"מלחמה ברחובות" - סרט תעודי

Boojie

New member
למעשה, אני מאמינה שהמצב הפוך.

על פי דברים ששמעתי, גברים נוטים להטריד פחות נשים שמוגדרות "יפות". יכול להיות שזה קשור לאיזשהו אלמנט של תחושת נחיתות כלפיהן, תחושה של "זו לא לרמה שלי", תחושה שהן איזשהו סוג של אריסטוקרטיה - אני לא יודעת בדיוק. אני רק יודעת שגברים מעזים פחות להטריד כשמדובר באשה יפה מאשר כשמדובר באשה רגילה למראה.

אמיר.

New member
אני כנראה באמת חיזר...

עכשיו אני שואל מסקרנות... ההערות שאתן מדברות עליהן - זה כל כך ´מקובל´ ? בעינים שלי זה כל כך תקוע, אבל אני באמת בא ממקום אחר, המגע שלי עם התרבות התלאביבית (איך שתקראו לזה) הוא די מצומצם מאז שהשתחררתי. אם זה כל כך נפוץ , יש לכן השערה מנין זה בא ?

לא רק תרבות תל-אביבית

גם בבאר-שבע יש מספיק ערסים קטנים שחייבים להעיר לנשים על גודל החזה שלהן או מה הן יכולות לעשות להם.

למה ת"א ובאר שבע ?

אותי ואת חברתי הטריד פעם חרדי בירושלים. אמיר - למה לדעתך יש קשר בין הטרדה מינית לתרבות התל אביבית ? יש קשר בין הטרדה מינית ליחסים הבין-מיניים שמעודדים את זה לטעמי בכל התרבויות וודאי שגם בתרבות המקור שלך באותה מידה.

אמיר.

New member
נקודה מענינת וחשובה.

כיצד נתפס המטריד המילולי בין חבריו בתרבות שבה את חיה ? האם ה´ערס´ הבארשבעי זוכה לתמיכה או לגינוי מצד חבריו הגברים ? יש לך ספק מה יקרה לאותו ´חרד´ אם דבריו יתגלו לחברה בה הוא חי ? -------------------- אכן יש קשר בין סוג היחסים הבין מיניים שאליהם מחנכים. האם מדובר בכבוד והערכה (אם גם במסווה אבירי שאת אולי לא אוהבת) או ביחס לאישה כאל ´חפץ´ ? תמהני.

לצערי - כל השלושה

ה"ערס", החרד והל אביבי יקבלו את תמיכת ה- OLD BOYS CLUB במידה גלויה מאוד או חצי גלויה. ולמה כוונתי ? הערס יקבל תמיכה גלויה והקורבן תואשם ישירות ובלי משחקים... אם זה יגיע למשטרה - זה לאו דוקא יוריד ממעמדו החברתי בעיני סובביו. החרד יקבל גיבוי של הקהילה והקורבן תורחק ממנה כמצורעת, למשטרה ברוב המקרים זה לא יגיע והבושה תהייה של הבחורה ומשפחתה בעיקר. התל אביבי יזכה לביקורי חבריו וכסת"ח מתוחכם שלהם בנימוק ש"חבר זה חבר" אולם לפחות דבר אחד יאמר בזכות החקיקה ואכיפה מחמירה שלה שאני לכן כ"כ תומכת בהם - תרבות ה"פוליטקלי קורקט" ומסגרות החוק ואכיפתו יכולים ליצור פעולת ענישה למרות זאת, ושאולי תהיה אפקטיבית במניעה של מקרים עתידיים או צמצום הקפיהם. וזה כשהמעשה נושק לפלילילים. מעשה לא פלילי כמעט לא זוכה להתייחסות קבוצתית בשום מקום, אלא רק להתייחסות אינדבידואלית של בעלי ובעלות מודעות לנושא.

ספיר ק

New member
אני לא יודעת...

מהמעט שאני יודעת על חרדים, נראה לי שהתנהגות כזו זוכה אצלם לפחות לגיטימציה מאשר אצל החילונים. לאו דווקא ממניעים פמיניסטיים (אולי מטעמי צניעות?) אני לא יכולה לדמיין לעצמי מצב בו קבוצת חרדים מטרידה מינית אישה. אני מאמינה שחרדי שעושה זאת יעשה את זה ללא עדים, כי הוא יודע שהתנהגות כזו תתפס כלא לגיטימית בחברה שלו. אבל אולי אני טועה.

אמיר.

New member
את צודקת (אבל גם חנה קצת)

חרדי שלא יוכל להכחיש את מה שאמר - יקבל גינוי או נידוי (גם בחברה הדתית זה יקרה, אולי לא באותה חומרה). אם הוא יכחיש ויאמינו לו - הנערה עלולה לסבול.

לשם הבהרה - התייחסתי לחרדים כי

דתיים שאינם חרדים חיים בסה"כ תחת אותה מערכת חוקים וכללים שמאפיינת את החברה החילונית בכל הנוגע לעבירות על החוק כך שגם אם לצערי המצב יכול לסבול שיפר (ראו התייחסותי לחילוני-תל אביבי בין שלושת התרחישים) לפחות זה לא בהכרח יגרור גינוי גורף וחד משמעי לקורבן ומשפחתה. עדיין - ככל שהחברה שמרנית ומסורתית יותר כך נשאר מעמד הפוגע טוב מזה של הנפגעת - וחלק מהראייה לגיבוי הנלוז של הרשויות והמדינה לתופעה החברתית הזו מצוי בדיון שהיה כאן על פער תקציבי השיקום לאנס ולנאנסת, למשל (להזכירכם - לרעת הנאנסת). ולשם האיזון - היו שנים שהחברה הקיבוצית התנהגה למשל כמו החברה החרדית בעניין. הנאנסת משומרת היא זו שנזרקה מהקיבוץ - לא האנסים ובני משפחותיהם.

sista

New member
תדמית המטריד כאיש צעיר (או זקן)

בחברה שחלק מהגדרות הגבריות שלה כוללות כיבוש ותעוזה, המטריד יוצא גבר שבגברים, ויש גם בונוס - הוא זוכה להוכיח לחבריו שהוא גם לא הומו. החבורה כמובן תומכת, במידה כזו שאפשר במסגרתה לעשות דברים שבחיים לא היית מעיז לעשות לבד. אם הדברים יתגלו באוירה של גינוי, תמיד אפשר לפתוח את המטריה הגדולה שאומרת: מה את עושה עניין, סתם צחקתי איתך. מה את רוצה ממנו, בחור נחמד, רק רצה לדבר איתך, boys will bw boys.

אמיר.

New member
מה ההבדל ???

כלומר - איך את יודעת מתי זו הערה ´מעריכה´ ומתי ´מלוכלכלת´ ? (סתם לידע כללי - מעולם לא הערתי למישהי על הופעה חיצונית, למעט רעיתי).

גם הערות כביכול מעריכות יכולות

להיות לא במקום. מישהו שאל אותי לפני כמה שבועות בפורום הזה או ב"לא רק נשים" אם מישהו יגיד לי שאני יפה אם אני אראה זאת כהטרדה. לא בהכרח. יש הבדל בין להגיד "יש לך עיניים מדהימות" ל"אחותי, איזה חזה!" יש הבדל בין לשמוע ממישהו שאני מכירה שאומר "את נראית ממש טוב היום" לבין לשמוע ברחוב מישהו צועק "הי כוסית!" וכמובן יש הבדל בין "תרצי אולי לשתות קפה איזה ערב" לבין "את באה להחזיק לי?" (שאלה שנשאלה חברתי ביום הראשון לעבודתה ע"י הבוס, כששניהם נתקלו זה בזה במקרה בדרך לשירותים) וגם דברים כמו "יש לך עיניים יפות" או "חולצה יפה" יכולים להיות מטרידים אם הבוס פתאום מתחיל לומר לך אותם בכל בוקר, בליווי מבטים מוזרים. השורה התחתונה היא שאין פרמטרים אובייקטיביים למה זו הטרדה, למרות שבדרך כלל פשוט יודעים. הפרמטר הוא סובייקטיבי - אם מישהי מרגישה מוטרדת אז זאת הטרדה, גם אם המטריד התכוון למשהו אחר. כמובן שזה ממש הופך להיות עברה כאשר מידעים את המטריד והוא עדיין מתעקש להמשיך. וכמובן שיש דברים שלא צריך להיות ספק שהם הטרדה.

הסרט שודר בערוץ 8 והשעה היתה

אחרי 1 לפנות בוקר. עליתי עליו לגמרי במקרה תוך זיפזופ אומלל מתוך נדודי שינה. לפי השעה אני מעריכה שהסרט רץ בעבר במתכונת הרגילה של שידורים חוזרים ועכשיו הגיע לתחום השידור של פעם ב... אני מתכננת להתקשר לערוץ 8 ולברר על שידורים חוזרים בעתיד ואם מישהי כאן תשיג אותי - תבורך.

למעלה