מלבושים.

אתה לא מזהה התנשאות בכל הציטוטים הללו ?

דמות האישה שעולה מן הציטוטים הללו היא דמות שטחית חסרת עומק.

עכשיו ברור שיש נשים שטחיות שמתעסקות כל היום רק במראה חיצוני. אז מה, גם יש גברים שמתעסקים בדברים שטחיים כל היום. למה הוא מדבר רק על הנשים ? שיגיד "יש אנשים"...

KUK NICK

New member
אני מתפלא עליך דניאל

לא נתקלתי הרבה פעמים איתך שאתה מפרש בצורה מעוותת לחלוטין את הכתוב.

אם לא שמת לב, הוא בכלל לא מכוון לדמות האישה הוא מכוון למצווה שאדם צריך שאשתו תהיה מאושרת ושמחה.

להלן ניתוח של הטקסט כמו שהוא כתוב לא כמו שאתה מפרש אותו:

"הנשים אוהבות כשיש להן בגד חדש, יפה." - האם אתה לא מסכים עם קביעה זו ? האם יש נשים שלא אוהבות בגד חדש ויפה ?

"תסתכל תראה נשים, מפטפטות נשים לפעמים ביניהן. מה הן מפטפטות? 'אוי, איזה שמלה יפה'" - דגש על מילה "לפעמים", האם אתה לא מסכים שנשים מדברות על בגדים "לפעמים" ?

"אם לא יכול לקנות שמלה, יקנה לה דבר, יקנה לה טבעת, יהלום, יקנה לה איזה דבר, היא תשמח" - הרב עובדיה מעל גיל 90, אתה חושב הוא יודע מה הולך היום בשוק האופנה ? מה שהוא מתכוון, אל תתקמצן עליה קנה לה איזה משהו כל אחד לפי כיסו - העיקר שהיא תהיה שמחה אפילו שמדובר בחפץ חומרי.

"מצווה לשמח אותן. וכי אדם שונא את אשתו? מי עולה על דעתו כך?". - מצווה לשמח אישה זו עובדה. ויש גם מצווה שהאישה תשמח את הגבר שלה.. אבל כנראה הציטוט נלקח משיעור לגברים אז הפניה היא לגברים.

אתה אומר :"עכשיו ברור שיש נשים שטחיות שמתעסקות כל היום רק במראה חיצוני. אז מה, גם יש גברים שמתעסקים בדברים שטחיים כל היום. למה הוא מדבר רק על הנשים"

אז זהו שהוא לא מדבר פה על שטחיות הוא מדבר פה על המצווה של לשמח אישה, תשים לב שהוא לא יצא נגד התופעה של נשים שמדברות על בגד חדש, אלא הוא ביסס טענה שמאחר והוא שומע נשים לפעמים מדברות על בגדים, אז הוא מסיק שזה יכול להיות כלי עבור הגבר לשמח את אשתו...
אם הוא היה שומע שנשים אוהבות פרחים הוא היה אומר שיקנה לה איזה פרח.. אותו לא מעניין מה שיקנה לה, ולא מעניין אם בכלל היא רוצה שהוא יקנה - אותו מעניין שהאישה תהיה שמחה ומאושרת, זהו.

אתה צריך להבין שהוא מדבר בשפה שונה ממה שאתה מכיר, כמעט ניב אחר של עברית משלי ושלך, ובכדי להבין אותו, אתה צריך להבין את הניב הזה אחרת אין סיכוי בניכם.

דרך אגב, מאחר ואתה אדם שאוהב לחקור ולא לדבר סתם... קח לינק, רק שתדע על מי אתה מעביר ביקורת:

http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=24475

בוא אני אעזור לך להבין

הנה פראפראזה על דברי הרב:

"הנשים אוהבות כשיש להן אתגר אינטלקטואלי. תסתכל תראה נשים, מפטפטות נשים לפעמים ביניהן. מה הן מפטפטות? 'אוי, ויטגנשטיין"

"אם לא יכול לדבר על ויטגנשטיין, ידבר על קאנט, פרוסט, כדורגל, היא תשמח. התורה ציוותה אותנו, מצווה לשמח אותן. וכי אדם שונא את אשתו? מי עולה על דעתו כך?".

הבנת את ההבדל?

KUK NICK

New member
סבבה אחי

אתה תשמח את אשתך ביום ההולדת שלה למשל עם דיבורים על קאנט ואני אשמח את אשתי עם טיול לחול, טבעת, בגד יפה + דיבורים על הגותו של קאנט.

זכותך.

קוק, סחתיין על הנסיון

אבל התעלמת מהציטוט בכותרת: "שכל נשים - מלבושים".

KUK NICK

New member
הכותרת לא מעידה על התוכן הנאמר.

ולכן זה להוציא לחלוטין דברים מהקשרם.

מה גם שאפילו אם ימצא רב גדול כזה או אחר, אומר/עושה דבר עברה זה לא אומר שהיהדות היא כזו כמו שאתה כותב: "וזה אחד מגדולי הדור ביהדות... רק מראה כמה התנשאות יש בדת היהודית על הנשים."

מה... אם מחר רב גדול ירצח אדם, זה אומר שמותר לרצוח אדם ביהדות ? לכן, נסה לעשות הפרדה בין יהדות ליהודים, אלו שני דברים שונים.

לגבי הרב עובדיה, ממליץ לך לצפות בלינק שהבאתי לסרט שעשו עליו ערוץ 10, אני בטוח שתראה אותו באור קצת שונה אחר כך.

shayCn

New member
זה דוקא לא מהאמירות השוביניסטיות שלו

יש לו אמירות הרבה יותר שוביניסטיות,פוגעניות שעוברות כל גבול.
זו דוקא אמירה שבאה לעודד יחסים בין המינים.

יש לו את האמירה

שגבר שעובר בין שתי נשים, כאילו עבר בין שני חמורים.

לא רציתי להעלות את זה קודם, כי הדיון היה על מלבושים.

מדובר באדם חכם, אין לי ספק שהוא היה מפעיל טאקט ולא מדבר כך אם היהדות היתה מכבדת נשים כמו שמכבדת גברים. אבל הרי לפי היהדות "ברוך שלא עשני אישה"... אז למה ניתן כבר לצפות ?

shayCn

New member
הוא לא קשור לדיון

"ברוך שלא עשני אישה" גם ללא כוונה שוביניסטית אלא מתוך כוונה לאהוב את הזהות המיגדרית העצמית.
אישה יכולה להגיד על אותו משקל "ברוך שלא עשני גבר".

KUK NICK

New member
הבעיה שאתה מפרש את הטקסט

איך שאתה קורא אותו.

במקום לשאול רב, למה הטקסט מתכוון.

אם הרב יענה לך, "כי אישה זה נחות, ואנחנו אומרים תודה שאנחנו לא הן" - אז אתה צודק אישה זה נחות, אבל אם הוא יגיד לך משהו אחר, הגרוע ביותר שאתה יכול לומר שהטקסט לא כל כך מוצלח מאחר ובכל זאת לא לזה הטקסט מתכוון.

בסופו של דבר זה לא חשוב מה כתוב זה חשוב למה אתה מתכוון כאשר אתה קורא את הטקסט.

מדוע לא לשנות טקסט כל כך פוגעני ?

כמו שאדם יברך לשלום במילים "יא חתיכת חרא", ולאחר מכן ינמק ויסביר בצורה מפותלת מדוע הכוונה היא לגמרי שונה מהפשט.

אני אפילו אנסה לנמק את זה:

כשאתה מברך מישהו במילים "יא חתיכת חרא", אתה בעצם אומר לו: אני מעריך אותך כאדם גדול, שאני יכול להגיד לך מילים כאלו, ואתה עדיין תכיל אותן ולא תתנפל עלי, זה מעיד על אדם שכובש את יצרו, איזהו גיבור - הכובש את יצרו... אדם שאינך משוכנע שהוא גיבור, אתה תברך אותו במילים יפות, כי אינך יודע אם מגיעה לו המחמאה שהוא שולט ביצרו.

כלומר: "יא חתיכת חרא" = אני מעריך אותך כאדם גיבור !

הקשר הוא

שלהגיד מזל שלא עשו אותך אישה, רבנים החליטו שתגיד (ולא אתה על דעת עצמך).

shayCn

New member
לא הבנתי מה רע בזה?

ומה עם כל אימרה,פתגם או משפט שנאמר עד היום?אנשים לא משתמשים
במשפטים ידועים על עצמם?על החיים שלהם?
דניאל,נראה כאילו אתה ממש אנטי-דתי אבל אני יכול להבין את העמדה שלך
אם היא מבוססת ואכן יש היגיון מאחוריה.
כיון שאני לא רואה היגיון מאחורי דעתך,קשה לי לקבל אותה.
אני לא רואה את הדת או רבנים באור טוב משלך.אני מאמין באלוהים, ועם זאת מפקפק בכל מיני אנשי דת שבאים 'לייצג' את אלוהים ולומר את דברו.

באמת קשה לך לראות את ההגיון

בטענה שהיהדות נגועה בשוביניזם, לאחר שאתה קורא משפט כמו "ברוך שלא עשני אישה" (שנמצא ביחד עם "ברוך שלא עשני גוי" ו- "ברוך שלא עשני עבד". תיכף תגיד לי שגם להיות גוי או עבד נתפס כדבר לא נחות מבחינת היהודים).

shayCn

New member
ההתייחסות היא מיגדרית

רק שאתה לקחת את הפרשנות צעד אחד קדימה לגויים..עבדים..
שוב,לדעתי זה משפט שבא לשים כל אחד במקומו ולמנוע מצב שגבר רוצה להיות אישה או אישה שרוצה להיות גבר..
אז בכל אופן,המשפט הזה לא כלכך אפקטיבי לחיים מסביבנו..

אבל למה על חשבון האישה ?

אם גם האישה היתה אומרת "ברוך שלא עשני גבר", אז הנימוק שלך היה הגיוני (אך היא אומרת "ברוך שעשני כרצונו", לאמור, החליט לדפוק אותי, אבל מקבלת בהכנעה...).

shayCn

New member
זה לא נאמר באותו הקשר

אתה נוטה לחבר חלקי משפטים ממקומות שונים ולבנות סביב זה
את העולם אותו אתה מציג,אבל זאת לא האמת.

למעלה