לשמוע צביקה

לא הכי פשוט

ואני חייבת להגיד שבשום מקום החינוך שלי לא הכין אותי לכך. איכשהו ההורים והמורים דילגו על זה, וגם החברות לא ששו לשתף מנסיונן האישי. יש איזשהו קשר שתיקה. בכל אופן, השאלה היא מה רמת ההטרדה. אם זו הטרדה מילולית בלבד, אני לא אנקוט באלימות. לפעמים, אם צץ לי בראש משהו חכם להגיד, אני מגיבה בחזרה. להתעלם זו אופציה רצויה, אבל לא תמיד אפשר. קשה לשלוט ברגשות. להעלב... תלוי מה תוכן ההערה, אבל גם זה לפעמים קורה. ואם תרשו לי שוב לחזור לאלילתי זינה, הפנטזיה שלי זה להיות מסוגלת להגיב כמו שהיא הגיבה כשכמה גברים עשו את הטעות של להטריד אותה בפונדק (היא literally ירקה עליהם אש, בצירוף המשפט "you´re not my type" (אל תיבהלו, לא הייתי באמת עושה את זה, אבל נחמד לחלום...)

tsveeka26

New member
מה גרם לליצן להעליב אותך??? ../images/Emo3.gif ../images/Emo13.gif

ידידתי זה נכון שלא תמיד אפשר להגיב ברציונאליות אבל נסי לשער מה גרם לליצן להעליב אותך??? אני חושב שזה בגלל שאין לו דרך אחרת להראות לך שהוא מעוניין בך (כמובן שהוא רק חושב עלייך כאובייקט מיני מה לעשות??) יש אפשרות שלבחור חסר משהו בקודקוד אז הוא עושה את הדבר היחידי שהוא מכיר. זה עלול לקרות שוב אפילו כמעט וודאי חשוב שזה לא יוצא אותך משלוותך שוב כי את משקיעה הרבה אנרגיות על לא כלום חישבי על זה

קל להגיד, קשה לעשות.

במיוחד אם הליצנים למיניהם נוגעים בנקודות רגישות. ואמנם זה לא קשור ישירות לנושא של הפורום, אבל אני שונאת את הלגיטימציה שהתרבות הישראלית נותנת לחדירה לפרטיות של אנשים, בין אם מכירים אותם ובין אם לא. להתחיל עם אנשים או להעיר לאנשים ברחוב זה חלק מזה.

Boojie

New member
שמעת פעם על אסרטיביות?

הדרך הזו שלא כוללת אלימות, לא דורשת התעלמות, ולא מבוססת על העלבות? להגיד לאותו גבר בפשטות ובכבוד עצמי שיפסיק?

tsveeka26

New member
נכון אבל......

זה אפשרי לומר לבחור להפסיק בחור חכם יפסיק ויתנצל אחר יכול להמשיך להעליב כי קיבל פידבק כאילו שהבחורה רוצה לשמוע עוד אז הוא עלול להמשיך. במקום זאת אפשר לומר משפט שיעליב אותו בחזרה (או שלא): "אם אתה כזה חרמן סימן שהחברה שלך לא נותנת כמו שצריך" אז נכון שזה משפט שוביניסטי אבל על מנת לנצח שוביניסט צריך לעבור למגרש שלו. אני משוכנע שיש עוד משפטים שיגרמו לבחור פדיחות קצת דימיון. בסופו של דבר בלב אנחנו יודעים שהגבר הזה מתוסבך מעל לראש צביקה

יש דרכים לטפל בהטרדה מינית

(מלבד בעיטה בביצים) המאמר אמנם מדבר על הטרדה בעבודה, אבל תקחו את זה למקום שאתם רוצים.

ציפי ג

New member
אני מדברת עם עו"ד

מאחד המשרדים הגדולים בארץ באשר לחוזה כלשהו. שיחה מקצועית לחלוטין. במהלך השיחה אומר לי הנ"ל - "יקירתי ..בלבלבלבבלחל." לרגע השתנקתי, ואז עניתי לו " אבל אהובי בלחשלכלחלש..." בזה סיימנו. הוא הבין שהוא חצה קו שלא היה צריך לחצות אותו. ואני בד"כ הולכת ברחוב כל כך מהר, שלא שמה לב מי מסתכל עלי, או כ"כ לאט ובריחוף כל כך גבוה, שגם לא שמה לב אם ממישהו מסתכל עלי.

Boojie

New member
לחלוטין לא מסכימה.

אסור להפוך את זה למלחמה. זה הצעד הכי טפשי שאפשר לעשות. הדרך היעילה היחידה היא להגיב באסרטיביות. לא בקללות, כי אלה מחלישות, ולמעשה מביאות את השיחה למגרש הביתי של אותו גבר. ההתייחסות צריכה להיות בוגרת ומנומסת. הדבר האחרון שבחורה תרצה לעשות היא להכנס למלחמת "מי יותר גבר" עם גבר ששורק לה ברחוב. צעד רע, מסוכן ולא יעיל כלל.

tsveeka26

New member
גבר עלול לפרש תגובה כ...

גברים אשר מטרידים בחורה בצורות שהזכרנו לא תמיד יקבלו תגובה של אישה שמבקשת שהגבר יפסיק כראוי הגבר יכול לחשוב שהאישה מעוניינת להמשיך מכירה: "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת?" למה יש מקרי אונס חלילה האישה אומרת לא הגבר מקבל את בכל זאת ככן מוסווה אז או שמתעלמים או ש.....

sista

New member
אסרטיביות? לא בבית ספרם

אם את פשוט ניגשת אליהם ב"אסרטיביות", גם את זה ניסיתי, ואומרת: די, אני לא מעוניינת, ההתלהבות שלהם שהם השיגו ממך תגובה רק גוברת והם מתחילים עם "בואי בואי" ושלל חיזורים חינניים או "למה את לא מעוניינת מה הקטע שלך" ועוד כהנה. העניין כאן, כמו במקרים רבים של תוקפנות תוך ניצול האלמנט המיני, אינו משיכה או רצון להתחיל איתך אלא הפגנת כוח. השיטה שאני גיבשתי היא להסתכל להם בעיניים במבט של מ"כיות בטירונות, שבו זמנית מקטין אותם לגודל אפונה ומגדיל אותך לממדי סטאלין. או זה או שיטה אחרת: מבט של גננת על ילדים שובבים בגן. שני המבטים עובדים, בדרגות הצלחה משתנות. העיקר לא לשחק את המשחק ולהכנס לתפקיד הקורבן שהוכן לך מבעוד מועד.

אורלי_ל

New member
מזכיר לי משהו שקראתי פעם

בספר עתיק יומין, איך לטפל במטרדים טלפוניים. ברגע שאת מרימה את השפופרת וזוכה לשלל הצעות מעודנות בנוסח חניבעל לקטר, לעשות סוויצ´ בקול לדודה הכי פולניה שיש, ולשטוף אותו כהוגן. זה יוציא לו כבר את כל החשק.

ממרומי גילי המבוגר...

ומבלי להפחית כהוא-זה מרצינות העניין וממהות הפגיעה, העלבון והזכות של כל אישה להרגיש מוגנת במקום בו היא נמצאת (בית, רחוב, עבודה, מסעדה, בי"ס), אני יכולה רק להגיד מניסיוני האישי (וממרומי גילי, כאמור), שלאחר שניסית את כל העצות שנתתי בעצמי בהודעה קודמת, הומור הוא התגובה הטובה והאפקטיבית ביותר. אני תומכת ברעיונות שאתן העליתן לגבי: * "אהובי" כתגובה ל"יקירתי"; * ליטוף ישבנו של החצוף כתגובה לנעיצת עיניים בשדיכן; * בדיחות על חשבון גברים כתגובה לבדיחות על חשבון נשים, וכן הלאה. אולי ממרומי גילי אני כבר במצב שבו אישה נעלבת על כך שלא הטרידו אותה היום (וגם אתמול...), אבל מכיוון שהיעלבות ותגובה נזעמת לעיתים קרובות רק מעלים את מיפלס הטבטוסטרון אצל הניאנדרטאלים, כדאי לחשוב ברצינות על אגירת מספר בדיחות אנטי-שוביניזם והתארגנות לתגובה הומוריסטית במקרי-חירום מינניים.

aaa123

Member
האם באמת העניין אינו גם משיכה?

אני משרשר שוב את הודעתי כי משום מה היא לא נמצאת בדף למרות שהיא רשומה ב10 הודעותי האחרונות: האם הם עושים את זה לכל אחת ,וגם לנשים שנחשבות למכוערות? האם מבטים באמת משפיעים עליהם יותר ממלים? אני הייתי חושב על תגובה מילולית יותר תקיפה מ"די,אני לא מעוניינת" אני משער שתגובה מילולית של אזהרה שתתלונני עליהם על הטרדה מינית אם הם ממשיכים יכולה להיות יותר אפקטיבית ,אבל אני לא אחד מהם כך שאני לא יודע.

טל קר

New member
כן הם עושים את זה לכל אחת גם היא

יכולה להיות פוליטיקאית... היא לא צריכה להיות צעירה וחתיכה, היא לא צריכה להיות חתיכה, היא לא צריכה להיות צעירה. ודאי שלא יחסית אליהם. הם בכלל יכולים להיות בני 10 ושהאישה תעבור את גיל ה30 וה- 40. זה ממש לא קטע של חיזור. זו יכולה להיות גם אישה מבוגרת, ויטרידו אותה עם "הי סבת´לה" או "הי דודה".

aaa123

Member
קודם כל אני לא חושב שהפוליטיקאיות

מכוערות. דבר שני המושג הם הוא די כוללני ואני עדיין מאמין שיש קשר בין איך שהיא נראית להחלטה של חלק מהם לעשות את זה. sista נחשבת ליפה לפי הכרטיס האישי שלה כך שהיא לא מקרה מייצג,ואני מאמין שנשים יפות מוטרדות יותר כל עוד לא יוכח לי אחרת. אני לא טוען שאין מקרים של תקיפה או הטרדה מינית שזה באמת רק רצון באלימות אבל לא הייתי עושה הכללה.

למעלה