מלאכים שומרים

Mנטה

New member
מלאכים שומרים ../images/Emo101.gif

לפעמים ברגעים הכי קשים של החיים, הכי נמוכים, פתאום מגיע מישהו ועוזר. יצא לי להיות בתפקיד המלאך השומר לא פעם, אבל פעמיים בחיים יצא לי לקבל מתנה מלאך שכזה. היום יצא לי לחשוב על 2 המלאכים שלי. הם לא היו אנשים יותר טובים או אכפתיים מאחרים, הם לא נשארו חברים שלי לאורך זמן, הם היו בדיוק מתי שהיה צריך ונעלמו תקופה מסוימת אחרי זה. ולמזלי הספקתי לספר להם כמה המון הם עזרו לי ולהגיד את כל התודות שהמלים מאפשרות. יצא לכם להיות מלאכים ? יצא לכם לקבל מתנה מלאכים ? מה שמוזר (ואולי לא) זה שעדין אני מרגישה צורך להודות, על אף שאותם אנשים יודעים ואפילו היו מופתעים לשמוע עד כמה הם היו משמעותיים.

האגס 1

New member
מעניין

עכשיו כשאני חושב על זה - יצא לי להיות גם כאן וגם כאן. אבל נדמה לי שאותם "מלאכים" נעלמים כי קשה לשמור על קשר ברמה של שווה בשווה אחרי סיטואציה כזו, ובד בבד קשה גם לשמור לאורך זמן על קשר שבו האחד נושא על עצמו מטען של "נצרך" והאחר נושא בתפקיד של "המסייע", זה שתמיד נמצא "מעל". גם אם בפועל זו לא כוונת שני הצדדים, הקונוטציה של אותו מצב שבו סייע האחד לאחר תישאר ולכן המעמדות הללו יתקבעו בתודעה של שני הצדדים.

שוKולד

New member
קרה לי כמה פעמים למצוא ולזהות אותם

אנשים שהגיחו מן החשכה, ניערו אותי, העמידו אותי במצבים חדשים ולא מוכרים שאיפשרו לי זוית ריאה חדשה. מבט שונה. או הזכירו לי את הדברים שבאמת שווה לזכור. ואחרי שמילאו את תפקידם המשיכו בדרכם. כשהייתי בתפקיד הזה, אני זוכרת את ההפתעה הגדולה, התדהמה בהכרה כמה חשיבות ייחס אדם מסויים למעשה שעשית או משהו שאמרת. זה נותן תחושה טובה. משהו שהיה שווה לקום בשבילו בבוקר.

אושר מ

New member
באתי להגיד שלא (או בעצם לא להגיד)

ואז קראתי את ההודעה של שוקולד... אני לא יודעת אם יצא לי להיות ככה למישהו... אבל היה לי מלאך אחד. קצת אחר אולי, כי אני לא אוהבת אותו. אני חושבת שהוא די אידיוט ושההתנהלות שלא היתה לא בסדר... אבל הוא שינה אותי ושינה לי את החיים...

shellyland

New member
כן.

בעיקר להיות. אלה שאני מקבלת מתנה בדרך-כלל נשארים איתי עד הסוף, אחרת זה לא שווה כלום והייתי מוותרת על כל העסק מלכתחילה. אני לא מאמינה במתנות שנעלמות לי ולא חוזרות (בשבילי, בשביל אחרים אני כן מאמינה בזה).

שוKולד

New member
לפעמים זה לא משהו מכוון שמישהו עשה

לפעמים הוא אפילו לא מודע לחלוטין להשפעה של הדברים, אז לא תמיד אפשר להשאיר אותם בסביבה. ולפעמים, כשהם מסיימים את תפקידים, אין בהם עוד צורך (במובן החיובי של העניין).

D o r o t h y

New member
כן

הייתי גם פה וגם שם. אין לי חוקים לגבי שמירה על קשר. יש כאלו שהצילו אותי מצרות גדולות ועדיין בחיים שלי, יש שני בחורים שאני הייתי המלאך שלהם כהגדרתך (קצת לא נוח לי לקרוא לעצמי מלאך, אבל בהחלט שיניתי את מסלול החיים שלהם, ולטובה כמובן). יש גם כאלו (משני הצדדים) שלא נשאר קשר איתם.

מוּסקט

New member
אני כל הזמן

משנה לאנשים מסלולים - אבל אני לא מלאך - מ-ק-ס-י-מ-ו-ם נתב תנועה או סתם תמרור. ולי אישית היו לא מעט מפגשים עם אנשים משמעותיים - חלקם היו ונעלמו וחלקם האחר נשאר.

shellyland

New member
השאלה שלך

הביאה אותי לחשוב על הרבה מאוד דברים, חלקם בכלל לא נעימים, רובם קשורים ליחסי-ניצול בין אנשים, לעד-כמה אנחנו נותנים לעצמנו להיות מנוצלים, מה אנחנו מצפים לקבל בתמורה ולמה בסוף אנחנו לא מקבלים את זה. טוב, לא אנחנו. אני.

בשבת

המליצו לי לבוא אצלך לטיפול. אמרו שאת ממש שווה. אני שוקלת לפנות אליך בדיוק בעניין הזה. לא סגורה על עצמי עדיין. שימי מים בקומקום, אבל עוד אל תרתיחי.

shellyland

New member
מותק, מי שמחזיקה

חברות פולניות, פרנואידיות עם דימוי עצמי נמוך - שלא לומר אובססיביות-קומפולסיביות - שלא תתפלא כשנעלבים לה!

למעלה