מלוא היכולת

מלוא היכולת

ספרו לי משהו שקרה לכם היום או אתמול או בכל זמן אחר ואני מתחייב להציע הצעות לגביו ולהראות אפשרויות ל"איך יכולתם לפעול במצב זה במלוא היכולת". עשינו עסק?

יה-יה

New member
התחייבת? תקיים... ../images/Emo13.gif

הנה משהו שקרה לי: היה היה בחור אחד, שנפשי חשקה בו עד מאד. נקרא לו הרשלה (והוא לא יענה, כי זה לא השם שלו). כשהכרנו, הוא היה בעיצומו של משבר מפרידה קודמת (נפגשנו ממש קצת אחרי). בילינו זמן מה יחד, ראינו כי טוב, אך הוא היה מאד כן והודה שכשהוא איתי -מאד טוב לו וכיף ובלה בלה בלה, אך כשהוא לבד- הוא עדיין חושב עליה. משמע, על-מנת לא לפגוע בי (באמת ייאמר לזכותו) הוא מאמין שעדיף שבשלב זה, לא נהיה ´זוג´. היות שטיבו, ייחודו וכל כולו מצאו חן בעיניי, רציתי להישאר אתו בקשר. הוא, מצידו, שמח מאד, כי נשאתי גם אני חן בעיניו. ובכן, ידידי הד"ר, מאז אנחנו בקשר חברי נפלא, אבל אני רוצה ממנו/אותו יותר... (לא בהכרח כ´בן זוג´, אלא פשוט יותר). אני לא שומרת על טוהר המלה (אומרת לעצמי דברים במקומו, במקומי, במקום אחותו ובמקום הכלבה של השכנים של סבתא של דודה שלי) אני לוקחת באופן אישי את הפסיביות שהוא נוקט. אני מניחה הנחות רבווווווווותתתתתתתתת על למה הוא נוהג כפי שהוא נוהג. אני עושה כמיטב יכולתי לקרב, אך לא עושה כמיטב יכולתי ´לראות´ את המצב כמות שהוא. מה אתה אומר, איש יקר? תשאל אותי, כי בשלב זה אני לא יודעת מה עוד לספר

התחלתי ולכן אסיים...

"לעשות כמיטב היכולת" זה בעצם לנקוט במלוא האפשרויות שיש לי, שנראות לי טובות. מה שמעכב אנשים מלעשות כמיטב יכולתם, זה שהם לא יודעים על כל האפשרויות שיש להם, כי הם לא חושבים עליהם, אז ברור שהם לא יכולים אפילו לשקול לבצע אותן, או חלק מהן.
ניסית לדמיין את הסרט שלו? להבין באיזה סרט מדובר? לזכור שהוא הכוכב של הסרט הזה, הדמות המרכזית, הראשית?
ניסית לשנות בו כל מיני דברים בעזרת הדמיון שלך, כדי לראות למה את בעצם מגיבה בו? למשל, לשנות את הפרצוף שלו, קצת את האף שלו, את הגובה שלו, את הריח שלו, את הגוף שלו, איזה הרגל או שניים וכולי? (מספיק דבר אחד בכל פעם ואז לראות איך את מגיבה אליו...
)
ניסית לשתף אותו בכל מה שאת מרגישה?
ניסית להגיד לעצמך בנחרצות, תוך ידיעה שאת דוברת אמת, "כל המחשבות האלה הן לא המציאות, אלה רק מחשבות..."?
ניסית להשלים עם זה שאת רוצה אותו וזהו זה - ולכן את נוקטת בכל "כלי הנשק" שאת מכירה ושזמינים לך, כדי להשיגו, "גם אם זה נוגד את ארבע ההסכמות הארורות"?
ניסית לעשות כמיטב יכולתך כדי לראות את המצב כמות שהוא? (טוב, ענית על זה, אבל בכך גם הנפקת לעצמך תשובה, לא?
)
ביקשת ממנו את ה"יותר" הזה, תוך הרגעתו שאינך רוצה ממנו זוגיות וממש לא אכפת לך על מי הוא חושב בזמנים כאלה או אחרים, כל זמן שהוא יהיה שם איתך כשאת רוצה אותו?
התבוננת בעצמך, לתוך עצמך, כשאת חושבת עליו, כשאת איתו ובשאר המצבים הקשורים אלייך ואליו?
הזכרת לעצמך, ברגעים הכי "קשים" של הנחת הנחות, לקיחת דברים באופן אישי וכיוצ"ב, שאף אחד מהדברים האלה (כולל מחשבותייך שעוסקות "בו"), לא קשורים אליו, אלא אך ורק אלייך?
באהבה בן

יה-יה

New member
WA WA WI WA כמה עבודה

חחחחח... הכותרת ברורה????? (דב´לה גליקמן - וּואָה וּואָה וּוי וּואָה... איך כותבים את זה בעברית?) אני מעתיקה, מדביקה ועונה:
ניסית לדמיין את הסרט שלו? להבין באיזה סרט מדובר? לזכור שהוא הכוכב של הסרט הזה, הדמות המרכזית, הראשית?
אני יודעת שזה הסרט שלו. אני מבינה את הסרט. אני זוכרת שהוא הכוכב של הסרט הזה... הכל אני מבינה. מה ה"בעיה" (ההזדמנות
), אתה שואל? אני לא רגילה (אופס, הסכם) לא לקבל את מה שאני רוצה. אני רגילה (אופס, עוד אחד) לקבל את מה שאני רוצה. אני רגילה (מה יהיה?) להתנהגויות אחרות ותגובות אחרות כלפיי. אני י-ו-ד-ע-ת שזה לא קשור אליי, אבל פתאום צצה לי מחשבה שאולי הוא לא רוצה (כרגע/בכלל) כי הוא מעדיף מישהי יותר X, או יותר Y, או אולי קצת פחות H. אז איך זה קשור אליי? זה לא. אבל שאלתי היא איך אני מפסיקה את ה-
הזה שחושב את המחשבות האלה?
ניסית לשנות בו כל מיני דברים בעזרת הדמיון שלך, כדי לראות למה את בעצם מגיבה בו? למשל, לשנות את הפרצוף שלו, קצת את האף שלו, את הגובה שלו, את הריח שלו, את הגוף שלו, איזה הרגל או שניים וכולי? (מספיק דבר אחד בכל פעם ואז לראות איך את מגיבה אליו... )
כן. אבל אז זה לא הוא. הוא יחיד ומיוחד בדיוק כמו שהוא. למה לשנות? מה מטרת השאלה? כנראה שלא הבנתי
ניסית לשתף אותו בכל מה שאת מרגישה?
שיתפתי אותו ברוב מה שאני מרגישה (חוץ מכל הסרטים שרצים לי בראש. מסכן, מה הוא אשם? הרי זה ב-א-מ-ת לא קשור אליו
)
ניסית להגיד לעצמך בנחרצות, תוך ידיעה שאת דוברת אמת, "כל המחשבות האלה הן לא המציאות, אלה רק מחשבות..."?
ניסיתי. אז מה?
ניסית להשלים עם זה שאת רוצה אותו וזהו זה - ולכן את נוקטת בכל "כלי הנשק" שאת מכירה ושזמינים לך, כדי להשיגו, "גם אם זה נוגד את ארבע ההסכמות הארורות"?
מה להשיגו? איזה להשיגו? איזה כלי נשק? אני סתם מזיינת לעצמי את השכל
*** זה נשק זה? ***
ניסית לעשות כמיטב יכולתך כדי לראות את המצב כמות שהוא? (טוב, ענית על זה, אבל בכך גם הנפקת לעצמך תשובה, לא? )
בכל מאודי. אני לא מצליחה. אני לא יודעת כבר אם זה המוח שלי שמטריד אותי במחשבות (ואולי א-נ-י בכלל לא כל כך רוצה אותו ב-א-מ-ת...) או שאני באמת כל-כך רוצה, שאני לא מצליחה לראות את המצב כמות שהוא (וואלה, לא יודעת מה אמרתי עכשיו
)
ביקשת ממנו את ה"יותר" הזה, תוך הרגעתו שאינך רוצה ממנו זוגיות וממש לא אכפת לך על מי הוא חושב בזמנים כאלה או אחרים, כל זמן שהוא יהיה שם איתך כשאת רוצה אותו?
בערך... אמרתי לו מה אני מרגישה, מה אני חושבת שהייתי רוצה שיקרה והוספתי שאני לא בטוחה במה שאמרתי, שאולי זו מחשבה/רצון שיחלפו כמו שבאו (אני שמתי רגל? אני?)
התבוננת בעצמך, לתוך עצמך, כשאת חושבת עליו, כשאת איתו ובשאר המצבים הקשורים אלייך ואליו?
התבוננתי. רוב הזמן ´עצמי´ חושב על איך אני נראית (לא פיזית) בעיניו. על למה הוא לא רואה אותי כמו שאני רוצה שיראה (נה נה נה נה נה... כמו שא-נ-י רוצה. בוגרת, כבר אמרתי?
)
הזכרת לעצמך, ברגעים הכי "קשים" של הנחת הנחות, לקיחת דברים באופן אישי וכיוצ"ב, שאף אחד מהדברים האלה (כולל מחשבותייך שעוסקות "בו"), לא קשורים אליו, אלא אך ורק אלייך?
אה, תראה, תשמע... לפעמים אני נזכרת בזה
וברצינות - בן, אני הופכת והופכת בכל השאלות האלה (או בחלקן או באחרות) כל הזמן. נדמה לי שיש משהו אחר ברצון העז שלי בו. אני לא יודעת מה יש שם שכ"כ מושך אותי דווקא אליו... הרציונל אומר - אה, בטח, הוא כ"כ מיוחד (כלומר, את רואה אותו כאדם כ"כ מיוחד) שפשוט... אין! אין! אין כמו במבה
. איך "תפספסי" כזה דבר? אם לא תעשי כמיטב יכולתך, תפספסי. הרגש אומר - רוצה, אבל.... (אבל מה? לא יודעת.) די, נמאס לי לכתוב.
להתראות בהודעה הבאה. ימשיך כבודו

משיגים את הרשל´ה שלא עונה

ועכשיו תורי להדביק ולענות... חי חי חי.
חחחחח... הכותרת ברורה?????
כן
אבל שאלתי היא איך אני מפסיקה את היתוש הזה שחושב את המחשבות האלה?
לא מפסיקה, אלא מתבוננת בו. רק מתבוננת בו מבלי להילחם בו, מבלי להתנגד לו, מבלי לענות לו.
הוא יחיד ומיוחד בדיוק כמו שהוא. למה לשנות? מה מטרת השאלה?
תדמייני אותו עם אף קצת יותר ארוך. זהו, עכשיו זאת המציאות. ועכשיו תגידי לי, את מרגישה בדיוק את אותו הדבר כלפיו? תעשי את אותו תרגיל עם דברים אחרים, לדוגמא, שני קצת את הקול שלו, או את הגובה שלו... וכולי. התרגיל הזה עשוי לא רק ללמד אותך המון, אלא גם ל... המממ.... לא מגלה, נסי וראי וספרי.
התבוננתי. רוב הזמן ´עצמי´ חושב על איך אני נראית (לא פיזית) בעיניו. על למה הוא לא רואה אותי כמו שאני רוצה שיראה (נה נה נה נה נה... כמו שא-נ-י רוצה. בוגרת, כבר אמרתי? )
את מנסה לשלוט עליו, כאילו הוא בובה, או צעצוע. אולי זה כי את חושבת שאת לא ראויה לו, או כל דבר אחר שעשוי להתגלות כמחשבה מפתיעה. תבדקי, למה את מנסה לשלוט עליו?
אני הופכת והופכת בכל השאלות האלה (או בחלקן או באחרות) כל הזמן. נדמה לי שיש משהו אחר ברצון העז שלי בו. אני לא יודעת מה יש שם שכ"כ מושך אותי דווקא אליו... הרציונל אומר - אה, בטח, הוא כ"כ מיוחד (כלומר, את רואה אותו כאדם כ"כ מיוחד) שפשוט... אין! אין! אין כמו במבה . איך "תפספסי" כזה דבר? אם לא תעשי כמיטב יכולתך, תפספסי. הרגש אומר - רוצה, אבל.... (אבל מה? לא יודעת.)
"אם לא תעשי כמיטב יכולתך, תפספסי" - טעות! זה תלוי בו ולא במיטב יכולתך. אם הוא לא ירצה אותך שלא במיטב יכולתך, הוא לא באמת ירצה אותך. את רוצה שהוא ירצה אותך בכאילו?
את רוצה שהוא ירצה אותך רק כשאת במיטבך?
את רוצה שהוא ירצה אותך?
באהבה בן

לא לא לא לא לא לא לא לא !!!!!../images/Emo88.gif

זה לא הסרט שלו יקירה!!! זה הסרט שלך!!! ואם את רוצה X- תלכי על מישהו שייתן לך X !!! זה כלל לא משנה לך אם הוא לא רוצה סוג קשר כמו שאת רוצה בגלל שהוא עדיין חושב על ההיא, כי אולי הוא חושב על ההוא, כי לא בא לו עכשיו קשר.... אם את לא מקבלת מהקשר הזה את מה שאת רוצה, את מה שאת צריכה (כמו שכבר כתבתי לך בעבר- בין אם זה זוגיות, מין, חתונה, כסף, whatever)- את לא צריכה את הכאב ראש הזה ובזבוז האנרגיות על 'מה הוא חושב'.

יה-יה

New member
כן כן כן כן כן כן כן כן כן כן כן כן

את כל מה שאת אומרת, אני מבינה. אני יודעת. איך מסלקים את המחשבות? זו השאלה. ואולי ´סתם´ "נטפלתי" אליו, כי אני רגילה שיש לי על מה לחשוב. מה שנקרא בשפת האמהות ´מחפשת לעצמי צרות´...
אני מתחילה לחשוב שהוא מונח לו פשוט במשבצת מסוימת בחיי, שמאד נוח לי להתעסק אתה כרגע (אל תבקשי הסבר למשפט, זה היה בשבילי
). רגע!!!!
לא !!!!! הכל קשור בכלל לאגו... ברור... זו לא ´אני´, זה האגו. בטוח. אה, עכשיו הרבה יותר קל "לטפל" בזה.

כן כן כן זה האגו !!!

שלא מוכן לקבל לא בתור תשובה.... אחד הדברים שהכי מושכים זה דברים שאנחנו "חושבים/יודעים" שאנחנו לא יכולים להשיג. זה "בכאילו" האתגר.
אז קורה בדיוק ההפך ברגע שתשחררי (גם מהמחשבות) ותתנתקי מהרצון למשהו "אחר/נוסף" עם האדם הזה, אז יש את כל הסכויים שזה בדיוק מה שיקרה.

יה-יה

New member
זה מה שאני חושבת מאתמול בבוקר ../images/Emo13.gif

זה פשוט כך. אבל יש עוד משהו ש"עליתי" עליו אתמול. יש לי נטייה להתאהב בבלונים שאני מנפחת
מה הכוונה? במקרה המדובר, למשל: חברה אמרה לי שיש לה מישהו להכיר לי וה"מפרט הטכני" שלו הוא כזה וכזה וכזה. זו חברה שאני מאד מעריכה את דעתה והיא גם יודעת "מה אני אוהבת"...
כשפגשתי אותו, ראיתי אותו כ´כזה וכזה וכזה´. לא חשוב שמאז שלבו התנפץ לרסיסים, אין זכר ל´כזה וכזה וכזה´ אצלו. הוא יותר ´ככה וככה´ מאשר ´כזה וכזה וכזה´
אבל אני כבר הסכמתי עם עצמי שהוא ´כזה וכו´...´. חשבתי על זה... את מי אני רוצה? את ההוא שהוא ´כזה...´ ובכלל לא את מי שעומד מולי (שהוא כאמור ´ככה וככה
). כשהבלון פוּצַץ - הבנתי. הוא לא האיש שאני רוצה. בכל אופן, לא כשהוא ככה וככה
(אבל אני עדיין נמשכת אליו לאללללללללהההההההה
) חתיכת חשיפה
אז מה. אוהבת.

נהנתי מההודעה שלך ../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

מכירה מכירה מהגן "מעשה בחמישה בלונים" ?? "בום...התפוצץ...לא נורא רוני רון זה סופו של כל בלון" (זה לא ציטוט זה מזיכרון
) ואז האחרון האחרון עף לו באוויר..... והמשך הסיפור....עף ועף לו הבלון עד שהגיע לילדה קטנה עם צמות...תפסה הילדה את הבלון...לא חיבקה חזק (כדי שלא יחנק) לא שיחקה איתו בקוצים (כדי שלא ידקר) לא נתנה אותה לחברה/חתולה (כדי שלא תגנוב אותו)...שמרה עליו באהבה במרחק מתאים (כדי שינשום ויהיה לו מרחב) וככה נולד סיפור אהבה חדש בין הילדה הקטנה עם הצמות והבלון...הבלון הפך לחברה הטוב ביותר עלי אדמות ואהבה חמה ומתוקה שררה בניהם וטעם התשוקה מלבלב באוויר ולא עובר...)....עד עצם היום הזה.
אוהבת
אני

ועם כבר בלונים מנופחים...../images/Emo65.gif

קראתי אתמול על גברים והחזיה המרופדת... אז בעצם...נניח שגבר מעוניין בבחורה בגלל שיש לה ´מפרט טכני´ (אני משתמשת בהגדרה שלך..חחח...) מרשים, ואז מגלה שבעצם... בלונים מנופחים....אז מה קורה? האם הוא יירד ממנה לגמרי או שזה כבר לא משנה לו יותר?

Talia E

New member
יכול להיות

שהוא היה מושך אותך הרבה פחות אם הוא היה רוצה אותך בכל מאודו? כמה מן הקסם הוא באמת בו, וכמה את בונה סביבו?
אני יודעת, שלי קרה בעבר (כמה פעמים), שמאד מאד רציתי מישהו, אבל מסיבות מסויימות זה לא קרה - ובמקרים האלה, תמיד ליביתי את זה מאד: הוא הפך לעוד יותר מושך, עוד יותר irresistible [יש מילה כזו בעברית?? - לא מצאתי]... המשיכה גברה עוד ועוד... כבר הגעתי למצבים שכבר לא ידעתי אם אני אצליח לשלוט בעצמי ולא לקפוץ עליו...
אבל, הפלא ופלא, כאשר השתנו מעט הדברים, התנאים, שהפכו אותו לכה מושך - המשיכה שלו ירדה פלאים! אני זוכרת כמה התפלאתי...

יה-יה

New member
לא יכול להיות

ב ט ו ח
אם הוא היה רוצה אותי בכל מאודו- אולי עדיין הייתי רוצה אותו בחלק ממאודי או אולי אפילו בכל מאודי או בכלל לא
א-ב-ל !!! תקראי את ההודעה שלי למתבוננת ותראי כמה צדקת בקשר לקסם שאני בונה סביבו. תקראי, תקראי
תודה

MsPiggy

New member
איך זה שכולנו מאוהבים היום?../images/Emo99.gif

בדיוק הדבר שחשבתי עליו בימים האחרונים!!!
והגעתי לכמה תובנות מעניינות בקשר לאהבה שלי
ולסיום - זה שרשור נפלא!

משהו שקורה גם אפשרי ? ../images/Emo13.gif

הסכמה אחת, שתיים או מה שיצא ....במיוחד שאני חושבת/כותבת תוך כדי
ישנו אדם אחד כרגע שבגללו אני מניחה הנחות... למה ? כי חשובה לי דעתו למה ? לא יודעת, כשאני בחברתו אני עוד לא יודעת אם זה בגללי או בגללו אבל אני מרגישה איזשהו אי-נוחות באוויר...מאין אולי ביישנות, סגירות עוד לא ברור לי מה זה ומאיזה כיוון זה מגיע...אם אני מגיבה ככה בגלל מה שהוא משדר לי, או שהוא מגיב ככה בגלל מה שאני משדרת ואני חשה אותו...(שזה לא דבר יוצא דופן אצלי לחוש אחר) מבלבל, מביא אותי להניח הנחות לחשוב ככה ולא אחרת ולנסות להבין....במקום פשוט לשאול ...ולא לקחת באופן אישי את התשובה...להפגע או לא....ואולי זה סתם פחד...מה שעלול להיות (שאפילו עוד לא קיים) ולא, אני לא עושה את מיטב יכולתי, נשאר עוד משהו ? או בטח אני לא שומרת על טוהר המילה, כי מרגיז שאני לא מצליחה להגיע לתשובה בעצמי מבלי לשאול, הנחה נוספת- כי אולי זה בכלל לא מעניין/מפריע/איכפת לו בכלל ואני סתם חייה את המחשבות והדמיון שלי ? למה ? אני לוקחת באופן אישי את המחשבות שלי ?? כשזה רק מחשבות ? ככה! וככה זו לא תשובה !

רגע... דבר אחרי דבר...

איפה היינו? באדם הזה שלידו את מניחה הנחות ולא עושה כמיטב יכולתך... נתחיל בשתי שאלות: למה את חושבת שאת עושה לידו פחות ממיטב יכולתך? והשאלה השניה: למה את מרגישה שאת עושה לידו פחות ממיטב יכולתך?

היינו פה, היינו שם......

שאלה שניה קודם - אני מרגישה שאני לא מתנהגת בטבעיות שזו לא "אני" בגלל האי-נוחות, לכן זה פחות ממיטב היכולת שלי....מיטב היכולת שלי היא להיות שלמה עם עצמי. שאלה ראשונה - אני חושבת שאם הייתי עושה כמיטב היכולת שלי לא הייתי מרגישה את מה שאני מרגישה ובטח לא הייתי מניחה הנחות. דרך אגב...אני לא מניחה הנחות בזמן שאני בסביבתו (פיזית) רק בין לבין

למעלה