מלאה בפחד, לא נופלת

מלאה בפחד, לא נופלת

המון דברים קורים, ואני נותנת להם.
והרבה פעמים אני צריכה להרגיע את עצמי, לומר שאסתדר, שאני יכולה.
והרבה פעמים אני מנסה לראות אותי כמו מישהו אחר מהצד, כדי למצוא משהו טוב.
הייתי בחג אצל קרוב משפחה, ששנים לא הייתי אצלו (כמו כל אחד אחר, לא התארחתי בכלל) אבל הוא היה אחר, עזר לי לאחרונה (ביקשתי!) והראה באמת שאכפת לו.
באמצע לטפל בעניינים הכספיים, מקבלת גם עזרה והדרכה בסדנה שמשתתפת. הולכת להיות פגישה עם המדריך שם, הפסיכולוגית ואני.
אני מנסה כל כך להמשיך לעשות דברים, למצוא מה יחזק אותי להמשיך ולא ליפול.
עוד מעט מסיימת את העבודה הנוכחית, ומחפשת עבודה לאחר כך. זה דבר שקשה לי, ואני כל כך רוצה עבודה שאוהב, שתעשה לי טוב.
דיברתי עם האחראים אבל זה לא בטוח, ואני ממשיכה לחפש בעצמי, בכל מיני תחומים. לא פוסלת, מנסה.
השבוע הולך להיות שבוע ממש עמוס, יום אחד תחילת עבודה בתחום חדש לי, יום אחר ראיון עבודה, פגישה עם הפסיכולוגית והמדריך, סדנה...
אני ממש מפחדת, אבל רוצה להאמין שאצליח לעבור את זה. ושגם אם לא יהיה קל ופשוט, אני אצליח להתמודד עם זה. לא אתן לכלום להפיל אותי.

(מה שמוזר בתקופה הזו, המון חלומות מפעם מגיעים אלי. ובבוקר אני צריכה לשכנע את עצמי שזה לא יחזור. שלא כל האנשים כאלו.
אני לא בטוחה שהחלומות לא גורמים לי כן לשמור מרחק, כמו תזכורת או אזהרה, לא לסמוך יותר מדי.
ובעצם, גם בלי החלומות, נראה לי שאין לי מושג איך יוצרים קשרים עם אנשים. אולי לא ידעתי אף פעם.)

levshavur

New member
פנס

שלום לך
קודם כול שינויים הם תמיד דבר מפחיד, בגלל חוסר הוודאות של מה יהיה שם, בעתיד...ולכן הרגשות שלך הם נורמליים לחלוטין...אני יכולה להגיד לך שבפעמים שבהן כן הלכתי לראיונות עבודה בהחלט שהיו לי פרפרים בבטן לפני הראיון...אני חושבת שלפני שאת נכנסת למקום עבודה חדש באמת תשקלי אם יהיה לך טוב שם ולא רק השיקול הכלכלי (שגם הוא, מה לעשות, חשוב) אבל עדיין, אם העבודה תשעמם אותך מהר מאוד תרצי לברוח ממנה...
לגבי חלומות: אני זוכרת ששאלתי פעם את הרופאה שלי (שהיא גם פסיכולוגית שלי במשך הרבה שנים) לגבי חלומות סיוטיים מהעבר שחזרו לי דווקא בזמן שקט יחסית, והיא אמרה שלפעמים דברים עולים דווקא בתקופות "טובות" כשהנפש מסוגלת יותר להתמודד עם תוכן קשה.
לגבי יצירת קשרים: אם זה מצב תמידי שמציק לך, קיימות קבוצות טיפוליות שמיועדות ספציפית לאנשים שמתקשים ליצור קשרים, ואולי דווקא טיפול קבוצתי זה גשר לעבור את המחסום הזה בסביבה תומכת.
קיימים גם כל מיני סוגי מפגשים בין אנשים בודדים, אבל אין לי מושג איזה סוג טיפוסים הולכים לשם...
אולי שווה לך לברר אם במתנ"ס בסביבה שלך יש טיולים או פעילויות חברתיות...בשכונה שלי יש פעילויות כאלה, למרות שבעלי הוא די טיפוס של בית, אז חוץ ממפגשים עם חברים מדיי פעם, אנחנו לא הולכים לפעילות חברתית...
לבשה.

פנסונת

את עושה הרבה דברים מרשימים, ועוד יותר מרשים שאת יודעת לספר עליהם כאן.
אני יודעת שיש הרבה דברים שאת לא יודעת איך לעשות או איך להתמודד איתם, וזה נראה כאילו הפערים בינך לבין העולם או לבין הבטחון שהיית רוצה לתמיד יהיו שם. אבל תראי כמה עשית בשנה הזו, כמה את מעיזה יותר ואיך את עושה לעצמך, לאט לאט, מקום בעולם ויציבות.
אז אני בטוחה שבהמשך הדרך יקרו לך עוד הרבה דברים נהדרים.

תודה, על המילים שלך כאן תמיד.

אני כותבת כי זה עוזר לי, להגדיר לעצמי מה אני רוצה, ואולי גם להרגע.
היתה לי פגישה ממש טובה עם הפסיכולוגית, משהו ברמה מאד ראשונית של אימון אבל לא קרה עד היום.
והיתה לי עוד שיחה בעבודה, שבמהלכה קלטתי שאני מסוגלת היום להודות במשהו שאני טובה בו.
והכנתי דברים להתנסות החדשה שלי מחר, ממש מקווה שילך טוב, זה הכי מלחיץ.
אחר כך מחכים שאר הדברים... ופעם נוספת השבוע עם הדיאטנית.
ויכול להיות שאכתוב כאן יותר השבוע, כי ממש לחוץ לי.

קולדון

New member
כל הכבוד לך

על הגישה שלך, על החוזק, על היכולת לשתף ככה
-שזה הכי מחזק שיש. לשחרר את הפחד ולהעז להסתכל עליו כפי שהוא, בפשטות.

צעד אחרי צעד את מטפסת החוצה, וכל הזמן רק ומדת להעריך את עצמך יותר ולהעלות את האתגרים.

זה קצת כמו כדור שלג שגדל, והפעם לטובתך.
ההתחלה היתה הכי קשה. לגייס את האמונה, להחזיק מעמד ולא להתיאש. את עכשיו במקום אחר לגמרי שכבר יודעת שאת יכולה, ונותנת פייט גדול.

את תמצאי את הדרך, אני מאמינה בך!
ותמשיכי לשתף כשקשה, ובכלל!

תודה

קצת כמו ילדה קטנה, תגובות של אחרים עוזרות לי לפעמים לשים לב ולהעריך את מה שאני מנסה לעשות...
אז תודה.

עוד יום

הייתי כל כך לחוצה מאתמול, וקרה לי משהו מוזר - מדהים:
מרוב לחץ התכוננתי ממש טוב למה שהייתי אמורה לעשות, קראתי חומר, תכננתי את הזמן, ופתאום הרגשתי סוג של ציפיה / התרגשות / סקרנות, רציתי כבר לנסות את זה. זה היה ממש נעים לגלות, שהצלחתי להרגיע את החרדה הזו שלי לפני משהו חדש, ולהכניס הרגשה טובה במקום.
וההתנסות הזו עברה טוב, נהניתי שם גם אפילו, וזה משהו חדש שמעולם לא התנסיתי בו. עוד לא יודעת לאן זה ימשיך אבל מבחינתי עשיתי מה שיכלתי עם כמה סיבות להחמיא לעצמי...

אז ממשיכה לעבוד, ההתמודדות הבאה זה הראיון, ויצירת קשר עם עוד מקומות עבודה אפשריים.

לא ייאמן, מרגישה שיש לי סיכוי לעשות את זה.

ומתברר שגם היום הזה עבר

דיברתי עם המפקחת והלך לי טוב, מקווה שייצא מזה משהו.
היה ראיון גם ממש בסדר, ושמחתי שלא דחיתי אותו כמו שחשבתי לרגע.

מה מחכה לי מחר? שיחה רצינית עם הדיאטנית, אחרי כל החופשים והחגיםוההזנחות.
כשאני משקיעה מאמץ בנושא אחד אני לא מצליחה לשמור על הדבר האחר, ועניין האוכל די הוזנח. אז מחר נבדוק מה הלאה.
ומחר, גם הפגישה עם הפסיכולוגית והמדריך בסדנה.

והסדנה הזו, יותר מהכל מזכירה לי שנשאר קומץ קטן של אנשים טובים בעולם הזה.
אף אחד לא חייב לי כלום, הוא בא לפגישה הזו מיוזמתו ובזמנו, וכולם שם עוזרים מעבר לשעות ולתפקיד.
טוב להיזכר בזה.

אולי זה מגוחך שאני מעדכנת כל דבר

נראה לי שזה עוזר לי לאסוף כוח...
סליחה מהמשתעממים/ות,
תודה לקוראים/ות.

היה

וזה בעיקר סיכום היום,
מהבוקר עד לסיום הפגישה הנדירה מאד לדעתי, שהיתה עם הפסיכולוגית והמדריך.

באמת?

לא מאמינה שזו אני. שעשיתי את זה.
אמרו לי משהו בעבודה שגרם לי להרגיש לא נוח, להאשים את עצמי ולהרגיש ממש רעה וכושלת.
ומה עשיתי? סימסתי לזו שאמרה את זה שאני מרגישה רע עם זה, דיברנו ועכשו אני חושבת שבעצם איפשרתי למישהו אחר לדעת מה אני מרגישה ולהרגיע אותי.

קולדון

New member
אין עלייך! מדהימה!

ממש השראה לקרוא את התהליך שאת עוברת!

זה לא יאומן כמה דברים יכולים להפתח בחיים כשמשחררים את המחשבות האוטומוטיות ובודקים מחדש את האופציות.

את מפתיעה את עצמך לטובה וגם אנשים ימשיכו להפתיע אותך לטובה :)

עוד

מוזר
אני צריכה לומר לעצמי מה כן הצלחתי, מה כבר עשיתי,
שיהיה לי כוח להמשיך.

האמת שהמון. אני מרגישה קצת חדשה, בסוג של הרבה התחלות. הרבה התנסויות לא מוכרות.
אולי ההשוואה לא הכי מתאימה, אבל לפעמים אני אומרת לעצמי - כבר היית מוכנה להעיז ולמות, אז תעיזי ותנסי. הכל מאד מפחיד, ואני מנסה.

אני מגלה דברים מאד מוזרים. קצת קצת מצליחה למשל לראות שאני מצליחה, שאנשים מעריכים אותי. שאני קצת טובה...
נראה לי שכתבתי על זה כבר, כנראה זה משהו שלומדים בהמשכים.

בינתיים התחלתי עבודה של משרה חלקית, להגדלת המשכורת... בתחום חדש לי לגמרי, ואיכשהו מצליח לי, ואני אפילו נהנית, אחרי הלחץ והפחד.

עכשו אני שוב מחפשת עבודה, הולכת לראיונות, מתקשרת, פונה לבקש עזרה. כל כך חשוב לי עבודה שאהנה ממנה. ומפחדת שלא אמצא... ואתפשר שוב...

אין לי זמן לבזבז, יש לי המון מטלות באירגון התקציב, חיפוש עבודה, וחובות למקום העבודה הנוכחי.
מקווה שאספתי מספיק כוח לאלו...
תודה לקוראים

למעלה