מלגות למודים

Futurequestiz

New member
מלגות למודים

שלום לכולם
אני יודע שבארץ המוסדות מאפשרים לתלמידי תואר שני ב״ משרה מלאה״ מימון התואר ומלגת מחיה ומציינות זאת באתרים שלהם, איך המצב באירופה? האם קיימות גם תוכניות דומות?

אריאדנה

New member
זה מאוד תלוי תחום

במדעי הרוח רוב (אם לא כל) המחלקות לא מממנות סטודנטים לתואר שני אלא במקרים חריגים ביותר, וחלקן אפילו לא מממנות את כל הדוקטורנטים שלהן. יתר על כך, גם בתחומים שבהם מקובל לממן את התואר ולתת מלגת מחייה, לא בכל המחלקות מתאפשר לממן את כל המאסטרנטים באופן מלא, ואז ממנים חלק מהסטודנטים, או שנותנים מימון חלקי.

אני בדקתי רק תכניות לדוקטורט באירופה, אז אני לא יודעת מה המצב בתואר שני, אבל בתואר שלישי, בתחום שלי, מממנים יפה בגרמניה ובהולנד, ומממנים בסדר בסקוטלנד. באנגליה המצב עבור מי שאינו תושב האיחוד בפועל בשלוש שנים האחרונות קשה ביותר.

Futurequestiz

New member
תודה

אני מדבר על תחום ההנדסה/ מדעים. על תכניות דוקטורט לא הסתכלתי, אבל נתקלתי בהפניות למלגות חיצוניות של הצטיינות או אוכלוסיות מסוימות, השאלה איך אפשר לחפש בכלל מלגות מטעם המוסד, יש שם לסוג הספציפי הזה? בין היתר גם הולנד מעניינת אותי,תוכלי להפנות אותי ולו לשם דוגמא למשהו שאת מכירה שם?

אריאדנה

New member
בשביל מידע מהסוג הזה

הסתכלתי באתרים של המוסדות השונים וגם יצרתי קשר עם אנשי סגל שם. עזרו לי מאוד גם אנשי סגל במחלקה שלי כאן. בנוסף, מידע על שתיים מהמלגות הגיע אלי לדוא"ל דרך רשימת תפוצה של התחום שלי, אני מניחה שיש כאלו גם בתחום שלך שאתה יכול להרשם אליהן.

המקומות שהסתכלתי עליהם בהולנד היו אוניברסיטת אמסטרדם ומכון מקס פלנק בניימכן. בשני המוסדות יש מידע בשפע בנושא מימון דוקטורנטים באתר האינטרנט שלהם. אני לא כל כך יודעת לגבי מאסטרנטים כי לא חיפשתי, אבל נראה לי שאתרי האוניברסיטאות יכולים להיות התחלה טובה.

לגבי השם, מלגות מטעם המוסד בדרך כלל נקראות fellowship.

למעלה