מכתב שלא נשלח

AYELET1

New member
מכתב שלא נשלח

נפתח פורום חדש בתפוז: מכתב שלא נשלח. בפורום התפרסם מכתב, אותו כתבה כנראה נערה, ובו כתב האשמה קשה וכואב ביותר כלפי האם: שלא תומכת, שלא נמצאת "שם" כשצריך אותה, שלא מעניקה אהבה וכו´. האם לדעתכם יש להתייחס לכל כתב האשמה כזה כאמת - כוונתי לאמת אובייקטיבית, כי האמת הסובייקטיבית של אותה נערה איננה מוטלת בספק (לא בעיני בכל אופן)? האם לא יתכן , שהדברים נובעים מנקודת מבט של בת עשרה, שתתבגר אולי תחשוב אחרת? ובכלל, האם לא בל מקרה ילדינו, על ספת הפסיכיאטר , בעוד 20 שנה, יאשימונו ב... בכל מיני דברים רבים ומגוונים?
ואולי היה כדאי לכתוב מכתב זה, כדי לפקוח את עיני האם? עשוי ליהיות טעם בכך בכלל? מוזמנים לחוות דעתכם.

bimbo.

New member
אין ספק שהבת כותבת מתוך כאב../images/Emo122.gif

עמוק, ואפילו אם האמת סובייקטיבית. העובדה - כואב לה מאוד (ואפשר להבין), ועל האם (ואני מציינת זאת באופן כללי), להיות רגישה וקשובה גם אם נראה לה שרגשותיה של הילדה מוגזמים. ילדים בעלי רגישות מסויימת דורשים יותר ואחרים מסתפקים בפחות. על ההורים להיות אמפתיים ולהתייחס לכל ילד לגופו ולנפשו. במקרה הנ"ל, נראה שהאם היתה אדישה לצרכיה ולרגשותיה של הבת, ואני מאמינה, שאם הבת כותבת מכתב כל כך כואב, לא בכדי הוא.

גליה12

New member
הרבה מכתבים רציתי לכתוב

חלקם הופנו להורים- דור ההורים, שלי בכל אופן, אנשים סגורים, מחושבים אפילו באהבה (נשיקה זה עניין ליום ההולדת ובמקרה יוצא מהכלל כשחוזרים מטיול בן שבוע) לעולם, לא נמצאו שם בשבילינו- ואולי לא ראו בבעיות שלנו עניין מאד רציני, הם שבגיל ההתבגרות חוו את הנורא מכל- ונכון מי מאיתנו ,אפילו שמזמן עברנו את גיל העשרה לא דמיין על הורים אחרים- מבינים- שיהיו שם בשבילו, שיתמיכו ויובילו, שידעו לתת גבולות, אבל גמישים מספיק שנוכל לחיות בהם- שיהיו "קולים" אבל לא מידי... ונכון- הרבה הרבה דמעות ספגו ספות של פסיכיאטרים בגלל הורים כאלו או אחרים- אבל דבר אחד אני משוכנעת- אני-ואתם וההורים שלי- וההורים שלכם- כולם חשבו (חושבים) שהם (אנחנו) עושים את הטוב ביותר- ולכן העיניים של אף אחד לא יפקחו ממכתב כזה ובוודאי לא של מי שכבר סיים או כמעט סיים את חובות ההורות שלו. זה טוב בשביל לפרוק מועקות, שגם זו סיבה טובה- אבל לא יותר מזה.

AYELET1

New member
הרגשתי כהרגשתה של גליה

כולם עושים את הטוב ביותר , ואיש לא יוצא נקי מחשבונות שעושים עמו צאצאיו...

למעלה