מכתב שקבלתי

מכתב שקבלתי

מהשגריר אילן מור
מה דעתכם?

למר בלאו שלום רב,

תודה על מכתבך ועל תוכנו.

למרות שאנו לא חלוקים בכך, שהאנטישמיות בהונגריה היא רעה חולה ויש להיאבק בה וכך אנו בשגרירות עושים, תרשה לי לחלוק על קביעתך כי ביקורו של נשיא הונגריה בארץ "נכשל".

היה זה ביקור חשוב, בתקופה רגישה ובמסגרתו הוא שמע מבני השיח שלו כולל מראש הממשלה נתניהו!! על הצורך להיאבק באנטישמיות בארצו ובכלל.

גם בכנסת נאמרו דברים נוקבים על הנעשה בהונגריה. נאומו של הנשיא ההונגרי כלל את רוב הדברים הנכונים שהיו צריכים להיאמר מצידו של נשיא חדש.

מבחינה זו - הביקור היה טוב.

הדיאלוג בייננו לבין ההונגרים גם בסוגיית השואה נמשך כל יום ואף ימשך.אנו בהחלט לא שבים לסדר היום וממשיכים לעקוב ולהגיב אחר מה שקורה במדינה מורכבת ומסובכת כהונגריה.

אנו לא סלחנים אלא פועלים בנחישות ובמסגרת היחסים הבילטראליים. איך אפשר שלא לשכוח את הטרגדיה שלנו שארעה על אדמה זו?

אבל חשוב לדעת כי זה מאבק סיזיפי ארוך טווח, שבו אנו מתמידים, ובסופו גם ננצח!!

חשוב לנו לטפח את חוש האחריות בקרב הדור הצעיר החדש בהונגריה ולא לדבר רק על אשמה, שקיימת כמובן כל הזמן.

האחריות לעתיד של הדור הצעיר למנוע את מה שקרה במלחמה ולמנוע הישנותה של האנטישמיות בהונגריה היא משימה לא פחות חשובה ובכיוונים אלה אני פועל.

תודה לך על התמיכה והתעניינות,

ברכות מבודפשט המאד חמה – לא רק מבחינת האקלים..

עב

New member
אלעזר - כל הכבוד

אין מלים בפי. לגבי השגריר כמה תובנות:
א. הוא ענה וזה לא מובן מאליו, למרות שהתקשי"ר מחייב עובדי ציבור להשיב.
ב. הוא מודע למצב.
ג. הייתי שואלת את השגריר מה בדיוק עושה מדינת ישראל? איך היא עוקבת, איך היא מגיבה, איך היא פועלת, איך היא מטפחת את חוש האחריות וכו'. כי הכותרות היפות האלה לא אומרות (לי) דבר. מבחינתי זו "מריחה" כפי שאומרים בארץ.
שוב - תודה על כל מה שאתה עושה.
מה כתובת השגרירות? אולי גם אני אכתוב. כמה שיותר מכתבים - יותר טוב.

מריחה

נכון הוא עונה זה בסדר
אבל הוא איש של ליברמן וממשלת ישראל מוכרת אותנו עבור איזה קשר
שאין אנחנו יודעים מה טיבו
אני עוקב באינטרנט לבפרסומים על הונגריה
גם לא פעם כתבתי על הנושא וחברים הגיבו
אני חושב שאם לכתוב צריל לכתוב בשם כל חברי הקבוצה שלנו
תמתין מה יגידו יתר החברים
הכתובת:
[email protected]

למעלה