מכתב שלא נשלח

ד ו ל ה

New member
מכתב שלא נשלח

דר' ל' היקר, במשך שנה כמעט היינו אצלך בטיפול זוגי. טיפול שנולד מתוך משבר ומצוקה אינסופית שלו, שלי, שלנו. פעם בשבוע, עוזבים את שלל המחויבויות שלנו, מתפנים מעבודה (הישג נדיר אצלו שהעיד כאלף עדים על מחויבותו לתהליך) ונוסעים במיוחד אליך לקליניקה השקטה בת"א. כמעט שעה לכל כיוון, בפקקי בוקר אינסופיים, בחורף קשה וגשום שהשתלב היטב בקדרות הכללית שעטפה אותנו באותה תקופה. היו ימים שהרגשות היו טעונים כל כך שלא היינו מסוגלים לעשות את הדרך הזו יחד באותו רכב. היינו יוצאים מאותו בית ונוסעים כל אחד ברכבו הוא עד אליך כי ידענו שאחרי שעה של חיטוט כואב בנבכי נשמתינו, כל אחד מאיתנו ירצה ללקק את פצעיו לבד , עם עצמו, ולא נוכל לשבת זה לצד זה במשך שעה של נסיעה חזרה הביתה. היו ימים שבלילה שלפני הפגישה איתך לא יכולתי להרדם. בטני התהפכה ומצאתי את עצמי מקיאה שוב ושוב את פחדי לאסלה בחדר הסמוך, יודעת שגם הוא ששוכב לידי, רק מעמיד פני ישן אבל לא באמת מצליח. היו ימים שהיינו קמים בבוקר ויודעים שאין בכוחנו לעמוד מול האמת היום, ומשלמים על הפגישה ולא מגיעים. לטיפול אצלך הגענו ביוזמתו, אחרי שכבר היינו בטיפול זוגי אחד, אחרי שכבר החלטנו להיפרד. אני הייתי נחושה, יודעת שזה נגמר ומבקשת להמשיך הלאה. הוא התקשה להשלים עם רוע הגזירה, נקרע בכאב מול משפחתו המתפרקת. הוא כבר לא חי בבית אז ובכל זאת ביקש לעשות ניסיון נוסף לאחר שנפגש איתך בארבע עיניים והתרשם שאולי תוכל לעזור. הסכמתי. למענו, למעני, למען שלושה גוזלים רכים, אבל הייתי סקפטית. זוכרת את הפגישה הראשונה אצלך, שונה כל כך ממה שתיארתי לי. ישבתי שם נעולה לגמרי, עושה טובה שמסכימה לדבר, מבהירה לכל הנוכחים בחדר שאני כאן בשבילו כשבעצם אני יודעת שאין לזה סיכוי. ממרחק השנים אינני זוכרת מה נאמר שם בדיוק רק זוכרת את התחושה בדרך הביתה שאולי אולי עוד באמת יש לזה סיכוי. שאולי בעזרתך נצליח לפרוץ את המחסום. שנה שלמה, שבה עלינו אט אט מתחתית השאול, שנה שבמהלכה הוא חזר הביתה. עדיין לא יכולנו לישון באותה המיטה אבל עבר עוד זמן וגם זה הגיע. זוכרת כמה שמחנו אז, הגענו אליך עם חיוך רחב ואתה ידעת מיד, שמח בשבילינו אך מזהיר מפני האופוריה. שנה שבה התחזקתי וקיבלתי אישור לתחושות העמוקות ביותר שלי. טיפול שנתן לי לגיטימציה להקשיב לקול הפנימי מבלי לנסות להשתיק אותו כל הזמן, גם כשהוא אומר דברים כואבים וקשים שהראש מסרב לקבל. אצלך למדתי לסמוך על עצמי ועל האינטואיציה שלי ולא לתת למילים שלו למסך את האמת שלי. למדתי לעמוד מולו, מול אהבתו זעמו וקנאתו מבלי להרגיש מייד אשמה, למדתי חמלה וקבלה של חולשות ופחדים במקום בהלה מהם. הבנתי חופש אישי מהו, השתחררתי מההתרסה המיותרת, והשלתי מעליי שלל תגובות אוטומטיות שהוחלפו באמת פנימית. הוא התמסר לך פחות, פוחד לחפור עמוק מידי, פוחד לגעת במקומות כואבים, אך בהחלט עובר גם כן כברת דרך. שלוש שנים אחר כך נפרדנו, הפעם כנראה לתמיד. הפרידה הזו שונה מקודמתה. היא באה ממקום אחר, שלם יותר, מבין יותר, חברי. מקום שמבקש סיכוי נוסף לאושר, עבור שנינו. הפרידה הזו היא תולדה של הטיפול שעברנו אצלך ועל כך אני רוצה לומר לך היום תודה (נכתב בעקבות שרשורים והמלצות על טיפול זוגי, שגרמו לי כנראה להזכר ולחלום אותו הלילה...) דולה (מתפשטת)

י עלה

New member
חייבת

לציין שריגשת אותי -המכתב לעניות דעתי צריך להישלח,מכתב שיש בו תעצומות נפש אדירות.שבת מקסימה יחד עם האמת הפנימית שבך.

יפה ../images/Emo24.gif- עכשיו תתלבשי!

(סתם צוחקת)- שאלה לי אלייך...מוזר לי- את מספרת כמה המטפל חיזק אוותך וכ'ו- ואני מזדהה עם הכתוב. השאלה שלי- האם חייבים ללכת לטיפול?- כי אני קבלתי את כל מה שכתבת מהחיים עצמם- עם השנים- עם הנסיון! מאחלת לך הצלחה רבה- בהמשך חייך.(והכתיבה יפה לך)

יעלילה1

New member
יפה מאוד ומרגש מאוד. כל הכבוד ../images/Emo140.gif

אני הצעתי לבעלי טיפול זוגי, למרות היסוסים כבדים ביותר, אבל הוא לא רצה. אז זה לא הלך. בהרבה מובנים אני מרגישה הקלה, אבל חושבת שלנסות זה חשוב. גם אם מגיעים למסקנה שלא רוצים להישאר ביחד לבסוף. וגם אני חושבת שהרווחתם לגבי הקשרים הבאים שיהיו לכם, וגם לגבי הילדים שלכם ועוד..

אהלן דולה

קראתי ולא קשה להזדהות עם ההתרגשות שלך. רק שאלה אחת לא מניחה לי. למה לא שלחת לו את המכתב למטפל הזה ?

מרגש עד דמעות.

שלחי את המכתב - שלחי לי לא היה מזל כזה - היא לא רצתה ללכת לטיפול. אור

R a c h e li

New member
עם מכתב כזה....

המטפל שלכם היה מקבל ISO 2005
הצליח להביא אותכם למקום שלם עם ההחלטה..... ולמה לא שלחת את המכתב

מכתב מרגש ומלמד המון

מבינה עכשיו אפילו יותר מאשר קודם שרצוי ללכת לטיפול ,לא רק כדי לשמר את הזוגיות אלא כדי להצליח להבין את הצד השני ולהתגרש בהבנה והתחשבות ברגשות של השני לצערי הפרוד שלי לא היה מוכן אפילו לשמוע על ללכת ליעוץ , הוא ידע יותר טוב מכולם מה נכון ומה לא מאחלת לך חיים יפים ומאושרים לפי המכתב נראה לי שגם הגרושים שלכם יהיו קצת פחות נרגזים

ע פ ר ל ה

New member
דולה

זה שלא שלחת את המכתב לפסיכולוג המטפל,זה בסדר. חשוב מה השגת מהטיפול ועד כמה יצאת מחוזקת והחלטית. אותי לא הטרידה העובדה שמכתב זה נשאר בחזקתך,כי זה שולי בעיניי. המטפל לא אמור לקבל מימך דבר,פרט לשיתוף פעולתך,ואת מזומנייך בסופו של זה. ובעצם,מה שרוצה לומר הוא,שאני מקווה עבורך שאת היום,נמצאת במקום אחר,ריגשית,נפשית,חווייתית,ושהעזרה החיצונית אכן נתנה לך את הכח להסתכל "למציאות בעיניים",ולהמשיך בדרכך... בדרכך השלמה ,הברורה,וההחלטית. המון הצלחה דולה.

לביאה11

New member
דולה......./images/Emo24.gif

(יש לי סנטימנטים לשם הזה
) את הצעד הדרסטי עשית לאחר ניסיונות רבים של טיפול מתמשך , עם כל הכאב החלטת/ם להיפרד. כל פרידה היא כאב בפני עצמו וכולנו חווים אותו כמה וכמה פעמים בחיינו. פרידה מבעל ואב ילדינו היא בין הקשות אך לפעמים היא עדיפה לכל הצדדים. יפה לך להוציא את כל ה"שיט" בכתב יפה לך ההשלמה
ומכאן אפשר להתחיל לבנות משהו אחר, משהו שבא מבגרות וממקום יותר בוגר. תסתכלי קדימה... יש עוד כל כך הרבה ואפשר לצבוע את הרוב בכל צבעי הקשת
ואני מאמינה שאת זה את יודעת לעשות יפה

דורית315

New member
../images/Emo47.gifהילאריו בילאסי ...........

שבת שלום לגמרי במקרה הגעתי אליכם נהנתי מאד שבת שלום דורית

shemesh22

New member
../images/Emo20.gifאמת פנימית

מרגשת ונוגעת, אמיצה ומתמודדת פרידות לעולם לא יהיו קלות אבל אם ד"ר ל' עזר לשניכם להגיע לאמת הפנימית הזו, אשרכם ובהצלחה בדרך החדשה אל האושר

d a n i e l s 5

New member
מרגש.

רוצה לספר לך שגם אנחנו , אחרי שנה של שיחות ביני ובינו שנה שבסופה החלתנו על פרידה ...אמרנו רגע......חייבים לנסות עוד משהו שלא נגיד בדיאבד שלא עשינו הכל שלא בדקנו הכל שהיד היתה קלה על ההדק........הלכנו לטיפול.......3 פגישות עם אשה חכמה ומדהימה שנתנה לנו את הגושפנקא לפרידה....כאילו היינו צריכים את הראייה מבחוץ בכדי לקבל את האישור , משהו לא ברור וכל כך ברור . אני מבינה את ה"תודה" שלך . המכתב הזה כן נשלח, נשלח אלינו כאן ואני חושבת שזה מספק.

למעלה