מלגות לארה"ב

sivan12316

New member
מלגות לארה"ב

שלום לכולם,

אני מגישה מועמדות ללימודי דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית (PhD) בארה"ב. אני מעוניינת להגיש מועמדות למלגות חיצוניות על מנת לא להסתמך רק על האוניברסיטאות.

האם מישהו מכיר עמותות/ארגונים של מלגות או לחילופין מלגות שהוא הצליח להשיג לעצמו וממליץ עליהם?

המון תודה,

Philip Jr

New member
תשובה

אהלן,

במקרה אני דוקטורנט לפסיכולוגיה בארה"ב

קודם כל, מה הכוונה להסתמך? את מודעת לעובדה שתקבלי בוודאות ויתור על שכר לימוד + מלגת מחייה? או שכוונתך לכך שזה עלול לא להספיק, ואת מחפשת מלגות גבוהות יותר?

אם כך, השאלה העיקרית היא האם את אזרחית ארה"ב או לא. אם לא, אין הרבה מלגות חיצוניות שרלוונטיות לנו, לצערי הרב. חיפשתי לא מעט, אבל במיוחד במדעי החברה / פסיכולוגיה אין יותר מדי אפשרויות..

sivan12316

New member
היי,

\

אם אני אקבל וויתור על שכר לימוד+ מלגת מחייה - אני אהיה מאושרת בהחלט :)

אני לא אזרחית ארה"ב, אבל יש לפחות 2 אוניברסיטאות שראיתי שלא מספקות מימון מלא עבור הלימודים , אך הן מאוד מעניינות אותי ואני מעוניינת ללמוד בהן- לצורך כך, עדיין אצטרך להגיש מלגה חיצונית,

ובלי קשר, אם אפשר להגיש ויתנו-זה עדיף לא?

Philip Jr

New member
תשובה

אם אפשר להגיש ויתנו, מה טוב. הבעיה היא ש (אני) לא מצאתי מלגות חיצוניות לסטודנטים בינלאומיים שמתאימות לסיטואציה שלי, ואני בספק שאת תמצאי. אשמח לשמוע אחרת. לרוב אפשר להגיע למאגרים של מלגות חיצוניות דרך האתר של המוסד, למשל שלנו:

http://www.osfa.illinois.edu/aid/scholarships/

זה יתן לך תמונה לא רעה של המצב של המלגות. לקראת החלק השני של הדוקטורט יש דווקא אפשרות או שתיים לא רעות. בנוסף, אם תתקבלי תוכלי להגיש בקשה ל - GRANT יחד עם המנחה שלך, ואם תקבלו אותו הגרנט יוכל לממן אותך (וגם לא בכל המקרים, זה תלוי בגרנט..)

אני מופתע לגבי האוניברסיטאות ללא מימון, את מדברת במקרה על מוסדות בקליפורניה? אשמח לשמוע, כי באופן כללי אם לא מציעים לך מימון זה לא סימן טוב במיוחד..

sivan12316

New member
כן בקליפורניה...

איך ידעת? מרבית האוניברסיטאות שם לא מציעות מימון?

האמת שבאמת בשאר המקומות לא הייתה בעיה, גם במספר אוניברסיטאות שם נותנים מימון מלא...

אבל לדוגמא,
Palo Alto university- הבנתי שלא בהכרח אני אקבל ...
וזו כרגע האוניברסיטה המועדפת עליי.

Philip Jr

New member
אכן

המצב בקליפורניה די חרבנה, סלחי לי על הביטוי
אני לא הגשתי בקשה לברקלי למשל בדיוק מהסיבה הזו.

לא יודע למה PALO ALTO מועדפת עלייך, אבל יתכן שתצטרכי לשנות כיוון, כי כאמור הסיכויים לקבל מלגה חיצונית טובה ללא אזרחות יותר קטנים מסיכויי הקבלה לתואר עצמו.

ANYWAY, בהצלחה ומוזמנת לשלוח לי מסר אם תרצי עזרה נוספת בתהליך הקבלה!

למעלה