מכת

א אוהל

New member
מכת ../images/Emo188.gif

השבוע פגע ברק בקופסא של הכבלים והממיר אצלנו ואצל השכנים הצמודים נשרף (עלה ממנו ריח של פלסטיק שרוף) והפקק בבית קפץ. היום גילינו שהרסיבר של המערכת לא נדלק - האם יכול להיות שגם הוא נשרף במכת הברק? גם הרסיבר וגם הממיר מחוברים לאותו תקע אם זה משנה. איך אפשר להגן על המכשירים בבית במקרה של מכת ברק? למחשב יש אלפסק וגם למקרר יש קופסת הגנה אבל מה עם שאר הבית? האם מפסק הפחת שקופץ לא אמור להגן על המכשירים? מנסיונכם, אם זו אכן מכת ברק, האם ניתן לתקן את הרסיבר או שהוא הלך? מדובר ברסיבר איכותי של NAD.

יקי30

New member
אפשר לתקן הכל

זו רק שאלה של עלות אבל אפשר לתבוע את ח"ח תלוי היכן אתה גר,כמה שכנים תוכל לצרף לתביעה מי שהופט וכו'

מה אשמה חברת חשמל ?

ברק יכול להיכנס בכול מיני צורות לקווים . ברק זה כוח עליון אין שליטה על זה

יקי30

New member
ח"ח

לא צריכה לדעת שזה ברק(אני גם לא בטוח שזה ברק ) בדר"כ הנזקים במכשירים נגרמים בעת חזרת המתח -ברגע הראשוני יש עליית מתח חזקה שגורמץ לכל השריפות למינהם שחברת חשמל ירסנו את המערכות שלהם! (גם לי הלך דיסק קשיח !!)

מאגר

New member
ליקי 30 אתה יכול להאשים רק את

החשמלאי שעשה את עבודת החשמל בבית חח"י לא אחראים על הקדוש ברוך הוא ועל הברקים מי שאחראי על זה זה רק החשמלאי שהיה תצריך לדאוג למערכת הארקה טובה ולקולט בקרים מתאים.

א אוהל

New member
אבל הברק לא פגע בבית שלנו

אלא כנראה בקופסא של חברת הכבלים בחוץ ועבר דרך החוטים של הכבלים, כי הרי גם אצל השכנים אותו ברק שרף את הממיר.

eli44

New member
יש לומר כולא ברקים ולא קולט ../images/Emo132.gif

סתם שתדע.

elians

New member
אתה יכול לחכות להפסקת חשמל

שתהיה בגלל חברת חשמל בליל חורף גשום וסוער ואחרי שתדליק הכל "תופתע" לגלות כי הרסיבר לא דולק, שלח אותו לתיקון ותודיע לטכנאי שזה קרה בעקבות הפסקת חשמל, והוא ירשום בדו"ח, תשלח לחברת חשמל ותקבל פיצוי כספי. ככה אני עשיתי עם המחשב שנשרף לי הספק... הלכתי ושמתי את הספק כוח הכי יקר שמצאתי ושלחתי את החיוב לח"ח.
קבלנו זיכוי בחשבון חשמל.

elians

New member
חחחחח כאילו זה יוצא להם מהכיס הכסף

לא נורא, כל מה שאנו עושים הצרכנים זה מקובל על עוגמת הנפש שאנחנו מקבלים בכל פעם בעת קבלת החשבון המנופח

למעלה