מלאווח

tamarhp

New member
מלאווח

שאלה קצת מטומטמת... יש לי בצק מלאווח - איך מכינים/מטגנים אותו? צריך לעשות משהו מיוחד? ועל אש קטנה/בינונית/גדולה?

בכדי שהעלים של המלווח ייפתחו בזמן הטיגון

שימי חתיכת מרגרינה ומעליה המלווח (אפשר גם קפוא) לטגן על להבה בינונית - זהירות שלא יישרף לפני שהופכים לטיגון הצד השני , שוב לשים חתיכת מרגרינה ומעליה את הג'חנון הלא אפוי. וזהו אני משדרגת את המלווח מטגנת צד אחד כרגיל, בינתיים מכינה בלילה של 2 ביצים , מעט בצל מטוגן יבש הופכת את המלווח על מרגרינה ושופכת מעל את בלילת הביצים מעל הכל מפזרת גבינה צהובה מגוררת יאמי איזה מעדן

אימלה1

New member
עוד רעיון למלוואח

מחבת עם קצת שמן שמה את המלוואח ומכסה הכיסוי נועד כדי שהמלוואח יתנפח והעלים שלו יפתחו ברגע שאני רואה שהוא ממש התנפח אני הופכת ובעזרת סכין ומזלג פותחת אותו באמצע (נפתח בקלות) שמה בפנים ביצה הישר מהקליפה כדי שהיא תצא נוזלית. מטגנת עוד טיפה ומעבירה לצלחת השילוב של החלמון הנשפך עם בצק המלוואח חלומי......

pirge

New member
מעטפות או קרואסונים ממלוואח במליות שונות

מלוואח במלית תפוחי אדמה וגבינות מאת:פירגה עלי מלוואח מופשרים מלית: 2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה 500 גרם גבינה לבנה רגילה 50 גרם בולגרית לא מלוחה מדי--- מגוררת 100 גרם צהובה מגוררת ביצה מלח לפי הצורך מערבבים שמים באמצע את המלית סוגרים מ-2 קצוות נגדיות ומהדקים למרוח ביצה- אפשר לפזר שומשום אם מותר לילדים. אפשר לשים טיפונת רוטב פיצה לפני המלית-שאלה של טעם. תהנו

tamarhp

New member
שאלה

יש הבדל בין מלאווח לבצק עלים רגיל, חוץ מהצורה העגולה?

pirge

New member
אופים עד להזהבה על ניר אפיה. מלית בשר

מלית בשר: לטגן לפחות 3 בצלים עד להזהבה---- ולהוסיף 2\1 קילו בשר הטחון לערבב תוך כדי טיגון---כל הזמן---- שיהיה פירורים. כשמוכן,להוסיף ביצה טרייה ולערבב. להוסיף גם ביצה קשה מגוררת. לתבל בכורכום,מלח ופלפל שחור ולקרר. כדאי להוסיף 50 גרם צנובר שטוגנו באותו מחבת שטוגן הבשר---- בלי להוסיף שמן (על יבש) ולערבב כל הזמן. מכינים ואופים כנ"ל בבקשה

אמל'ה ופירגל'ה רעיונות נפלאים. פותר את דילמת

ארוחות הערב. תודה

ady18

Well-known member
אצלי

מלוואח מגלגלת שמה ביצה קשה רסק חומוס\טחינה ואוכלים והגרסה השניה שמה רוטב פיצה גבינה צהובה מגולגל גם מאוד טעים

pirge

New member
יאמי עדי,נשמע נהדר. גם ראיתי פעם ששמים ביצה ט

טריה שלמה ומטגנים?

ady18

Well-known member
אני לא מכירה רק עם ביצה קשה מכירה לא ניסתי...

pirge

New member
תודה עדידוש,אולי מישהו יתן את המתכון וההכנה

pirge

New member
עכשיו ראיתי שאמל'ה נתנה מלוואח עם ביצה

חייבת לנסות פעם,נשמע טעיםםםםםםםםם תודה.

למעלה