מלגות לתואר שני

law and order

New member
מלגות לתואר שני

האם קיימות מלגות לתואר שני? ממה שהבנתי מהמוסדות שבהן התעניינתי, אין כאלו.
מעבר לכך, האם בשביל להגיש מלגה על הסטודנט להיות במעמד אקדמי "מן המניין" וסטודנט על תנאי, לא זכאי לאף מלגה?

oromer

New member
מנהל
יש מלגות לתואר שני

מלגות הצטיינות, מלגות קיום. אני חושבת שלפעמים דורשים לתרגל בעבור זה. אני לא יודעת איך הסטטוס קשור.
לפעמים יש מלגה לסטודנט שעושה תזה בנושא מסוים

law and order

New member
מדובר על MBA ולאו דווקא מחקרי. האם בכל זאת? כי כשבדקתי אמרו

שאין על סוציואקונומי..

oromer

New member
מנהל
לא הבנתי

מה הקשר למצב סוציואקונומי?
סוציואקונומי זה בעיקר מתייחס לתואר ראשון. בתואר שני זה על סמך הצטיינות, על סמך זה שאתה מתרגל, או שהם רוצים שתתמקד הלנצליח בתואר השני אז נותנים מלגת קיום ואסור לעבוד.
יש לא מעט תארים שניים (ובינהם מנהל עסקים), שבהם ניתן לשלב לימודים ועבודה. בנוסף יש אנשים שהעבודה משלמת להם עבור התואר. כך זה יחסית נדיר למיטב הבנתי מלגה סוציואקונומיץ בתואר שני.

law and order

New member
אבל מן הסתם שאם התקבלת לתואר שני

אז לפי הציונים אתה מצטיין, זה לא סותר את העובדה שיכול להיות גם מצב סוציואקונומי חלש.
מעבר לכך, תהיתי לגבי מלגות של תואר שני דוקא בגלל העובדה שמרבית המלגות פתוחות לתואר ראשון או תואר ראשון (ראשון)
ומה קורה לגבי זה שאתה לא עוזר הוראה או בתואר מחקרי.

oromer

New member
מנהל
לא בדיוק

אני התקבלתי לתואר שני. ואני לא מצטיינת. מצטיינים זה 10% מכל המסיימים. 3% הכי טובים זה מצטיינים יתרה וה7% הנותרים הם מצטינים.
לפחות ככה היה בתואר הראשון לי. אותו לא סיימתי בהצטיינות. ועדיין התקבלתי לתואר שני. יש מלגות שמיועדות למועמדים שיש להם ציונים גבוהים.
זה כמו שכל מי שיש לו ציונים מספיק טובים שעומדים בתנאי קבלה, מתקבל לתואר ראשון. אבל תנאי קבלה ממש גבוהים יכולים לזכות במלגת הצטיינות בשנה הראשונה (מעל ציון מסוים בפסיכומטרי).
הגישה כמו שאני מבינה אותה היא שתואר ראשון אמור לעזור לך להתקבל לעבודה טובה יותר ולהרוויח יותר ואז המצב הסיוציואקונומי לא יהיה נמוך. ברגע שיש תואר ראשון לא בהכרח צריך להסתכל על כמה ההורים עוזרים. כי היכולת שלך לעזור לעצמך טובה יותר.לא כל אחד חייב לעשות תואר שני בטח שלא ישר אחרי התואר הראשון.

למעלה