מלגות

kfir92

New member
מלגות

אהלן.

רציתי לדעת מה הדרישות למלגות במוסדות כמו Harvard/MIT לתואר ראשון באיזורי ההנדסה (תוכנה\חשמל).
בנוסף לכך, עד כמה המלגות מכסות את עלות התואר?

תודה, כפיר

Philip Jr

New member
החדשות הרעות

הן שמלגות לתואר ראשון ולסטודנטים בינלאומיים זה דבר די נדיר, ולא קל לקבל אותן. MIT מתגאים מאד בתמיכה הכלכלית שהם נותנים ("If you are admitted to MIT, we will make sure that you can afford to come to MIT.) ויש תהליך שאפשר לעבור כסטודנט בינלאומי כדי לקבל תמיכה כלכלית, אבל אני לא יודע מה אחוזי ההצלחה / הכיסוי. המלגות ב - MIT ניתנות רק על בסיס צורך כלכלי, אבל יש להם גם מנוע חיפוש לקרנות פרטיות אליהן אפשר לשלוח בקשות למלגות על בסיס הישגים וכדומה.

את הרווארד אני מכיר פחות, ההצעה שלי היא שתגלוש באתרים של ה - FINANCIAL AID של המוסדות האלו, ותעשה מחקר רציני בנושא. כדאי גם להתקשר או לשלוח מייל אם יש לך שאלות או מידע שחסר לך.

kfir92

New member
שאלה נוספת

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

עם אילו דברים אני צריך להגיע מצוייד לפני שאני מבקש מלגה? SAT/GMAT/TOFEL, או שמספיק גיליון ציוני בגרות וניסיון תעסוקתי (צבא לדוגמה) כהתחלה?

d a p h n a

New member
אתה צריך להתקבל ללימודים

SAT, TOEFL, ערכת הרשמה ללימודים, חיבורים, מכתבי המלצה ועוד.

Philip Jr

New member
ואחרי שאתה מתקבל

תצטרך להציג מסמכים נוספים המפורטים באתרים של ה - financial aid. למשל ב - MIT תצטרך להציג תלושי משכורת / דיווחי מס שלך ושל הוריך כדי להדגים את היכולת הכלכלית שלכם.

d a p h n a

New member
דווקא דומני שלפחות בהרווארד

ואם אני לא טועה גם ב-MIT, המדיניות שלהם היא citizenship blind financial aid, כלומר שהם נותנים אותן אופציות מימון לאזרחים ולזרים על בסיס צורך כלכלי.

Philip Jr

New member
I stand corrected

אני כן יודע שהם דורשים מסמכים שונים, אבל בהחלט יתכן שלא מעניין אותם מאיפה באת, נהדר..

Sonic hedgehog

New member
בהרוורד למיטב זכרוני

אז תשלום שכר לימוד לא עולה על 5% מההכנסה ההורית.

John the Savage

New member
יש שש אוניברסיטאות בארה"ב

בהן המדיניות היא שמקבלים סטודנטים בלי להתייחס למצב הכספי שלהם, ומעניקים לכל סטודט שמתקבל מלגות בהתאם למצב הכלכלי שלהם, כולל סטודנטים בינלאומים.

האוניברסיטאות האלו הן: אמרהסט, דרתמות', הארווארד, MIT, פרינסטון וייל.
http://en.wikipedia.org/wiki/Need-blind_admission

גובה המלגה תלוי במצב הכלכלי של הסטודנט ושל ההורים שלו. המלגה המקסימלית כוללת לא רק שכר לימוד אלא גם מלגת קיום. מכיוון שזה תלוי במשכורות של ההורים ולכל מקום יש את הכללים שלו, קשה להאריך כמה בדיוק תקבל, אבל מכיוון שהמשכורות בארץ יותר נמוכות, רוב האנשים בישראל כניראה יקבלו מלגה די יפה אם יתקבלו לאחת האוניברסיטאות הללו. הבעיה היא להתקבל.

למעלה