מלאה חרדות ופחדים....

רועיקי14

New member
מלאה חרדות ופחדים....

שלום לכולן, ילדתי את בני ב-14/08 . גילו כעת 3.5 חודשים. אנחנו במעקב פיזיוטרפיסטי עקב נטייה של הראש שלו לצד אחד. ובטיפול האחרון המטפלת אמרה שאין לבני מיקוד בראייה, וכמושיטים את היד מול פניו הוא אינו ממצמץ. נשלחנו לבדיקת אי.אי.ג'י.
מאז אני רק בוכה, לא מתפקדת ובכלל לא יודעת מה הבדיקה הזו אומרת והאם יש בעיה עם הבן שלי.
אשמח לדעת מכן האם בגילו (גיל מתוקן 11 שבועות) הוא צריך להיות ממוקד בראייה, ואם לא אז מה הקושי שעומד מאחורי זה.
אודה מאוד על עזרתכן.
רועיקי

רועיקי14

New member
שכחתי להוסיף

שבני המתוק נולד בשבוע 33+4 עקב ירידת מים. בנוסף לפני השחרור מהפגייה עשו לו סונר מוח שיצא תקין. אבל הוא נולד עם מרפס קטן (האם יש לזה קשר?)
שוב תודה
רועיקי

tym10

New member

מתי התור ל EEG?
חוסר מיקוד או מצמוץ יכול לסמן הרבה דברים שהראשון מהם הוא- לא כלום.
מה את מרגישה? אלייך הוא ממקד מבט?
בדיקת EEG היא בדיקה נוירולוגית בבדיקת EEG נעשה רישום של הפעילות החשמלית במוח.
הייתי מתייעצת עם רופא ילדים או נוירולוג שאני סומכת עליו כדי לברר מה בדיוק החשד.
מקווה איתך שהכל תקין.
תעדכני.

רועיקי14

New member
הי...

אני מרגישה שאלי הוא ממקד מבט.
הרופא ילדים שהתייעצתי איתו לא היה אמפטי כל כך ואמר שאין הוא יודע מה הבעיה ושצריך לבדוק את הנושא.
אוף... החוסר וודאות הזאת משגעת אותי.
אני באמת מקווה שזה כלום, ושהכל יבור כבר. אני פשוט מרגישה באפיסת כוחות........

אורטל OSE

New member
קצת הסברים

חסרים לי פרטים כליים נוספים אבל לאור מה שכן תיארת- סונר מוח תקין, לידה בשבוע סביר ופגיה נורמלית (לא ציינת על סערות מיוחדות) אני מניחה ומאמינה שזה באמת שום כלום.
11 שבועות מתוקן הם זמן סביר מאוד לחוסר מיקוד המבט ואם ההתפתחות תקינה יחסית אז כרגע לא נראנ לי מחשיד בכלל.

בדיקת EEG היא בדיקת מוליכות חשמלית במוח. לא כואב ולא מסוכן.

שיהיה בהצלחה ביום ראשון ותעדכני.
תחזיקו מעמד!

tym10

New member
אמא יודעת הכי טוב

הפג שלי בן 12 שבועות מתוקן. אתמול היינו בהתפתחות הילד, הפיזיוטרפיסטית הרארתה לי שהתינוק ממקד מבט רק כשמשהו מענין אותו... גם אצלינו הוא "ברח" כל הזמן מהמשחקים אליי.
לגבי מצמוץ, רופאת הילדים הסבירה לי שלתינוקות יש הסתגלות מהירה. ז"א, תנפנפי מולו פעם אחת הוא ימצמץ בפעם השניה כבר לא כי הוא התרגל. ( אני חשדתי לגבי השמיעה)
היום המגמה היא לבדוק הכל לעומק כמה שיותר מוקדם. גם כדי לאתר בעיות ובעיקר כדי למנוע תביעות עתידיות...!!!
תהיי רגועה.
אולי תפרטי קצת מה הוא כן עושה מבחינה מוטורית וקגנטיבית.

רועיקי14

New member
אז ככה...

רועיקי כבר שוכב על הבטן (מה שפעם היה משימה מאוד קשה כי הוא לא היה מסכים בשום פנים ואופן). הוא מרים את הראש מצד אל הצד על הבטן וגם על הגב. מזהה את הקולות שלנו. כשהיה אצל הורי ואני ובעלי לא היינו הוא לא הפסיק לבכות...
הוא מחייך המון, זז הרבה, התחיל כבר לפתוח את הידיים, ז"א שהידיים לא מאוגרפות. לי נראה שהוא כן מגיב לסביבה, אבל כנראה שהפחד שמא יקרה משהו מאוד מאוד מלחיץ ומפחיד אותי.
אה ועוד משהו חשוב לא פחות, ציינתי שיש לו נטייה של הראש לצד מסויים, אז כיום הואמסובב ברצון את הראש גם לצד השני...
בע"ה אני מקווה שהכל יהיה בסדר

באופן כללי, כשיש טורטיקוליס (הטייה של הראש)

חייבים לבדוק גם ראיה, כי לפעמים ההטייה היא בשל פיצוי על פזילה (שעשויה להיות סמויה). מצד שני, אני חשובת שראוי קודם להפנות לרופא עיניים שגרתי ואז להעמיק בירור במידת הצורך (ואחרי כל זה: סביר מאוד שהטורטיקוליס כלל לא קשור לראיה).

בהצלחה בבדיקה ושתדעו בשורות טובות!

למעלה