מכת סמים בקניה.

מכת סמים בקניה.

רצות המרתון וילה צלנגט קימטו וגויס קיפלימו.

ניתפסו משתמשות בסמים אסורים.

והן מצטרפות לריטה גפטו שנתפסה לאחרונה השתמשת בסמים.

בשנתיים האחרונות נתפסו למעלה מ-40 רצי מרתון בשימוש בסמים בקניה.

אין בדיקות סמים במרתונים גדולים ומפורסמים

בדיקות סמים נערכות בתחרויות אולימפיות , אליפויות עולם , אליפויות של מדינות הכפופות לאיגוד האתלטיקה הבינלאומית , אליפויות של יבשות כמו אליפות אירופה וכולי.
אין בעיה לבודקים לגשת למנצח או מנצחת באולימפידה או אליפות עולם ולערוך בדיקה ואם הספורטאי או הספורטאית שניצחו נתפסים ואז נשללת מהם המדליה שזכו ומוענקת למי
שהגיע אחריהם ( זכור לכולם בן גונסון שניצח בריצת 100 מ באולימפידת סיאול 1988 ואחרי שנתפס הועברה מדלית הזהב לקרל לואיס שהיה שני ). חוץ מזה מי שנתפס נענש בהרחקה
לתקופה מסוימת.
לצערנו מארגני תחרויות פרטיים כמו מארגני מרתונים גדולים ומפורסמים לא נוהגים לעשות בדיקות סמים. הם לא מעונינים פתאום להתחיל בבדיקות סמים כי שמה של התחרות או של
המרתון הזה ייפגע אם המנצח או המנצחת ייתפסו בבדיקת סמים . הם לא מעונינים בפרסום שלילי אחרי ההשקעה העצומה שהשקיעו במרתון המפורסם שלהם .
ראיתי מספר מאמרים שטוענים שבשנים האחרונות שופר שיא המרתון לגברים מספר פעמים ויש חשד שאולי השיאים הושגו עם חומרים אסורים .
יש עובדה מענינת שחלק מבעלי התוצאות המצוינות במרתון לא נשלחים לייצג את המדינה שלהם באולימפידה או באליפויות עולם .דוגמא בולטת היא הקניתי פטריק מקאו שבספטמבר 2011
שבר את השיא העולמי במרתון ( 2.03.38 ש ) אבל לא נשלח לייצג את קניה באולימפידת לונדון 2012 .שיאן עולם לא נשלח לאולימפידה?.?.
פטריק מקאו נסע וניצח ב 2012 במרתון פרנקפורט וגם בשנת 2013 לא נשלח לייצג את ארצו באליפות העולם אבל נסע והשתתף וניצח במרתון לונדון 2013 .
נכון שיש מערכת יחסים לא טובה בקניה בין חלק מרצי העילית לבין איגוד האתלטיקה שלהם אבל שהרצים הבכירים של קניה ואתיופיה לא מגיעים לאולימפידה ולאליפויות עולם זה אומר דרשני .
יש כאלה שחושבים שרצי העילית והרצות הבכירות מעדיפים להתחרות במרתונים ברחבי תבל ולא באולימפידות ואליפויות עולם כדי להמנע מבדיקות סמים או כל בדיקה אחרת.
יצחק סימקוביץ

yuvalofer

Member
מנהל
אתה בטוח?...

...אם כך, היכן נתפסו כל ה-40 רצים
שהידיעה הראשונה מספרת ?
האם גם דניס קימטו, שיאן העולם
במרתון ברלין האחרון , לא נבדק ?
והיכן נבדקה ונפסלה ג'יפטו ?
וזה מחזיר אותי לישראל :
האם האגוד נערך לבדיקת סמים
במרתון טבריה (אליפות ישראל
הרשמית ) ?
אשמח לתשובות והשגות.

יובל עופר

shohat11

New member
הערות

1. למרתונים בסדרת המייגורס יש מדיניות בדיקות סמים מחמירה. ראשוני המסיימים נבדקים. מי שנתפסים גם כעבור שנים נדרשים לפי חוזה להחזיר את כספי הזכיה. לא מתאפשרת השתתפות של רצים שנתפסו בעבר. כ ובן ששיא עולם לא מאושר ללא בדיקת סמים. תוכל לקרוא על מדיניות האכיפה באתר הwmm.

2. מנצח מרתון לונדון 2013 היה צגאיי קבדה. פטריק מקאו סיים אותו ב2:14:10 מחוץ לעשיריה הראשונה. הוא סבל מפציעה במהלך 2013.
3. בחירת ה בחרת הקנייתית למשחקי לונדון היתה קשה ומעוררת ממלוקת. תמילה הם בחרו שישה: מקאו, קיפסאנג, גפרי מוטאי נמנואל מוטאי אבל קירוי ומוזס מוסופ. אחר כך צמצמו לשלושה כשאבל קירוי קיבל עדיפות בזכות שני נצחונות באלילוית עולם וקיפסאנג בזכות 2:03:42 בפרנפורט ונצחון מול התחרות החזקה ביותר במרתון לונדון 2012. מקאו וג'פרי מוטאי נשארו בחוץ. בם לדעתי החלטה מוזרה אבל כל החלטה היתה מעוררת מחלוקת.
אין בדברים האלה כדי להעריך אם או מי מבין הרצים הללו השתמש בחומרים אסורים אלא רק הבהרות עובדתיות.

דיויד רודישה אמר שהרשויות בקניה לא נלחמים מספיק בשימוש בסמים

שיאן העולם ב 800 מ דיויד רודישה אמר באחד מהראיונות שמולדתו קניה אינה נלחמת די הצורך בתופעה הקשה של שימוש בסמים .
הוא שמע את שיאן העולם לשעבר ב 3000 מ מכשולים מוזס קיפטנוי מספר על תופעה מדאיגה של שימוש בסמים שנתקל בה בקרה אתלטים בקניה.
ריטה ג'פטו לפי מה שקראתי נבדקה בקניה כשבועיים לפני מרתון שיקגו ספטמבר 2014 ואז עלה חשד על שימוש בסמים . בכל אופן מארגני מרתון שיקגו נתנו
לה להשתתף והיא נצחה וזכתה הפרס הכספי המכובד . לפני כן באפריל 2014 ניצחה במרתון בוסטון וקבעה את שיאה האישי 2.18.57 ש.
בשנת 2013 היא מנצחת במרתונים של בוסטו ושיקגו.. ויולה קימוטו נתפסה בשימוש בסמים במרתון מקאו וגויס קיפלימו נתפסה באפריל 2014 בחצי מרתון יונגזהו.
שתי האתלטיות האלה הורחקו לשנתיים בעקבות הממצאים הברורים של שימוש בחומרים אסורים.
האם כל הנצחונות האלה ונצחונות עם פרסים כספיים מכובדים נעשו בעזרת החומרים האסורים!!
בשתי התחרויות האלה היו בדיקות .לא הצלחתי למצוא כמעט בדיקות ופסילות במרתונים מפורסמים בשנים האחרונות .בפברואר 2013 נכשלו בבדיקות 2 רצים קניתים והם
ניקסון קיפלגט ולויאן איורופ והורחקו מתחרויות לתקופה מסוימת.
יצחק סימקוביץ

shohat11

New member
שאלה עובדתית - האם מבצעים בדיקות במרתונים הגדולים

תשובה עובדתית - כן.
זה שלא נתפסים בבדיקות בתחרות זה לא אומר שלא משתמשים.
רוב פרשות הסמים הגדולות לא נחשפו בבדיקה בתחרות.
ריטה ג'פטו חניכתו של פדריקו רוסה. מוזס קיפטאנוי היה חניך של אביו ד"ר גבריאלה רוסה.
את השאלות אפשר להפנות בדיוק באותה מידה לתקופת השיאים של 96 עד 99 לפני בדיקת האי פי או.

מרתון ברלין 2008 האם נערכו שם בדיקות שימוש בסמים למנצחים ?

בספטמבר 2008 הייתי על קו הזינוק והסיום של מרתון ברלין בשער ברנדבורג. המנצח היה הילה גיברסילאסי בשיא עולמי חדש 2.03.59 ש.
המנצחת הייתה הרוסיה שקיבלה אזרחות גרמנית אירינה מיקיטנקו בשיא מסלול דאז 2.19 ש .
הקהל הריע להם והם הסתובבו על קו הסיום מצטלמים עם כל התקשורת הטלויזיונית ועם כל העתונאים וגם עם האזרחים הרבים שהקיפו אותם.
כל הזמן הם היו באזור של שער ברנדבורג מצטלמים, מתראינים וגם אני הקשבתי כל הזמן לראיונות , וכמו כולם הייתי נרגש מהשיא
העולמי החדש של היילה גיברסילאסי .
בסביבות השעה 14.00 ( 4 שעות לאחר הזינוק שהיה בשעה 10.00) נערך טקס הסיום והוענקו המדליות והפרסים הכספיים לשלושת הראשונים בין הגברים ולשלושת הראשונות בקרב הנשים.
הייתי כל הזמן וראיתי את שיאן העולם החדש במרתון כל הזמן עד הטקס וגם ראיתי כל הזמן את המנצחת בין הנשים .
האם נעשתה להם איזו בדיקה בקשר לשימוש בסמים ?
אם כן מתי והרי ראיתי אותם עד הטקס למנצחים באזור הסיום בשער ברנדבורג ?
אם נזכר היטב הרי באולימפידות ואליפות עולם כמה דקות לאחר סיום התחרות ניגשים חברי הוועדה למנצחים ולספורטאים אחרים ומבקשים מהם להתלוות לבדיקה.
אינני חושד חס וחללה בהיילה גיבר סילאסי וגם לא באירינה מיקיטנקו. היילה הוא רץ ענק אלוף עולמי ואולימפי במרחקים ארוכים 5000 מ,10000מ
ושיאן עולם לשעבר במרתון ועדיין היום בהיותו מעל גיל 40 משתתף בתחרויות .
אני מקבל את העובדה שישנן בדיקות לגילוי שימוש בחומרים אסורים אבל לא נראה לי שההקפדה שם כמו באולימפידות ואליפויות עולם .
יצחק סימקוביץ

shohat11

New member
אני מצטער אבל אתה טועה

1. לפי חוקת ה Iaaf לא ניתן לאשר שיא ללא בדיקת סמים. ישנו פרוטוקול מחייב שמגדיר את סוג הבדיקות הדרושות ואת חלון הזמן לביצוען. מן הסתם זה לא לעיניי הקהל. כעקרון בדיקת in competition מתבצעת תוך 24 שעות.
2. בשנת 2006 גברסלאסי קבע שיא עולם למרלק 25 קילומטר שלא אושר בגלל שבדיקת הסמים שבוצעה לא כללה בדיקהלאי.פי.או.
3. היום יש בחדשות סיפור חדש, על אי התייצבות של וילסון קיפסאנג לבדיקה, מחוץ לתחרות. לפי החוקה אי התייצבות שלוש פעמים נחשבת לעבירת סמים.
4. אני מבין את הסקפטיות שלך אך בנושאים האלה חשוב מאד להבדיל בין עובדות לבין ספקולציות, ולדייק בעובדות. התיאוריה שההסבר לסימום הוא אי ביצוע בדיקות במרתונים הגדולים פשוט איננה נכונה. בדיקות מבוצעות.
5. מריון ג'ונס עברה 126 בדיקות סמים מבלי להיכשל. לאנס ארמסטרונג הרבה יותר. ראש wada לשעבר אמר פעם שכשספורטאי נכשל בבדיקת סמים הוא נכשל בשתי בדיקות - בדיקת הסמים עצמה ובדיקת איי קיו.

שבת שלום ותודה על הפוסטים המעניינים שלך. נקווה לאתלטיקה נקיה והוגנת.

תודה על הערותייך החשובות

שבת שלום לך
ראשית תודה על הערותייך החשובות בנוגע לחוקי הבדיקות ואני מצטרף אלייך ומקווה לאתלטיקה נקיה והוגנת ונוכל להתווכח רק על אתלטיקה ולא על שימוש בחומרים אסורים..
בכל אופן גרמת לי ללכת ולקרוא עוד חומר על הנושא של בדיקות שנעשו במהלך תחרויות אתלטיקה ומרתונים בינלאומיים.אני הולך לקרוא על הנושא החדש שכתבת על אי התיצבותו של וילסון קיפסאנג שיאן העולם לשעבר במרתון (2.03.23 ש ) לבדיקה וגם על נושאים אחרים.
מה שמטריד לפעמים שמארגני תחרויות ומרתונים בינלאומיים מזמינים רצי עילית ורצות בכירות לתחרות ופתאום מתגלה שרץ מפורסם או רצה בכירה השתמשו בחומרים אסורים ואז האם המארגנים יבטלו את ההזמנה שלהם להשתתף בתחרות שהם מארגנים ?
ריטה ג'פטו נכשלה בבדיקה לפי מה שקראתי כשבועיים לפני מרתון שיקגו ספטמבר 2014 ובכל אופן הזמנתה לא בוטלה והיא הגיעה השתתפה , ניצחה וקיבלה את הפרס הכספי המכובד .
כעת המארגנים צריכים לבטל את ניצחונה ולקחת ממנה את הפרס הכספי ולהעביר אותו לזאת שסיימה אחריה :?
ריטה ג'פטו עדיין רשומה באתר מרתון שיקגו כמנצחת במרתון הזה בשנת 2014 !!
יצחק סימקוביץ

shohat

New member
אל תדאג (ריטה ג'פטו)

מארגני מרתון שיקגו אינם יכולים לפסול את ג'פטו על דעת עצמם, מבלי שנשלמת הפרוצדורה המשפטית - כאשר ספורטאית דורשת לבדוק את דגימת B לא ניתן להרשיעה על סמך דגימת A בלבד.
ב- 31 לאוקטובר יצאה הודעה רשמית של ה - WMM שהם דוחים את ההכרזה על ג'פטו כמנצחת הסדרה לשנים 2103-2014 עד לסיום בירור והחלטה רשמית של ה - IAAF בעניין עבירת הסמים.
רק אתמול פורסם שגם דגימת B של ג'פטו נמצאה חיובית. צפה להודעה רשמית על פסילתה במהלך הימים/שבועות הקרובים.

תודה על העדכון , סליחה על האחור בתשובה

שלום לך
ראשית תודה על התשובה וסליחה על האחור בתשובה. לצערי הייתי בהשתלמות מחוץ לעיר ובמלון ששהיתי בו שלושת מכשירי
האינטרנט היו תפוסים כל הזמן .
דרך אגב הרוסיה ליליה שובקובה שהורשעה בשימוש בחומרים אסורים והורחקה מתחרויות עד ינואר 2015 וגם בוטלו נצחונותיה במרתונים של
שיקגו 2009,2010,ו2011 ובמרתון לונדון 2010 . אני זוכר שקראתי שרדפו אחריה להחזרת הפרסים הכספיים והיא
התעלמה מהבקשות . כנראה שהחזירה את המענקים הכספיים ולא לא יתנו לה לחזור להתחרות בתום השעייתה בינואר 2015 .מאד מעניין איך תנהג בעניין החזרת הפרסים הכספיים ריטה ג'פטו.?
יצחק סימקוביץ

למעלה