מלגה ר'

trilliane

Well-known member
מנהל
שתי הצורות נכונות.

'מְלָגוֹת' היא הצורה הרווחת יותר בימינו (ע"ס ניסיוני האישי).

trilliane

Well-known member
מנהל
* רווחת יותר בכתב, כמובן; ../images/Emo13.gif

כמו במקרים רבים של משקל(י) 'קטְלה', בדיבור נוהגים להשתמש לרוב בצורת הנסמך (מִלְגוֹת) ואת הצורה התקנית שומעים בעיקר בנסיבות רשמיות.

יאקים

New member
זו לי הפעם הראשונה שאני שומע

מלגאות. מסקרן אותי לדעת ממי שמעת מילה זו בהגייתה המשונה הזאת. אגב, אם כבר, אזי רבים הוגים מִלְגות, וזו הגייה משובשת, כלומר לא תקנית. כשמות רבים במשקל זה הריבוי הנו מְלָגוֹת, וכן: שכבה-שכָבות; סִפרה-ספָרות; רצפה-רצָפות, סדרה-סדָרות ועוד ועוד. גם חֶברה-חֲבָרות; עֶמדה-עֲמָדות; חֶזקה-חֲזָקות.... בודדות הצורות (כנראה, בהשפעת הארמית) עסקה-עסקאות; דוגמה-דוגמאות- קופסה-קופסאות ועוד.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא בטוחה ששמעתי, קראתי וראיתי במילונים

וגם אצל ברקלי. דוגמאות נוספות: טבלות/טבלאות, פתקות/פתקאות, הרפתקות/הרפתקאות, גולסקות/גלוסקאות.

יאקים

New member
הרי בעצמי ציינתי שישנם

שמות שהסיומת בהם היא -אות, אך דרך המלך היא להתייחס אל הצורות המלעיליות-סגוליות ממין נקבה בדומה להתנהגות השמות המלעיליים הנקביים: ילדה-ילדות; מלכה-מלכות; שמלה-שמלות; נערה-נערות ועוד ועוד. ולא ראיתי כלל את התייחסותך לצורה המוזרה מלגאות, ואולי נתקלת בה אצל ברקלי הארכאי האהוב עלייך כל כך.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן, והוספתי לרשימתך דוגמ(א)ות נוספות ../images/Emo13.gif

איזו התייחסות אמורה להיות לי לצורה ה"מוזרה"?
אני מודה שהיא לא מוזרה בעיניי – יש מילים בעברית שיש להן ריבוי כפול, עם או בלי אל"ף, ו"מלגה" היא פשוט אחת מהן...
ציינתי במפורש שנתקלתי בה גם במילונים וגם בברקלי (שאינו "אהוב עליי כל כך"...
הוא פשוט שימושי עד מאוד, זה הכול).

יאקים

New member
הוספת השמות נראתה כאילו התופעה

מאוד נפוצה ומקובלת, מה עוד שדרך המלך, כפי שהראיתי, היא הצורה השגורה בשמות מלעיליים ברבים: לזכר ְִָים, ולנקבה - ְָֹות. ובעניין הצורה מלגאות, האומנם נתקלת בה בכתובים או בקרב מאן דהו מחברייך או ממכרייך? אני ציינתי שזו לי הפעם הראשונה שנתקלתי בה בשאלתה של מרב. ואם ברקלי מציין אותה, האם זה אומר שהיא שגורה, מקובלת? מעניין מי עוד מלבדך רואה בו שימושי כל כך....

trilliane

Well-known member
מנהל
לא חושבת שכך זה נראה, אבל איני שולטת ברושם

שאתה מקבל מדבריי... אני לא מבינה למה אתה ממשיך לשאול אותי שאלות שכבר עניתי עליהן במפורש, והרשה לי לצטט מהודעותיי: "'מְלָגוֹת' היא הצורה הרווחת יותר בימינו (ע"ס ניסיוני האישי)." ולגבי 'מלגאות': "אני לא בטוחה ששמעתי; קראתי וראיתי במילונים‬ וגם אצל ברקלי." (הפסיק הראשון היה צריך להיות נקודה פסיק, מצטערת אם הוא גרם לבלבול; תיקנתי). "ציינתי במפורש שנתקלתי בה גם במילונים וגם בברקלי." בקיצור, ממש לא ברור לי איך אתה מסיק מדבריי ש'מלגאות' שגורה / מקובלת / שימושית...
עניתי לשואל ששתי הצורות נכונות, וכתבתי לך ש"מלגאות" לא מוזרה בעיניי כי אני מכירה את התופעה משמות עצם אחרים (לא רבים, אבל לא נדירים). זהו, זה הכול.

למעלה