מלון קטן, (גדול), בערבה

siviva

New member
מלון קטן, (גדול), בערבה

לדברי איגרא, הוא רכש את הזכויות על הקרקע, לאחר שניתנו האישורים מהמינהל ומוועדות התכנון במועצה האזורית. הפרוייקט יקום בערבה, בצמוד לפארק תימנע, כ- 30 ק"מ צפונית לאילת. שטח האתר המיועד לתיירות הוא כ-300 דונם ועל פי תוכנית המתאר האזורית, מותר לבנות בו 24,000 מ"ר של בתי מלון במבנים של עד 3 קומות. על פי ההערכה, ניתן יהיה לבנות במקום 350 חדרי מלון. המבנים ישתלבו בנוף המדברי מבחינה ארכיטקטונית, מוקפים בהרים ובמדבר, כאשר בשטח הפרוייקט תיבנה נאת מדבר מלאכותית, מעין סוואנה סבוכה של צמחיה ומים. בקומפלקס ייבנו ארבעה בתי מלון, לכל אחד תוכן אחר- מלון ספא, מלון אתגרים ( כגון משחק מי הוא המנהיג), מלון משפחות עם מוטיב מרכזי לילדים ומלון חוויה מדברית. סכום ההשקעה המוערכת כ- 103 מיליון דולר. שאלנו את איגרא, מה אומרים הירוקים על הפלישה המתוכננת למדבר? והתשובה- "ברור שיש להם מה להגיד. לשם כך תיאמנו פגישות בהמשך. אני בטוח שהם יסכימו איתי שהפרוייקט שלי, הוא תוספת חיונית ולא גורעת, אטרקציה שתשתלב עם המוטיבים המדבריים, בלי לפגוע באיכות הסביבה ובמרקם המדברי"... אתה בורח מהשקעה באילת? "סוג המלונות שאני מתכנן, מתאים להיות באזור שקט עם סוג אחר של אורחים, כאלה שמחפשים חוויה תרבותית באווירה אותנטית". שדה התעופה החדש מתוכנן באותו מקום. זה לא יפריע? "בדקנו את נושא השדה. מסתבר שהנחיתות וההמראות לא יפריעו. המרחק של הפרוייקט הוא כ-20 ק"מ מהשדה. את הקרבה אנחנו רואים כיתרון מבחינת הבאת הספקה והגעה קלה לאורחים....

גאוני, פשוט גאוני

וזה בטח בגלל שבמלונות אילת הביקוש גדול מההיצע. מה אח"כ ? בתי קזינו ? לאס וגאס אלללק. על זה נאמר: מאיגרא רמא לבירא עמיקתא... ?

למעלה