מלאווח

מלאווח

אני כותב לך את ההודעה הזאת בהמשך להודעתך מלמטה שבה שאלת את בארס מהו סדר קוסמי וכולי וכולי ושאלת את חברי הפורום האם הבנו משהו מדבריו וכיוצא בזאת. אז ככה,אם יש משהו שניתן לקרוא לו בשם סדר קוסמי אזי ניתן אולי להשוות אותו לסדר העולמי החדש של החברה הטובים בוש ,קלינטון לדורותיהם. יש יישות אחת,אמריקה,ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, הארץ בה נכון ויכונו החופש והחירות לעולמי עולמים,שהיא תחילתו של הסדר והמייצגת את הסדר בערכיה,בתרבותה במשטרה במוצרי הצריכה שלה כמו גם בכוכבי הקולנוע בטלוויזיה ובפרסומות וכדומה ויש את שאר העולם שצריך להתיישר לפי ההגיון או השיגעון או השיגיון האמריקאי,בין אם ירצה ובין אם לאו,בין אם יבין אן בין אם לאוו. אז בהשתמשנו במילה סדר אנו בעצם מניחים שיש מי שעושה סדר ואנו בעצם לא חופשיים לסדר בעצמנו אלא כפופים לעקרונות הסדר שלו. אלא מאי,איננו יודעים ומבינים את עקרונות הסדר שלו ואולי לעולם לא נבין. וגם איננו בטוחים שהסדר הזה הוא הסדר האמיתי.אם יש סדר,היינו רוצים לראות סדר קצת אחר,כי לא תמיד אם אנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שיש סדר, אנו מוצאים את ידינו ורגלנו(או את עצמנו)בסדר הזה. לפעמים אנו מרגישים שיש סדר.דברים נולדים ומתים.עונות השנה מתחלפות, המשכורת שלנו נכנסת בזמן והשמש שוקעת בדיוק באותו מקום שבו שקעה אתמול וזורחת בדיוק באותו מקום שבו תזרח מחר,אולם לפעמים לילה אחד הוא לא כמו כל הלילות והסדר שלנו לא מתאים לכל הסדרים ואז מתחילים אי סדרים בחיינו ואי דיוקים ואי הבנות והכל כבר לא נראה לנו כל כך מסודר ונהדר ומהודר. אז אם יש סדר קוסמי,הכוונה היא שהוא מתחיל באל הכל יכול שאחראי על הכל וכל אחד מאיתנו הוא חלק מהסדר הזה,אם כי לא תמיד מובן לנו מה מקומנו היחסי והאמיתי "בסדר" וזאת משום שאנו חלק משרשרת אינסופית של דברים וזה יהיה קצת יומרני מצדינו להחליט שאנו לא חלק משרשרת כזאת ולכן נמצאים מעל הטבע או מחוץ לטבע וכדומה. אז את כל הדברים הללו אתה בוודאי יודע. מצד שני מי אמר שבכלל יש סדר? ואם סדר אז דווקא סדר קוסמי? אולי כל הדברים מתרחשים בחוסר סדר גמור ללא כל קשר למישהו שמסדר אותם? אני לפעמים צריך לסדר את החדר שלי לאחר שהייתה לו צורה מסויימת והוא התבלגן במהלך הזמן,אולם אף פעם אין לו את אותה צורה גם לאחר שאני מסדר אותו,אז אם כן מי אמר שהאל מסדר את הקוסמוס? האם הקוסמוס מתבלגן במהלך הזמן?איך זה יכול להיות אם הקוסמוס הוא האל? אז באמת לא ממש קיים דבר כזה "סדר קוסמי".קיים האל שאת שלמותו באמת האדם אינו יכול להבין ובכל השאר זה רק ביטויים שהפילוסוף וויטגנשטיין אמר בצדק שהשתיקה יפה להם משום שהם יכולים רק לסבך אותנו. אז אני בהחלט מצטרף לקריאתך לא לחקור "במופלא",משום שאז אנו מתחילים בהכרח לדמיין כל מיני דמיונות וכל מיני קוסמולוגיות שבינן לבין "המציאות" המרחק בוודאי רב מאוד,כמעט אינסופי. אז בעצם אולי עדיף כבר אי סדר.זה נראה לי קצת יותר יצירתי ופחות אפרורי ומשעמם,אולם לתאר את האל כמשהו שאפשרין בו צמדי ניגודים,אפשרות לסדר או אי סדר,זה כבר לקחת את המושגים שלנו שנמצאים למטה ולקבע אותם באופן לא מוצדק בעולם שלמעלה. אז סדר קוסמי לפי בארס הוא כנראה מששהו כמו תרשים זרימה,רק שאם אנו לא מגיעים לסיבת הסיבות שלו או להידברות ישירות עם אלוהים,אנו בעצם לא בתרשים זרימה אלא במבוך וסביר להניח שנגיע בחיפושנו אחר המופלא רק לטעויות מגוחכות ועמוקות יותר שיעמידו אותנו באור קוסמי מגוחך למדי. אז זה אולי יהיה אור אבל זה יהיה אור של תעתועים,כמו זה שרואים לפעמים במדיטציה. אז בעצם הגענו למסקנה שהסדר היחידי שאנו יכולים פחות או יותר להבין הוא רק הסדר העולמי החדש של בוש-קלינטון לדורותיהם. זה לא אומר שאנו חייבים גם לקבל את זה.נגד סדר כזה אפשר בהחלט להתמרד. ואפשר גם לשאול שאלות ולהקשות קושיות.אין כאן שום דבר ממש מופלא. :) מוטי.

ומכאן אפשר לשאול את השאלה

איך בעצם צריך להתנהל פורום מדיטציה? האם צריכה להיות לפורום סיבת הסיבות שתחליט מהו הסדר ומה תהיה השתלשלות העניינים תוך טענה שאנו לא אמורים להבין לבד דברים כאלה,כי הם נמצאים בתוך המופלא מאיתנו או שמא לא צריך להיות ממש סדר וסיבת הסיבות צריכה להצניע את עצמה ולהתחפש לסתם סיבה רגילה או אפילו סיבה למסיבה? עיינתי אתמול בפורום מדיטציה בוואלה. האדם שמנהל את הפורום שם כמעט ולא מורגש ולא קיבלתי את הרושם שזה בגלל שאין לא מה לומר. הוא מצליח לנווט בין קצוות שונות מבלי לאבד את הצפון ואת הכוכבים ואת ההגה. וגם ראיתי שם סדר,אם כי לא ראיתי שמישהו מנסה להשליט סדר. הניווט שם נעשה בניחותא. ושאלה לאינקה,אמור לי בבקשה,אם נניח אתה היית מנהל את הפורום הזה, האם היית מסוגל להצניע את עצמך,כמעט להעלים את עצמך? האם זה ביכולתך? כבר אמרתי בהודעה אחרת שאתה ודרול שני צדדים של אותו מטבע, אם כי הסדגנון שלכם שונה. אתם רבי כישורים ויכולת,אין ספק אבל אתם מטילים צל גדול מדי על ההישגים של עצמכם.מי יודע,אולי אני יודע. :) מוטי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif למה שלא אתה תנהל, מוטי?

אני באמת שלא צריך את כאב הראש הזה. כך אוכל להכנס מתי שארצה ולומר את שיש לי לומר בלי כל המחוייבות. וזו לא מניפולציה. ממש רווח לי מעצם המחשבה על הרעיון :)

yaga1

New member
"סדר קוסמי"

היכן מתקיים ומתנהל הקוסמוס ?? הקוסמוס מתקיים ומתנהל בתודעה ה"סוביקטיבית" התופסת !! תודעה זו תופסת את דבר קיומה עצמה כמושכל ראשוני במצב זה, התודעה, מושא תפיסתה (היא עצמה), ותהליך התפיסה - אחד הם אחד הם כ"יסוד" אשר בו חל פיצול מושגי לשלושה כ"מהות" כל מה שמעבר למציאות מושגית בסיסית זו וחיצוני לה לכאורה , אותו אנו מכנים הקוסמוס, הוא היבט ופיתוח של ערך המושא בתפיסתה של תודעה זו היבט זה, הקוסמוס, על ה"סדר" שבו, יהיה ככל שיהיה, הינו חסר ממשות אוביקטיבית וחב את קיומו להיותה של תודעה תופסת דרך תהליך התפיסה היבט זה, הקוסמוס, מורכב מערכים שונים ומשתנים ה"סדר" היחיד המתקיים בין ערכים אלו הוא הסדר אותו מקנה להם התודעה התופסת ע"פ "אופיה" וצרכיה ב"שאיפתה" להפרה וביטול של מציאות התפיסה את סיומה של מציאות זו יש הנוהגים לכנות בשם- הארה

יאגה,אני חייב להודות

שלא הבנתי כלום.או שאולי לא הבנתי כלום. תנסה להיות יותר בהיר. הסגנון שלך מזכיר לי את זה של פלוטינוטס באנאדות. או של כמה פילוסופים שגורמים לי מהר מאוד להרגיש נחות מבחינת יכולת ההבנה הבסיסית שלי. מנסיוני למדתי עד היום שאין כמעט דבר שאני לא יכול להבין. יש רק מי שלא הצליח להסביר טוב. אז תסביר לי שוב בצורה בהירה יותר ומי יודע אולי אפילו נגלה שאני כבר יודע את מה שאתה יודע מעצמי,או שלא. לא הצלחתי להתגבר על התחושה שזאת בסך הכל תפיסה פילוסופית, אולי אפילו סוליפזיזם.אבל יכול להיות שאני טועה. בכל אופן אם כן,הרי זה מיותר,כי מלכתחילה לא הייתה לי כוונה לדון מהו סדר,שהרי תוך שנייה וחצי יהיו מגוון של דיעות סותרות לכאן ולכאן.אבל שיהיה.אולי באמת לא הבנתי אותך,כמו שציינתי מלכתחילה. :) מוטי.

yaga1

New member
ממ....מוטי

חזרתי עכשיו הבייתה וקראתי את מה שכתבתי טוב נו...אני לא אטען שאינני מבין את מה שכתבתי יחד עם זאת אני גם בהחלט מבין אותך לא התכוונתי להתפלסף...באמת העצלנות שלי לכתוב הודעה ארוכה הוציאה ממני סגנון מושגי כזה אבל אתה צודק...זה יצא קר ומנוכר מבטיח להכניס קצת חום לדברים בהזדמנות ראשונה אשווה את דמותך לעיני כמודל לכתיבה סובלנית ובהירה

למעלה