מלחמה ביער

מלחמה ביער

במחנה הקיץ של הצופים ביער הזורע שפורק אור ליום ששי עקב המצב, היו מחנות של "שבט צהלה" ו"שבט דן", שניהם משכונות צפון מזרח ת"א, ושניהם מהווים את חוט השדרה של הנוער באזור. בין השבטים שוררת איבה מסורתית, ותחרות על השתייכות תושבי האזור על מי "יותר טוב" למי יש מחנה יותר משוכלל, מתקנים יותר מוצלחים, הווי יותר סוער וכו' בשבוע שעבר האיבה הזו שהתבטאה בעבר בתלישת שלטים ובהצקות מילוליות, הדרדרה למכות קשות בין שני השבטים. שני נערים הוכו עד שבירת רגליהם ואושפזו בבית חולים. אינני יודע עדין את הפרטים לאשורם, אולם אני שוקל לאסור על בתי להשתתף בארועי הצופים המתוכננים... אני מקווה שהאשמים יענשו במלוא חומרת הדין ושהמשטרה תתערב בזה.

לפני מספר שנים אלה היו שבט החורש

ואיני זוכר איזה שבט אחר, שהלכו מכות בגלל הנצחון בתחרות קשירת סנדות. הצופים, לעומת התנועות האידיאולוגיות (שמו"ץ, נוע"ל, בני עקיבא, חוגי סיור ועוד) שואפים להיות תנועה המונית על חשבון האיכות- מה שאומר שהמסלולים שלהם בין הקלים ביותר בתנועות הנוער, התנאים בשטח הכי קלים (ביער החורש אמהות מבשלות), והתוצאות בהתאם. בתנועות נוער כמו השמו"ץ אצלן כבר בכיתה ז' הולכים לעיתים 20 ק"מ ביום לא תראה אלימות בכלל. גם לא אצל חוגי הסיור.

צימעס

New member
לקח לי זמן להבין

שכשאתה אומר "מסלול" אתה מתכוון ל"מסלול ההליכה בטיול", ולא ל"מסלול ההכשרה וההתקדמות של מדריכים".

אין לי מושג מה מסלול ההתקדמות

וההכשרה של המדריכים. אני יודע רק שמסלולי ההליכה של הצופים קצרים ביותר.

גנגי

New member
אצלנו המחנה פורק

בציפורי, בדיוק כשהשכב"ג היה בעיצומן של ההכנות, יומיים לאחר שהגיעו לשטח. הבת שלי חזרה הביתה בשלוש בלילה, מבואסת כמו שלא ראיתי אותה כבר הרבה זמן. אמ ההנהגה חיפשה מקום חדש, וכנראה שיקימו מחנה חלופי, או משהו דמוי קייטנה של כמה שבועות באזור. היא שייכת כרגע לשבט המקומי (ברשותכם בלי שמות), ובעבר הייתה שייכת ל"מצדה" הירושלמי ול"אופק" הבוסטוני, ומעולם לא היו בשבטים שהיא השתייכה אליהם בעיות מהסוג הזה שהועלה כאן. האמת היא שאני שומעת על עניינים כאלה לראשונה (כמו שלראשונה אני שומעת על מסלולים קלים - בתי חזרה שלוש פעמים במשך השנים עם שברי מאמץ מהמסלולים - או על אמהות מבשלות - האמת היא שיש לי חברה מאוד קרובה שהיא אמא לשכבגניקית בשבט דן וממנה כן שמעתי, אבל זה נורא הצחיק הן אותי והן את בתי, שגם לא ידעה עד ששמעה ממנה שקיימים דברים כאלה...). אולי ילדי שמנת משועממים נלחמים ככה. אני לא ראיתי בצופים שום סימנים לאלימות או להתחמקות מפעילות פיזית כזו או אחרת. אני חושבת שאפילו הרעיון שאמהות יבשלו במחנה היה זוכה בשבט שלנו כאן לפרץ צחוק אדיר מפי הנוער, ובצדק גמור.

צימעס

New member
אני לא מבינה למה ציפורי והזורע

נחשבים "צפון" לענין הקטיושות כרגע.

גנגי

New member
אני רק מבקשת להזכיר לך

שעד לפני יומיים גם חיפה לא נחשבה צפונית לצורך העניין, ואילו היום יש התרעות עד ת"א.

גנגי

New member
חוזרת בי - שיחה עם הרשג"דית הביתית

הוכיחה לי שאני טועה ושבהנהגת ירושלים כן היו מקרים של אלימות בין השבטים. בשבט הנוכחי, לעומת זאת, באמת לא היו עד כה מקרים כאלה. אכן חבל.

גנגי

New member
(היא מתעצבנת כשאני אומרת

רשג"דית - כי היא כבר שנתיים רשמ"דית - שזה גם רשג"דית וגם מדריכה).

אלי ו.

New member
ומילה טובה על הצופים

הצופים אצלנו בעיר אמצו קבוצות של ילדים בעלי צרכים מיוחדים. יש להם שכבה עם ילדים הסובלים מפיגור שכלי ושכבה של ילדים בספקטרום האוטיסטי. ביער חורש הקבוצות הנ"ל השתתפו כמו שאר הקבוצות.

גנגי

New member
יקירי, זה קיים בכל עיר בצופים.

הרשמ"דית הפרטית הולכת בין השאר להדריך צמי"ד (ילדים עם צרכים מיוחדים) בשנה הקרובה (י"ב), ולאורך כל השנים שהיא הייתה בירושלים וכאן הקבוצות שהייתה בהן שכללו ילדי צמי"ד.

בשבט של בתי

שולבו הילדים ה"מיוחדים" בקבוצות רגילות עם הילדים הרגילים, וזוהי הצלחה גדולה לכל הצדדים.

גנגי

New member
בד"כ יש פעולות

משותפות, ויש אחדות נפרדות. בכל מקרה, לילדי צמי"ד יש מדריכים שעברו הכשרה מיוחדת.

כשהייתי בשמוץ

שיחקנו משחק אלים מאוד בשם "אונס". אח"כ עברתי לנוע"ל ושם שיחקנו את אותו משחק אבל שם קראו לו "יוסי".

יוסי ר1

Active member
איך שכתבת על שני שבטים וחוט שדרה

ואיבה ותקיפות ומכות, האסוציאציה הראשונה שעלתה במוחי היא דברי קהלת המובאים להלן (פרק ד). ימצא כל אחד את הקשור והשונה "ט טוֹבִים הַשְּׁנַיִם, מִן-הָאֶחָד: אֲשֶׁר יֵשׁ-לָהֶם שָׂכָר טוֹב, בַּעֲמָלָם. י כִּי אִם-יִפֹּלוּ, הָאֶחָד יָקִים אֶת-חֲבֵרוֹ; וְאִילוֹ, הָאֶחָד שֶׁיִּפּוֹל, וְאֵין שֵׁנִי, לַהֲקִימוֹ. יא גַּם אִם-יִשְׁכְּבוּ שְׁנַיִם, וְחַם לָהֶם; וּלְאֶחָד, אֵיךְ יֵחָם. יב וְאִם-יִתְקְפוֹ, הָאֶחָד--הַשְּׁנַיִם, יַעַמְדוּ נֶגְדּוֹ; וְהַחוּט, הַמְשֻׁלָּשׁ, לֹא בִמְהֵרָה, יִנָּתֵק.".

למעלה