מלחמה בגנבים.

Liran Avital

New member
מלחמה בגנבים.

אני מבקש, קראו את ההודעה הזו משום שהיא חשובה לנו, צרכי המוסיקה הישראלית והעולמית... הקריאה תימשך דקה או שניים אך היא עלולה לשנות את עולמם של אנשים רבים.... התלונות על מחירי הדיסקים הגבוהים ידועות. צורם לי השימוש בהן כתמיכה בתעשיית הדיסקים המזויפים. אך חישבו לרגע: דיסק הוא יותר מפלסטיק ונייר. האם אמן המשקיע חודשים ואף שנים, עשרות אלפי שקלים ואף מאות אלפי שקלים, על מנת להביא את היצירה שלו לרמה גבוהה אינו זכאי לקבל תמורה על האמון שהוא נותן בכם, המאזינים? האם לא ברור הקשר בין ההכנסות ממכירות אלבומיו של אמן לאלבומיו הבאים (כלומר, אם לא תקנו את הדיסק הזה שלו אז לאמן לא יהיה הכסף להשקיע באלבום הבא - ואף לא יהיה שווה לו להוציא אלבום נוסף כי אין לו מכך רווחים אלא רק הפסדים)? חישבו על זה.... כדי לכסות את עלות הפקתו של דיסק ממוצע, לרוב עליו להימכר בעשרות-אלפי עותקים. בהפקתו של אלבום כרוכות הוצאות רבות. די אם נמנה את הברורות מאליהן: שכר נגנים, ציוד הקלטה, שעות אולפן, תמלוגים, גרפיקה, שיווק, הפצה וכו´... אמנים ולהקות משקיעים את מיטב זמנם וכשרונם במוזיקה שכולנו נהנים לקבל כמובנת מאליה. במקרים רבים המוזיקה היא פרנסתם היחידה של האמנים. וכך צריך להיות גם בארץ. דבר אשר בלתי אפשרי משום שישראל מונה רק כ- 5,000,000 תושבים (קהל יעד מאוד קטן) לעומת 280,000,000 תושבים בארה"ב (קהל יעד ענק)... בנוסף לכך שלאמנים בארץ יש קהל יעד קטן, יצירות הזיופים בארץ חוגגים, לצערם של אמני ישראל. למען הסר ספק - כל הקונה דיסק מזוייף או מוריד שיר באינטרנט "גונב" הכנסות מהאמן עצמו. בנוסף, אנו כאזרחים מממנים את הזייפנים מכיוון שהם לא משלמים מס על הכנסותיהם. אין הגיון וגם לא יהיה בתמחור יצירת מוסיקה לפי מחירים של זייפנים. המדובר, מכל בחינה, בגניבה לשמה: מישהו עושה רווח עצום מהשקעה אפסית, על חשבון כשרונם וממונם של אחרים, ולכן מחיריו של דיסק צרוב זולים. אבל האם זמר, אשר משקיע עשרות אלפי שקלים וזמן כל-כך רב לא ראוי לקבל החזר על השקעתו? אין לי מילה אחרת לומר לזייפנים - זה לא רק פשע, זו חוצפה. כל מי שמשתתף בהונאה הזו - גם כצרכן "תמים" - פוגע פגיעה אנושה בתעשיית המוזיקה ובאמני ישראל. תארו לעצמכם - והפנייה היא לכל מי שרוכש דיסק מזויף - שתלכו לחנות תקליטים ותגנבו שם את הדיסקים... או שייכנסו אליכם הביתה או לחשבון בנק ויגנבו את כספכם ורכושכם.... האם גם אז תרגישו צודקים? כאשר אתם קונים דיסק צרוב זה כאילו שאתם גונבים את רכושו של האמן... לתשומת לבכם, מחיריהם של רוב הדיסקים העבריים נע בין 40 ל-65 ש"ח ולא מגיע ל-80-90 ש"ח כפי שהרוב חושב - הסיבה לכך - הרוב כבר מזמן לא מגיע לחנויות התקליטים כדי לקנות דיסק, אלא ישר הולך לשוק כדי לקנות דיסק צרוב ב- 10 ש"ח. יוצאי דופן הם אלבומים כפולים שעולים קצת יותר יקר. לכל אלה שמשווים בינינו לחו"ל - כאילו לא מספיק שקהל היעד קטן משום שמספר תושבי המדינה קטן ושהמצב בארץ מבחינה בטחונית וכלכלית גרוע - הזייפנות משתוללת. ישראל ידועה בעולם כ"מעצמה" של זיופים - לא רק במוזיקה - במידה כזו שמצריכה התערבות בינלאומית. אם הפרגון לאמנים לא מעניין אתכם, אולי האיום העולמי בחרם יעניין אתכם יותר. הגיע הזמן שנתעשת! לקנות דיסק מקורי זו לא בושה או פחיתות כבוד, ההיפך הוא הנכון. אני, באופן אישי, נרגש כל פעם שאני קונה דיסק מקורי, פותח את אריזתו מדפדף בתוכנייה המצורפת ומאזין לשיריו... בושה אם נמשיך לקנות דיסקים צרובים או שנצרוב בעצמינו. עלינו לחשוב על אותם אמנים שהשקיעו למענינו כל-כך הרבה כסף ואנחנו יורקים לו בפרצוף... חבל...

חייב להסכים וגם לא להסכים

טוב נתחיל מהטוב לרע ונגמור שוב בטוב.....
טוב כמובן שאני מסכים לגבי זה שאסור לצרוב לזייף או לפגוע במוסיקה ובאומנים הרבים בארצנו...ומן הסתם מי כמוני יודע כמה מרגש וכיף זה לקנות דיסק ולראות מי יוצריו....אבל לומר שמי שצורב גונב מהאומן זה פשוט בדיחתי....עד שהאומן רואה בכלל כסף מהתקליט (מחירתו בלבד) עוברות יובלות...אומנים בארץ מרווחים בעיקר מתמלוגים ומהופעות , כל אומן לפי סדר גודל ההשמעות ברדיו ובטלוויזיה וכמובן גודל ההופעות והכנסותיהם....ואני שוב אומר , מי שקונה או צורב דיסק של אומן לא פוגע בו כלכלית אלה פוגע בו בצורה הרבה יותר קשה , פגיעה מנטלית , מי שאוהב אומן ומעריך את יצירותיו ועבודתו שילך ויקנה את הדיסק , עד כאן....

Liran Avital

New member
ראיית העולם שלך שגוייה...

אמרת כי "עד שהאומן רואה בכלל כסף מהתקליט עוברות יובלות". לצערי, יש קשר בין מכירת תקליטים מקוריים לשכרו של האמן אך הקשר לא מהודק בחזקה, כמו בחו"ל. ומה הסיבה לכך? הסיבה לכך היא משום שקהל היעד הישראלי הוא קהל יעד קטן מאוד, ובנוסף לזאת תעשיית הזיופים חוגגת... (70% ממכירת התקליטים הם תקליטים מזוייפים). ככל שנפחית בזיופים ובהורדות לא חוקיות של שירים מהאינטרנט כך יגדל הקשר בין מכירת תקליטים לשכרו של הזמר... שים לב שבחו"ל, ששם קהל היעד גדול ופגיעת הזיופים קטנה בהרבה, הקשר בין מכירת התקליטים לשכרו של האמן הוא כן ישיר...

יש קשר כ"כ ישיר

עד שהחברים של נטאשה מצוטטים בכתבה האחרונה שלהם כמי שלא ראו גרוש משלןשת אלבומיהם הראשונים!!! מה עם כל אותם אמנים שמשקיעים את הזמן והכסף והכשרון והרגש ולא זוכים אפילו להתפרסם? מדוע המשטרה שתפקידה לאכוף את החוק לא עושה זאת? הרי זה באמת לא כ"כ מסובך ומה עם העובדה שכל בנאדם, כולל האמנים עצמם, כולל בעלי חברות התקליטים , מתישהוא בחייו במידה זו או אחרת גונב זכויות יוצרים?

ואני חוזר

אני לא אומר שזה מוצדק ונכון לצרוב , אבל גם אם אומן ימכור במקום 10,000 עותקים של אלבומו 20,000 עותקים הוא עדיין לא יראה מזה אגורה , כדי להתחיל לראות שקל הוא חייב להרוויח את עלות התקליט שלו (60 אלף דולר בערך) , ככה שהכנסותיו הם הופעות ותמלוגים (תמלוגים לזמר שהולך לו ברדיו יכולים להגיע למאה אלף בשנה) ותחשבו על זה

JONE BOY בת

New member
בנוסף לכך!

מיותר לציין כמובן שאיכותו של דיסק צרוב (או של שיר מהאינטרנט) ירודה בהרבה מזו של המקורי.

טעות!!!!! jone boy

אני מנסה שהפורום הזה יתן מידע כמה שיותר נכון ומדוייק דיסק שצורבים אותו בצורב נורמלי (כזה שלא עושה בעיות צריבה) במהירות כפולה (לא יותר מזה) , מקבל את אותה איכות בדיוק כמו המקור כמובן שאם מורידים שירים מהאינטרנט , והקבצים עצמם אינם איכותיים אז הצריבה גם לא תיהיה כזאת.....אז בו נאמר רק את מה שאנחנו בטוחים בו!!!

קלימרו

New member
האומנים לא מעניינים אותי...

כמו עצמי, אני הקונה פשוט לא רוצה לקבל דיסק מסריח וצרוב ומגעיל....מוצר מסריח...בא לי להקיא שאני רואה דיסק צרוב....ולא בגלל האומנים....כי הלקוח הממוצע יגיד פאק על האומנים....אבל דחילק...אתם לא רוצים לקנות מוצר כמו שצריך????!!! למה לקנות זבל?

glock X

New member
בולשיט אחד גדול

תגיד לי,,,,,כשעוד לפני שהיו צורבים ואינטרנט ואני הייתי מקליט שירים מחברים זה גם נחשב גניבה מהאמן? כשהרדיו משמיע שיר ואתה מקליט אותו בבית זה גם נחשב גניבה מהאמן? כשחבר שלך נותן לך דיסק שאתה רצית זה גם נחשב גניבה מהאמן? איך יודעים ש60 אחוז מהתקליט עצמו זוייפו ונמכרו במתחרת? מה הם באים לאחד אחד לבית לראות אם הדיסק שהוא קנה מזוייף או אותנטי? לא זכור לי שבאו אלי אנשים וצירפו אותי לסקר שלהם על מכירות וזיופים, שתמות מינה צמח מתי היא צדקה? מה,,,,כשהאמן עצמו הרוויח הרים רגל על רגל על חשבוננו וחי לו בבית פאר וקונה 7 מכוניות לאוסף הפרטי שלו ואנחנו אכלנו חרא עם 70 שקל לדיסק זה בסדר אבל כשאנחנו צורבים אחד מהשני וחוסכים לעצמנו פתאום זה לא טוב ? פתאום אנחנו הרשעים? יש אמנים שאני אוהב ומעריך כמו מייקל ג´קסון ושאגי למשל זה הטעם שלי האישי הלכתי השקעתי 70 שקל וקיבלתי גם דיסק וגם חוברת יפה עם מילים ותמונות שאין בצרובים אבל בישביל אמנים חד פעמיים ואומנים נחס כמו ערן צור שצריך לשיר במקלחת וצריך לחנוק את מי שנותן לו להופיע שאני אשלם 70 שקל? בישביל שיר אחד שאני חושב שהוא מעולה והשאר חרא אני צריך לקנות דיסק שלם ב-70 שקל? למה לא לצרוב מה רע בלצרוב זה הדבר הכי נורמלי שיצא לטובת העם והמעריצים , מה כל עוד שזה מדובר באמן שירוויח אז זה בסדר אבל כשמדובר ברווח של הציבור אז זה לא בסדר? יאללה כבר די להתייפיף תצרבו תורידו מהאינטרנט תקליטו מחברים , תקליטו מהרדיו, אנחנו קובעים את מה שאנחנו רוצים לשמוע וכמה אנחנו מוכנים להשקיע בזה שיזדיינו האמנים , לא אנחנו אשמים שבישביל להקליט דיסק באולפן לוקחים לך מהכיס אלפי שקלים ומאות אלפי שקלים אפילו , לאוזן שלי לא יכפאת אם היא שומעת מדיסק צרוב או מדיסק אורגינל העיקר שהיא שומעת את השיר שאני רוצה.

רון ו

New member
../images/Emo45.gifהמוסיקה נמצאת באויר

ולמעשה האמן הוא שגונב אותה... כל שיר שתבחר, תוכל לבדוק שכל תיבה שבו הועתקה משיר אחר במקום אחר / בזמן אחר. רק מה, יצרו חוק שנקרא זכויות יוצרים, שלפי קריטריונים מסוימים קובע אם שיר הוא מקורי ואת שיכותו למפיק / מלחין תמלילן. החוק בא להגן על היוצר מגניבת הזכויות ע"י צד שני, כלומר למנוע מגורם אחר לטעון שהוא "חיבר" את המנגינה ובנוסף מנסיון לעשות רווח חומרי ע"י מכירתה לצד שלישי. מי שמקליט שיר לעצמו ממקור כלשהוא - עדיין לא ביצע כל עבירה! האומנים בעצמם גונבים, שירים הקרויים "שירי עם" יש לי אפילו דוגמא אישית: שיר שרובכם ודאי מכיר "בצל עץ תמר" סרקתי ב 2 חלקים - עבורכם ד"ר קוברין ז"ל היה דוד שלי וכותב המילים יבדל לחיים ארוכים אבא שלי לאקו"ם אין ענין בנושא... גם לי אין ענין בהם. וכנ"ל גם השיר הזה ודאי דומה למשהו כי טנגו היה אז באופנה... רון

קלימרו

New member
אחי?

וואלה אבא שלך כתב? משנת 45 אתה אומר? בלי קשר לנושא גניבה או לא גניבה....אתה יודע איזה נכס השיר הזה....איזה יופי ליוצר כזה....אני יכול להגיד לך משהו ידידי המוערך....בשנת 81 באולפני טריטון המיתולוגיים....נכנס בחור בשם זוהר ארגוב ז"ל והקליט את השיר....מאז השיר לא יורד מהמועדונים....אתה יודע איזה להיט היסטרי זה....אני עצמי הקלטתי את השיר...(לא פירסמתי כך שלא נזדקקתי לבקשת רשות מהיוצרים. אבל אני יכול להגיד לך שאין הופעה אחת שלא שרתי בה את השיר הזה, ויות מזה, האומן שלפני שר אותו והאומן שאחרי גם....בכל מופע... ריגשת אותי עם הידיעה שהשיר הזה נכתב בשנת 45 לפני שאני נולדתי, לפני שאבי נולד, ועוד הרבה לפני שזוהר ארגוב נולד. איזה יופי, איזה יופי...אני מאושר... אתה יודע מה....אני אדאג....להכרה של כותבי השיר...אני אדאג שכל זמר במדינת החצופים השאת יידע של מי השיר. ובנתיים אביך יכול להתנחם בדבר אחד....הידיעה שהשיר הזה יישאר דורות אחריהם....אני סמוך ובטוח שגם בניי ונכדיי ימשיכו לפזם אותו. איזה יופי....ריגשת אותי....תודה.

קלימרו

New member
ועוד דבר....

אלף, כבר לקחתי מדבקה וכיסיתי את המילה עממי מעל גבי הדיסק של ארגוב ובמקומה רשמתי את שם המלחין, את שם אביך כאמור לא נתת. בית, אבקש ממך רשות להדפיס את הדף שהעלית ולמסגר אותו בחדרי....זה פריט מאוד מוערך מבחינתי. גימל, במידה ותסכים אוכל לנסות להביא להכרתם של היוצרים באקו"ם, ניצן זעירא הוא אחד מהבעלים של אקו"ם ויש לי דרך להתקשר איתו, וכך עוללת השנים תתוקן לצמיתות. אשמח אם תחזיר לי תשובה כאן , או במסרים.

רון ו

New member
שימחת אותי מאד

תוכל לקבל גם העתק יותר טוב מהדף המקורי ותרגיש חופשי להביא זאת לידיעת כל מי שרלוונטי. השארתי לך גם מסר רון

למעלה